$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

לאחר ההסכם היווני: בורסות ניו יורק ננעלו בעליות

דאו ג'ונס עלה ב-1.2%, S&P 500 ב-1.1% ונאסד"ק קופץ ב-1.5%. נטפליקס זינקה ב-4%. באירופה, ננעל המסחר בעליות חדות. שר האוצר של ארה"ב, ג'ק לו: "ההסכם דורש צעדים קשים מיוון. ארה"ב תמשיך לשמור על קשר הדוק עם כל הגורמים"

כתבי שוק ההון 23:1013.07.15

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה ובניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

בכתיבת הכתבה משתתפים מיקי גרינפלד ושי סלינס

 

23:00 -

 

בורסות ניו יורק ננעלו הערב בעליות נאות, על רקע ההקלה שחשו המשקיעים מההסכם בין יוון ונושיה. המדדים העיקריים רשמו עליות זה היום השלישי ברציפות. מדד S&P 500 עלה ב-1.1%, דאו ג'ונס זינק ב-1.2% ונאסד"ק טיפס ב-1.5%. מוקדם יותר החוזים העתידיים על הנפט הגולמי מסוג WTI למסירה בחודש אוגוסט עלו ב-1% וננעלו ב-52.2 דולר לחבית. הזהב ירד ב-0.2% וננעל ב-1,155.4 דולר לאונקיה.

 

21:00 - הפוקוס חוזר לעונת הדו"חות

 

הכלכלן הראשי של קורוול גלובל בניו יורק התייחס למסחר היום ואמר כי "השוק בניו יורק ממשיך את המגמה החיובית בשוקי העולם ונסחר בעליות חזקות. גם השוק הסיני החזק בימים האחרונים עוזר לעליות בשוק אולם כרגע הפוקוס חוזר לארה"ב שם יפרסמו הבנקים הגדולים בהמשך השבוע את צאותיהם לרבעון השני של השנה".

 

מניות ישראליות בולטות במסחר: סרגון, פוטומדקס, קייט פארמה, פרטנר, ביוליין

 

19:50 - התייחסות ראשונה רשמית של ארה"ב להסכם שהושג בין יוון לנושים

 

שר האוצר, ג'ק לו, התייחס לחילוץ השלישי ב-5 השנים האחרונות של יוון ואמר כי "ההסכם מהווה צעד משמעותי קדימה ומשרת את האינטרס הטוב ביותר של הכלכלה העולמית. ההסכם דורש מיוון לנקוט בצעדים קשים וארה"ב תמשיך לשמור על קשר הדוק עם כל הגורמים", כך לפי לו.

 

באירופה ננעל המסחר בעליות חדות. גרמניה עלתה ב-1.5%, צרפת ב-1.9% ופוטסי בלונדון הוסיף 1% לערכו.

 

18:10 - טבע מכרה תיק מוצרים גנריים לאני-פארמה ב-25 מיליון דולר

 

טבע ממשיכה למכור נכסים שאינם בתחומי הליבה של החברה. החברה בניהולו של ארז ויגודמן חתמה על הסכם למכירת תיק של 22 מוצרים גנריים לאני-פארמה בתמורה ל־25 מיליון דולר, כאשר שוק היעד של המוצרים הוא בהיקף של כ-650 מיליון דולר. בנוסף למזומן, תשלם אני־פארמה תמלוגים עתידיים בהתאם למכירות של התרופות. אני פארמה היא חברת תרופות קטנה הנסחרת לפי שווי של כ-730 מיליון דולר. לפי הערכות, טבע נפרדה מהמוצרים על רקע הרווחיות הנמוכה שלהם והשוק המצומצם אליו הם פונים.

 

 

מעבדה של טבע מעבדה של טבע צילום: שי סלינס

 

מה דעתך על מניית טבע:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

16:40 - עליות של 1% בפתיחת המסחר בניו יורק

 

ניר חצב, אנליסט אירופה באופנהיימר: "עבור שוקי המניות באירופה, מדובר באבן גדולה שהוסרה מהגב, כאשר המשבר היווני הכביד מאוד על הביצועים בתקופה האחרונה וגרם למספר שוקי מפתח להיכנס רשמית לקטגוריה של תיקון - ירידה של 10% או יותר מהשיא. כעת, שוקי המניות האירופים מוצאים את עצמם בנקודה לא רעה בכלל – תמחור סביר אחרי התיקון, מגמה חיובית בתחזיות הרווח אחרי תקופה ארוכה של הורדת תחזיות, תמונת מאקרו סבירה פלוס במונחים אירופאיים, מדיניות מוניטרית מרחיבה מאוד ויורו חלש".

