$
בורסת ת"א

אנטרה: הצלחה בניסוי שלב 2 בתרופה לתת פעילות של בלוטת התריס

ההצלחה בניסוי סוללת את הדרך להנפקת החברה בוול סטריט - מהלך בו היא מתכננת לגייס 30-50 מיליון דולר לפי שווי של 150 מיליון דולר

ניר צליק 10:4622.07.15

אנטרה ביו, החברה הבת של די.אן.איי ביומד(51%), רשמה הצלחה בניסוי הקליני בשלב 2a בתרופה האוראלית לטיפול בתת פעילות של בלוטת יותרת התריס.

 

מהניסוי עולה כי מתן אוראלי של התרופה של עד ארבע מנות ביום הביא לאיזון אופטימלי של החולים, ובמשך ארבעה חודשים איפשר הפחתה מהירה ומשמעותית בצריכת הסידן של החולים תוך שמירה על רמות סידן בדם כפי שהיו בתחילת הניסוי. הפחתת צריכת הסידן היתה משמעותית כבר בתום השבוע השלישי של הטיפול בחולים.

מה דעתך על מניית די.אן.איי קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בתחילת החודש נחשף ב"כלכליסט" כי החברה גייסה את מורגן סטנלי כחתם בדרך להנפקה, כאשר תנאי הסף להנפקתה היה ההצלחה בניסוי זה. כעת תצטרך החברה להחליט האם לפעול להנפקתה או לגייס את הכסף באופן פרטי. אנטרה עצמה כבר חשפה בסוף 2014 שהיא מתעתדת להנפיק בוול סטריט במהלך 2015, ואף כתבה במרץ האחרון כי היא מקדמת טרום הנפקתה גיוס בהיקף קטן של כ־2.5 מיליון דולר. אולם היקף ההנפקה האדיר שלפיו היא מתכננת לבצע את הגיוס בוול סטריט, גיוס של 30-50 מיליון דולר לפי שווי של כ-150 מיליון דולר, צפוי לתרום רבות לשווי של די.אן.איי ביומד הקטנה, מאחר שגם אם תדולל - אם אכן תצא ההנפקה לפועל - אחזקתה באנטרה צפויה להיות שווה יותר משווייה של כל די.אן.איי עצמה.

 

אנטרה ביו הוקמה ב־2010 בידי המנכ"ל פיליפ שוורץ, בשיתוף עם אורמד — חברה ישראלית נוספת העוסקת בפיתוח אינסולין בבליעה — ועם די.אן.איי ביומד. בראש די.אן.איי ביומד עומד היו"ר, זאב ברונפלד, שכיהן בעברו כיו"ר פרוטליקס. ברונפלד אף מחזיק ב־17% ממניותיה. מנכ"ל די.אן.איי ביומד הוא יונתן מלכה. בתחילת 2014 השלימה החברה גיוס של 6 מיליון דולר לפי שווי של כ־22.5 מיליון דולר לפני הכסף. בין המחזיקים במניות אנטרה ביו מלבד די.אן.איי נמצאים גם קרן סנטיליון (10%), המנכ"ל פיליפ שוורץ (9%) ומשקיעים פרטיים נוספים.

 

תרופות תרופות צילום: shutterstock

 

אנטרה מפתחת שתי תרופות המבוססות על הורמון יותרת התריס, כאשר אחת ההתוויות היא לאוסטיאופורוזיס והשנייה לטיפול בתת־פעילות של בלוטת יותרת התריס. בהתוויה של תת־פעילות בלוטת יותרת התריס, גודל השוק הפוטנציאלי הוא 300–500 מיליון דולר בשנה, ומספר החולים בעולם נאמד ב־180 אלף. הניסוי בשלב 3 צפוי להתחיל ב־2016, כאשר במידה והוא יצליח תשווק התרופה במעמד של תרופת יתום.

 

בהתוויה השנייה, אוסטיופורוזיס, החומר הפעיל בתרופה שלה, PTH, כבר הוכח כיעיל בעיכוב המחלה. כיום ניתן PTH בעיקר בזריקות, בעוד הטיפול שמפתחת אנטרה הוא אוראלי, בדומה למה שאורמד מנסה לעשות עם אינסולין. פוטנציאל השוק לתרופה עומד על 1–3 מיליארד דולר בשנה, מתוך השוק הכולל של תרופות לאוסטיאופורוזיס העומד על 15 מיליארד דולר בשנה. מספר הלוקים במחלה בעולם מוערך ב־350 מיליון איש. בעבר ניסו כמה חברות לפתח PTH אוראלי אך כשלו בניסויים קליניים, ובהן נוברטיס, GSK ואליי לילי.

 

בחודש מרץ האחרון פורסמה מצגת של אנטרה ביו, ובה העריכה חברת הייעוץ גיזה זינגר אבן כי החברה תחל לרשום הכנסות ב־2018, בהיקף של 88 מיליון דולר בהתוויית של תת־פעילות בלוטת התריס. היקף ההכנסות צפוי לגדול ל־219 מיליון דולר ב־2019, וב־2020 — אז תצטרף התוויית האוסטיאופורוזיס — ההכנסות כבר יגיעו ל־458 מיליון דולר.

 

 שווי הפעילות של אנטרה הוערך בידי גיזה זינגר אבן ב־72 מיליון דולר, על רקע העובדה שהחברה צפויה לרשום עד 2020 הפסדים בהיקף של כ־160 מיליון דולר. המודל של גיזה לא הביא בחשבון את העובדה שאנטרה עשויה לפעול למציאת שותף שיווק בהתוויית האוסטיאופורוזיס, כך שהוצאות השיווק הגבוהות לא ייפלו עליה — דבר שיצמק באופן מהותי את ההפסדים. בנוסף פורסמה הערכת שווי של וריאנס, שהעריכה את אחזקותיה של די.אן.איי באנטרה ב־16.4 מיליון דולר — הערכה שנגזרה מהערכת השווי של גיזה זינגר אבן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x