$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג נותר ב-3.81 שקלים; IBI: "גדל הסיכוי להפחתת ריבית"

גם היורו שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 4.17 שקלים. רפי גוזלן, הכלכלן הראשי ב-IBI: "האינפלציה בשנה הקרובה תנוע סביב שיעור אפסי"

מיקי גרינפלד 15:3810.08.15

עם פתיחת שבוע המסחר במט"ח נסחרו היום (ב') הדולר והיורו ביציבות מול השקל. הדולר סיים בעלייה של 0.1% לשער של 3.81 שקלים. היורו עלה ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.17 שקלים. בעולם רושם היורו ירידה קלה של 0.1% ונסחר בשער של 1.095 דולר ליורו. 

 

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי ב-IBI, אומר היום כי צעדי הממשלה, הצניחה במחירי הסחורות והשקל החזק מוביל את בית ההשקעות לעדכן את תחזית האינפלציה לשנה הקרובה לאפס. "הפחתת הריבית בישראל תגיע כאשר בנק ישראל יפנים כי תלה תקוות רבות מדיי בהשפעת העלאת הריבית בארה"ב על השקל. לדעתנו ההסתברות להפחתת הריבית לאפס עד סוף השנה גברה מאוד", כותב גוזלן.

 

"מדד יולי שיפורסם השבוע צפוי לעלות להערכתנו בשיעור של 0.1%. עם זאת החשיבות של מדד זה פחותה יחסית שכן צבר ההוזלות שהתקבל לאחרונה צפוי להמשיך ולהרחיק את האינפלציה מהגבול התחתון של היעד. בהנחה שמרבית הצעדים עליהן הכריזה הממשלה יתממשו, ובהתחשב בהמשך הצניחה במחירי הסחורות ובעוצמת השקל, אנו מעריכים כי האינפלציה בשנה הקרובה תנוע סביב שיעור אפסי", מוסיף גוזלן.

 

 דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, מתיחחס בסקירתו השבועית לירידה בהיקף רכישות המט"ח של בנק ישראל: "בחודש יולי רכש בנק ישראל 510 מיליון דולר בלבד, מזה 260 מיליון דולר על פי תוכנית הרכישות שנועדה לקזז את השפעת הפקת הגז על שער החליפין. הרכישות המינוריות לצד ההתבטאויות בדבר ירידת הצורך בהרחבות מוניטאריות נוספות ואזהרות מפני נזקי הריבית הנמוכה לאורך זמן, תרמו להמשך מגמת התחזקות השקל מול סל המטבעות", אמר רזניק.

 

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, מדגיש את הצלחת הפד בארה"ב, בהכנה להעלאת הריבית הראשונה. "דו"ח התעסוקה לחודש יולי שהתפרסם בשישי היה בהחלט סביר פלוס וחיזק את הקונצנזוס לגבי העלאת ריבית ראשונה כבר בהחלטת הפד הקרובה בספטמבר. קונצנזוס זה נתמך גם באמירתו של דניס לוקהארט, נשיא הפד של אטלנטה, לפני שבוע וחצי כי "רק הרעה משמעותית בנתונים" תשכנע אותו לא להעלות ריבית כבר בספטמבר, דעה שכנראה מקובלת על עוד כמה מחברי הוועדה, במיוחד לאור העובדה שלוקהארט נתפס כאחד הנציגים היוניים בוועדה".

 

"את עצם ההגעה לקונצנזוס בשוק לגבי העלאת הריבית אפשר להציג בקלות כניצחון של הפד שהצליח דרך התקשורת עם השווקים להביא את האנליסטים משני צדדי הסקאלה היונית-ניצית לעמדה דומה ללא זעזועים גדולים מדי בשווקים. כך לדוגמה, אם ניקח שני גופי מחקר עצמאיים כמו BCA ו-Capital Economics שהיו חלוקים מאוד בתחילת השנה באשר לתוואי הריבית הצפוי (BCA דיברו על העלאה רק ברבעון שני של 2016 לעומת מרץ 2015 של CE), הרי שהעובדה ששניהם מצביעים כיום על ספטמבר כמועד הסביר ביותר להעלאת הריבית הראשונה היא ציון לשבח לפד", אומר גרינפלד.

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי לאחר הסיום התנודתי של שבוע המסחר הקודם, הדולר-שקל פותח את שבוע המסחר סביב רמת 3.80, "כשבשוק עוד מהססים האם לדחוף את הדולר מעלה. רק פריצה מעל 3.82 עשויה לדרבן גל של לונגיסטים להצטרף למהלך העולה".

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x