  

14:00 - יוון נשארת בגוש היורו ומקפיצה את המדדים

 

עליות של עד 1.5% במדדים המובילים באירופה, בניו יורק נרשמות עליות של עד 1% בחוזים העתידיים. ביוון אמנם הבורסה נשארה סגורה, אך תעודת הסל (ETF) על מדד המניות המוביל (Global X FTSE Greece 20) מזנקת בטרום המסחר ב-10%.

 

13:00 - הבנקים ביוון ייפתחו תחת מגבלות

 

הבנק האירופי המרכזי ימשיך בהעברת נזילות החירום לבנקים היווניים, מהלך שיאפשר את פתיחת הבנקים כבר מחר לאחר שבועיים שהיו סגורים. עם זאת, מגבלות ההון יישארו ללא שינוי עד שיוסכם רשמית על תוכנית החילוץ שלישית. לפיכך, תימשך המגבלה של משיכת 60 יורו בלבד ביום בכספומטים.

 

 

ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס צילום: איי פי

 

11:45 - החוזים בניו יורק עולים

 

החוזים העתידיים על המדדים בניו יורק עולים: החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים בכ-0.4%, אלה של הנאסד"ק מטפסים ב-0.6%.

 

11:30 - ירידה של 2% בנפט

 

בשעה שהשוק ממתין להודעה על הסכם בין המעצמות לאיראן רושם החוזה על הנפט ירידה של 2% ל-51.7 דולר לחבית. במקביל, הזהב נחלש ב-0.3% והחוזה נסחר ב-1,154 דולר לאונקיה.

 

11:20 - קבוצת אילון על ההסכם עם יוון

 

יניב פגוט אסטרטג קבוצת איילון: "ההסכם המותיר את יוון כחלק מגוש היורו לא משקם את כושר ההחזר היווני, אלא דוחה את התרת הקשר הגורדי למועד נוח יותר לכלכלה העולמית בכלל ולכלכלה האירופאית בפרט. ללא שמיטת חובות של מאה וחמישים מיליארד יורו לא תוכל יוון לשרת את חובותיה לא עד שנת 2030 ולא עד שנת 2130. החוב היווני מסתכם לכדי 180% התוצר יווני.

 

כלכלת יוון איבדה בארבע השנים שחלפו כ- 26% מן התוצר בשל המשבר הכלכלי והצנע והשבועות האחרונים יביאו אותה להתכווץ גם השנה. בנתונים אלו, העמדת פנים כאילו רפורמה כלכלית כזו או אחרת תאפשר עמידה בהתחייבויות היא מגוחכת. כל מי שעיניו בראשו מבין כי בלי שמיטת חובות נזכה לשידור חוזר בסאגה היוונית. ההסדר היווני בצוותא עם רגיעה בשוק המניות הסיני מגדילים מהותית את ההסתברות להעלאת ריבית אחת לפחות בארה"ב עוד השנה. מעתה ועד הודעה חדשה העלאת הריבית של הפד תהא האירוע בעל ההשפעה המרכזית על הכלכלה הגלובלית" אומר פגוט.

 

10:40 - מה על הפרק באירופה? 

 

שרי האוצר יחלו כעת בשיחות דחופות על הענקת הלוואת גישור ליוון, זאת משום שהיא חייבת לשלם מעל 7 מיליארד יורו בחודשיים הבאים. טאסק ציין כי הוא מברך על "העמדה הבונה" שהציגה יוון, שעזרה להשיב את האמון. נשיא היורוגרופ ירון דיסלבלום הוסיף כי הפרלמנט היווני חייב לפעול באופן מיידי ולהתחיל בחקיקה שתאפשר את יישום הרפורמות עליהן הוסכם. לדבריו, אם אתונה תאשר מחר את הרפורמות, היורוגרופ יוכלו להתחיל לעבור על תוכנית החילוץ השלישית כבר ביום רביעי, ולאחר מכן המדינות שזקוקות לאישור הפרלמנט שלהן יוכלו לפנות אליהם.

