$
פסגת תל אביב 100

נתן חץ: "נדל"ן מניב כיום הוא כמו הזהב במאה ה-18"

לדברי מנכ"ל אלוני חץ בפסגת ת"א 100, "נדל"ן מניב צריך לפתח ולקדם כי קודם כל הוא מאכלס עסקים ועסקים הם בבואה של הכלכלה המקומית "

רעות שפיגלמן 17:4107.07.15

"בעשרים שנה אחרונות אני חושב שאפשר לאמר שבעולם נכון לעכשיו הפך נדל"ן מניב לזהב של המאה ה-18. כאשר הריביות כל כך נמוכות, כולם מחפשים תשואה ונדל"ן מניב הוא הפתרון כאשר אג"ח של ממשלה נסחרת בתשואה של אפס", כך אמר נתן חץ, בעלי ומנכ"ל אלוני חץ, בפסגת ת"א 100 של "כלכליסט".

 

"אנחנו לא קונים סתם בניין, אלא ארגון. נדל"ן מניב צריך לפתח ולקדם כי קודם כל הוא מאכלס עסקים ועסקים הם בבואה של הכלכלה המקומית ולאתר השקעה זהו תהליך שיכול לקחת בין שנה וחצי לשנתיים.

 


 

"נכנסו ל-carr לפני שנה וחצי, שילמנו דולר למניה. היום מניה היא 1.15 דולר. שילמנו דיבידנד בסדר גודל של 8 או 9 סנט וזה לא קרה כתוצאה מעליית ערך הנכסים, אלא כתוצאה מצוות אמריקאי שיושב בוושינגטון ומשקיעים רק שם. 900 מיליון דולר נכסים היו כאשר נכנסנו ויש בה מיליארד וחצי דולר שווי של נכסים היום.

 

נתן חץ בפסגת ת"א 100 נתן חץ בפסגת ת"א 100 צילום: אוראל כהן

 

"קרה לנו בארה"ב דבר שלא קורה כל יום. מצאנו סוג של מטמון כמו גז. קנינו את אתר וושינגטון פוסט שנמצא 4 בלוקים מהבית הלבן, קרקע רכשנו בנפרד במרכז העיר וחשבנו לבנות שם בניין חדש במקום הבניין הקיים. העירייה נרתמת לעזור כמה שיותר מהר בניגוד למה שקורה בארץ שאף פקיד לא רוצה להיפגש עם יזם ואם הוא נפגש איתך הוא נפגש עם עורכי הדין שלך. שם נותנים לך אישורים כדי שתעבוד בלילה ותסיים מהר את העבודות וזה הבדל גדול מאוד.

 

"באמריקה אין גדרות מסביב לבתים וכמו שזה בבתים גם בחיים. פה כל דבר שמים לך גדר. הרגולטור מעמיס עליך בחוסר אמון מוחלט ואני רואה בזה את האסון של מדינת ישראל. עברנו תיקון 16, תיקון 20 וחוק לקידום תחרות ולצמצום ריכוזיות. אף חברה ציבורית לא יכולה לרכוש ציבורית אחרת ומי שמפסיד זה לא רק בעלי השליטה אלא הציבור בעלי המניות.

 

"בחישוב קל התיקונים האלה לחברות ציבוריות בישראלית השקיעו מעל 2 מיליון שעות עבודה ועלות מעל מיליארד שקל והכי גרוע שבמקום להשקיע 2 מיליון שעות עבודה בקידום העסק משקיעים שעות עבודה כדי לשאול את עצמנו האם הכל בסדר.

העובדה הכי מעניינת היא שבשנת 2000 בישראל על כל 130 תושבים עו"ד אחד. בישראל יש היום כ-60 אלף עורכי דין, ביפן יש 20 אלף עורכי דין לשם השוואה, ושם מדובר באוכלוסייה הרבה יותר גדולה.

 

"זה גורם לכך שמערכת בתי המשפט סתומה. משקיעים זרים לא באים ומשקיעים מקומיים יוצאים החוצה ויש לזה יתרון גדול עבורנו כי לבעלי נדל"ן מניב יש ביקוש לשטח משרדי. נכון שלא כל עורכי הדין עוסקים במקצוע וזאת תוצאת הרגולציה ואם לא יהיה לזה פתרון אני חושב שאנחנו בצרה צרורה.

 

"אני לא נוהג להתבטא על צרות אחרות ולא הייתי מתבטא אלמלא זה לא היה כל כך חשוב - חברות אמריקאיות שהתאגדו לחברות נכסים המשועבדת לבנקים בארה"ב בשעבודים ראשונים ובאים לגייס פה אג"חים, מדברים במצגות שלהם על ההבדל בין החברות שאנחנו מביאים לבין מליסרון, אלוני חץ, גזית גלוב ועוד חברות, הם אומרים - 'אנחנו טובים יותר'. אני חושב שיש גבול לחוצפה הזו. חלק מהחברות טובות ומצוינות, הן באות מעולם אחר ואז אין עם מי לדבר כאשר קורה משהו", אמר חץ.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x