$
בורסת ת"א

זינוק של 247% ברווח הכולל של כלל ביטוח ברבעון השני

קבוצת הביטוח והפנסיה סיכמה את הרבעון עם רווח לאחר מס של 177 מיליון שקל, בהשוואה לרווח כולל של 51 מיליון שקל ברבעון המקביל. את המחצית סיכמה החברה בירידה של 5.5% ברווחיות שהסתכמה ב-240 מיליון שקל

רעות שפיגלמן 20:1030.08.15
קבוצת הביטוח והפנסיה כלל ביטוח מסכמת את הרבעון השני השנה עם רווח כולל לאחר מס של 177 מיליון שקל, עלייה של 247% לעומת הרבעון המקביל עם רווח כולל של 51 מיליון שקל. אולם, בדומה להראל שגם פרסמה היום את התוצאות הכספיות לרבעון השני, את המחצית הראשונה כולה מסכמת חברת הביטוח כלל דווקא בירידה של הרווח הכולל שהסתכם ב- 240 מיליון שקל, לעומת 254 מיליון שקל במחצית המקבילה, ירידה של 5.5%.

הירידה ברווחיות הכוללת במחצית הראשונה הושפעה בתחום ביטוח החיים ובתחום ביטוח סיעוד במגזר בריאות מהירידה בריבית חסרת סיכון, מהירידה בשיעור התשואה בתיק הנכסים המוחזקים בכנגד התחייבויות ומעדכון הריבית כלפי מטה. בתחום הביטוח הכללי עודכנו שיעורי היוון כלפי מטה ובהתאם ההתחייבות הביטוחית גדלה. סך ההשפעה בענפי הביטוח השונים במחצית הראשונה השנה הסתכמה בהפסד של 241 מיליון שקל לעומת 213 יליון שקל בתקופה המקבילה. בנוסף, במחצית הראשונה סך ההכנסות מהשקעות ריאליות הסתכמו ב-2,333 מיליון שקל לעומת 2,483 מיליון שקל בתקופה המקבילה. הקיטון בהכנסות בין היתר נובע משערך החזקה במניות מוביליאייבסל של 77 מיליון שקל.

 

איזי כהן מנכ"ל כלל ביטוח איזי כהן מנכ"ל כלל ביטוח צילום: עמית שעל

 

ברבעון השני קוזזו חלקית הירידות בסכום של 180 מיליון שקל בשל קיטון ההפרשה בביטוח חיים שנבע מעליית הריבית חסרת הסיכון והעלייה בשיעור התשואה בתיק הנכסים המוחזקים כנגד התחייבויות ביטוחיות. גם ברבעון השני נרשם קיטן בסך ההכנסות מהשקעות ריאליות שנבע בין היתר משערוך ההחזקה במניות מובילאיי. ברבעון השני נרשמו הפסדים של 390 מיליון שקל לעומת הכנסות של 950 מיליון שקל ברבעון המקביל. בנוסף ברבעון השני הוחזרו דמי ניהול משתנים שנגבו בביטוח חיים בסכום של 107 מיליון שקל לעומת גבייה של 11 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

 

סך ההכנסות שרשמה כלל מפרמיות הסתכם ברבעון השני ב-2,266 מיליון שקל לעומת 2,252 ברבעון המקביל - צמיחה של 1%, וסך דמי הגמולים בגין פעילות הפנסיה והגמל הסתכם ברבעון השני ב-1,513 מיליון שקל לעומת 1,363 מיליון שקל ברבעון המקביל, צמיחה של 11%. סך היקף הנכסים המנוהלים של כלל ביטוח הסתכם בתום המחצית הראשונה ב-165 מיליארד שקל, צמיחה של 3% לעומת התקופה המקבילה.

 

עד כה כארבעה גופים סיניים הגישו הצעות לא מחייבות לרכישת השליטה בכלל מאי.די.בי שבשליטת אדוארדו אלשטיין. כלל ביטוח היא קבוצת הביטוח השלישית בגודלה בישראל. על פי ההערכות הגופים המתעניינים ברכישה הם קבוצה המורכבת מחברת הביטוח הסינית טיינאן (Tianan) שמחזיקה בכ-85% מהקבוצה, ומאיש העסקים לי הייפנג (בעלי JT Capital) שמחזיק ביתרה - 15% מהקבוצה. גם XIO, קרן השקעות סינית שרכשה ביוני השנה את השליטה ביצרנית בלומניס הישראלית, יצרנית המשכור הרפואי, מתעניינת ברכישה. הקבוצה השלישית היא קבוצת ההשקעות מיקרולינק המחזיקה ב-80 חברות בנות והיא נכללת ברשימת החברות הגדולות בסין. והרביעית היא קרן ההשקעות צ'יינה מינג שנג. הינה קרן השקעות סינמאקרולינק היא חברת השקעות שמחזיקה בכ-80 חברות בנות ונחשבת לחברה ה-52 בגודלה מקרב 500 החברות הסיניות הגדולות.

 

לוח הזמנים דוחק, שכן לפי מה שקבעה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, המועד הסופי לחתימת הסכם המכירה הוא עד סוף השנה (2015).מרגע הסכם החתימה, התקופה עד לקבלת האישורים וההיתרים הסופיים על ידי המפקחת תעמוד על כשישה חודשים, קרי יוני 2016. אם המפקחת תחליט כי החברות שניגשו למכרז לא ראויות להחזיק בכלל, מכירת החברה תיעשה על ידי פיזור מניות ובכך כלל תהפוך לחברת ביטוח ללא גרעין שליטה, ובמקרה שכזה הנאמן מטעם משרד האוצר, משה טרי, יפעל למכירתן של המניות בבורסה. כלל ביטוח נסחרת היום לפי שווי שוק של 3.43 מיליארד שקל ואם מכירת גרעין השליטה תתבצע באמצעות מכירת המניות בבורסה זה עלול להתבצע לפי שווי נמוך יותר מזה שניתן לקבל במכירה לאחד מהגופים הסיניים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x