 

נשיא הנציבות האירופית, ז'אן קלוד יונקר אמר כי "זוהי פשרה. העם היווני לא הושפל". הוא הוסיף כי הוא משוכנע שהפרלמנט היווני יאשר את התוכנית.

 

10:25 - פתיחה חיובית באירופה, סגירה חיובית באסיה

 

פתיחה חיובית לשבוע המסחר בבורסות אירופה, על רקע הדיווחים על הסכם עם יוון: קאק עולה ב-1.5%, דאקס ב-1.2%, פוטסי ב-0.8% ויורוסטוקס 50 ב-1.4%.

על רקע ההסכם באירופה. שנגגאי סגרה רצף של 3 ימים חיוביים עם עלייה של 2.4% בנעילה, האנג סג עלה ב-1.4% וניקיי טיפס ב-1.6%.  

 

10:10 - יש הסכם ביוון

 

הושג הסכם בין גוש היורו ויוון. "לאחר 17 שעות של משא ומתן, אנחנו קרובים להסכם. אירופה חזקה", מסר ראש ממשלת לוקסמבורג חוויאר בטל. במקביל, ראש ממשלת בלגיה צייץ בקיצור "הסכם".אישור נוסף הגיע מצידו של נשיא המועצה האירופית דונלד טאסק, שגם כן פנה לטוויטר כדי להכריז "מנהיגי גוש היורו השיגו הסכם פה אחד. מוכנים להעניק ליוון חילוץ מתכנית ה-ESM בתנאי לרפורמות רציניות ותמיכה פיננסית".

 

הפרטים על ההסכם שהתגבש יפורסמו בקרוב במסיבת עיתונאים שתתקיים בבריסל. אז נגלה האם ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס נכנע לדרישות הנושים שכללו העברה של נכסים יווניים בשווי 50 מיליארד יורו לקרן חיצונית ואיום ליציאה זמנית של יוון מגוש היורו אם לא תעמוד בתנאים.

 

9:30 - BP צופה שהקנס ייגדל

 

חברת הנפט BP צופה שההוצאה על קנסות בגין הזיהום שגרמה במפרץ מקסיקו ב-2010 צפויה לגדול משמעותית. לפני 10 ימים פורסם כי החברה תשלם תשלם סכום שיא של 18.7 מיליארד דולר לארה"ב ול-5 מדינות נוספות כפיצוי. ואולם, לצורך אלפי תביעות שהגישו גורמים פרטיים הפרישה החברה סכום נוסף של 10.3 מיליארד דולר. עתה מעדכנת החברה כי היא תגדיל את סכום ההפרשה בכ-2 מיליארד דולר לכל הפחות, וכי הסכום הכולל המעודכן שיופרש לאחר ההגדלה יפורסם בשנה הבאה.

 

דליפת הנפט במפרץ מכסיקו ב-2010 דליפת הנפט במפרץ מכסיקו ב-2010 צילום: בלומברג

 

9:20 - גידול ביצוא בסין, בניגוד לתחזיות  

 

היצוא מסין רשם בחודש יוני עלייה מפתיעה של 2.8% בהשוואה לשנה שעברה - הכלכלנים צפו לירידה של 0.2%. היבוא ירד ב-6.1%, ירידה מתונה בהרבה מצפי השוק שעמד על מינוס 15%. הנתונים המעודנים העבירו את הגירון המסחרי ליוני לרמה של 46.54 מיליארד דולר, פחות מהצפי שעמד על 55.7 מיליאדד דולר ולאחר גירעון של 59.5 מיליארד דולר בחודש מאי.

