מיילן לא דיווחה כי יזם המטה בפיטסבורג הוא סגן היו"ר
בוול סטריט ג'ורנל חושפים את הקשר העסקי שהיה בין רודני פיאט לחברה שהקימה לפני שנתיים את הפרויקט - קשר עליו מיילן לא דיווחה בשעתו, בניגוד להוראות רשות ני"ע בארה"ב. דוברת החברהן: "לסגן היו"ר לא היה לו אינטרס חומרי ישיר או עקיף לעסקאות"
יצרנית התרופות הגנריות מיילן עברה ב-2013 למטה חדש לאחר שרכשה שטח פנוי בפארק משרדים סמוך לפיטסבורג, ובנתה בו בניין בן 5 קומות לצורך אכלוס 700 העובדים.
אולם בוול סטריט ג'ורנל מדווחים היום (ג') שהחברה לא חשפה כי היזם העיקרי של הפארק הוא רודני פיאט, סגן יו"ר החברה המכהן בה גם כדירקטור חיצוני מוביל שעומד בראש ועדת השכר. המטה החדש העניק דחיפה גדולה לאזור שכולל נדל"ן מסחרי ומגורים.
רשויות ני"ע מחייבות חברות ציבוריות לחשוף בפני בעלי המניות כל עסקה משמעותית שנערכת עם דירקטורים, מנהלים או כל "אדם קשור" אחר. בנוסף, חברי ועדות השכר נדרשים לכללים נוספים שנועדו למנוע עסקאות שיפגעו בעצמאות שלהם.
מיילן, הנמצאת בעיצומו של קרב שליטה משולש, טוענת כי לא הייתה סיבה לחשוף את המעורבות של פיאט בפרויקט בשווי 60 מיליון דולר, מכיוון שבעסקה נמנעה התעסקות ישירה בין החברה ליזם.
עם זאת, ממסמכים שהגיעו לידי וול סטריט עולה כי יום לפני שמיילן הכריזה על התכניות לבנות את המטה החדש, חברה שמנוהלת ובבעלות חלקית של פיאט מכרה אתר בגודל של 28 דונם עבור 1 דולר לחברה בשליטת שותף עסקיI. החברה של השותף מכרה את אותו שטח למיילן עבור 2.9 מיליון דולר מאוחר יותר באותו היום.
"זה היה רצונו של פיאט", מסר השותף העסקי, אנדרו מילר. "זו הייתה הדרך שלנו לבצע עסקה נקייה עם החבר'ה ממיילן". בנוגע לתשלום של 1 דולר אמר: "לפעמים מה שרואים במסמכים לא משקף לגמרי את כל האספקטים של העסקה שהתרחשה".
תיעוד עסקאות נדל"ן חושף כי מיילן ביצעה עסקה דומה במאי, אז שילמה 9.2 מיליון דולר לרכישת שטח צמוד ממילר, שהחברה שלו רכשה את הקרקע עבור 10 דולר מחברה שבבעלות חלקית של פיאט.
"פיאט לא היה מעורב באף אחת מהעסקאות שבהן הייתה מעורבת מיילן ולא היה לו אינטרס חומרי ישיר או עקיף לעסקאות", מסרה דוברת של מיילן. עוד הוסיפה כי פיאט לא רשם רווח מהעסקאות, מכיוון שמילר ארגן בנפרד לרכוש את חלקו של פיאט ומכר את הקרקע ישירות למיילן. אולם נראה שהחלטתה של מיילן לבנות את המטה החדש עזרה להעלות את השווי של שאר האחזקות של פיאט. לדוגמה, חברה בניהולו של פיאט מכרה מלון סמוך ב-14.8 מיליון דולר.
כמה חודשים לאחר שהפרויקט אושר על ידי הרשויות המקומיות, פיאט חתם על תיקון שהעלה את שווי הפנסיה המובטחת ליו"ר מיילן, רוברט קורי, על שמו גם קרוי המטה החדש. "לא היה שום קשר בין ההחלטה על השכר ועסקאות הנדל"ן", מסרה לעיתון דוברת החברה.