 

8:45 - מיטב דש על הבורסות בסין

 

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש: "בחודש האחרון התחילו להופיע סימנים של התייצבות בכלכלה הסינית בפרט בשוק הנדל"ן, בצריכה ובתחומים אחרים. כעת, התפוצצות בועת המניות מאיימת להחריב את המומנטום החיובי. אולם, לא בטוח שהשפעת הבורסה בסין משמעותית כל כך על הפעילות הריאלית ובפרט על הצריכה הפרטית. בעבר לא היה קשר הדוק בין השינויים בצריכה הפרטית בסין לשינויים במדד המניות הסיני. הקשר היה הרבה פחות ברור מהקשר בארה"ב, שגם הוא אגב התנתק בשנים האחרונות, כאשר הבורסה האמריקאית המשיכה לעלות וקצב הצמיחה במכירות הקמעונאיות הואט.

 

 

בסה"כ, למרות עוצמת הנפילות, מדד המניות בסין רק חזר לרמות שהיו בחודש מרץ. פחות מ-15% מהנכסים הפיננסיים של משקי בית בסין נמצאים בשוק המניות (בארה"ב 35%). אכן, חלק מההשקעות נעשו במינוף, אך ביחס למערכת הפיננסית מדובר בהיקף קטן של אשראי שלא אמור ליצור זעזוע. אנו מעריכים שההשפעות הריאליות של הנפילות במניות הסיניות על הכלכלה הסינית עצמה יהיו קטנות יחסית. אולם, הפגיעה באמון המשקיעים בבורסה עצמה עלולה להיות משמעותית.

 

גם אחרי הירידות, שוק המניות הסיני נראה פחות אטרקטיבי מאשר השווקים האחרים. בשבוע שעבר היינו עדים איך עוצרים מפולת בשוק המניות במדינות טוטליטריות. פשוט אוסרים למכור ונותנים הוראה לקנות. אם זה באמת יוכיח את עצמו בסין, אפשר ליישם את השיטה בכל השווקים ולהכריז שלא יהיו יותר מפולות בשוקי המניות. אנו כמובן לא ממליצים לסמוך על השיטה ומעדיפים להתרחק מהשוק הסיני. גם אחרי הירידות, השוק הזה פשוט יקר", מסכם זבז'ינסקי.

 

7:45 - לקראת פתיחה באירופה

 

בורסות אירופה ייפתחו על רקע המתח הגובר בשיחות יוון אירופה, עם הלחץ העז המופעל על ראש ממשלת יוון ציפרס להסכים לצעדים החריפים שדורשת ההנהגה האירופית. סימני השאלה סביב תשובת יוון מותירה את החוזים העתידיים על המדדים האירופים ללא תנועה מהותית  

 

ההצעה שעל השולחן תחייב את יוון להעביר בחקיקה פנימית את הרפורמות המדוברות עד יום רביעי בערב. אם לא תעשה זאת - היא "תזכה" בהרחקה זמנית מגוש היורו. על פי התוכנית, שאותה דוחקים מנהיגי אירופה ביוון לקבל, היא תיאלץ לוותר על נכסים חיוניים בהיקף של 50 מיליארד יורו, שיימכרו כדי לכסות את חובותיה. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, נשיא צרפת פרנסואה הולנד ונשיא המועצה האירופית דונלד טאסק דחקו בציפרס מוקדם יותר לקבל את התוכנית.

 

7:30 - פותחים שבוע מסחר בעולם

 

הבורסות באסיה פתחו הלילה את שבוע המסחר העולמי במגמה חיובית, כשפרשנים בתקשורת הבינלאומית מציינים כי הצעדים החריפים של המממל לבלימת הנפילות במדדים מתחילים לעבוד - אף שמוקדם מדי לדעת עד כמה הבלימה היא בת קיימא. שנחגאי רושמת יום שלישי של עליות עם טיפוס של 2.3%, ניקיי עולה ב-1.6% והאנג סנג ב-0.2%.

 

ברקע למסחר העולמי היום, לצד ההמתנה להכרעה בחזית יוון אירופה (ראו בהמשך), ההסדר המתקרב בין המעצמות לאיראן בעניין תוכנית הגרעין. בשעה זו יורד מחיר החוזה על הנפט הגולמי ב-1.5% לרמה של 51.90 דולר לחבית.

 

 

בורסת הונג קונג בורסת הונג קונג צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x