$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

וול סטריט ננעלה באדום; סיליקום צללה ב-25% אחרי שחתכה תחזיות

שוק המניות ביוון עדיין סגור, אבל ניירות הערך שקשורים ליוון בוול סטריט ספגו מהלומה - תעודת הסל GREK שעוקבת אחרי 20 המניות הגדולות בבורסה באתונה צללה ב-7%

כתבי שוק ההון 23:0006.07.15

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה ובניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

בכתיבת הכתבה משתתפים מיקי גרינפלד, שי סלינס וגיל קליאן

 

23:00 - וול סטריט ננעלה בירידות

 

המסחר ננעל במגמה שלילית על רקע חוסר הוודאות לגבי עתידה של יוון בגוש היורו: דאו ג'ונס ונאסד"ק ירדו ב-0.3% ו-S&P 500 - ב-0.4%. תעודת הסל GREK שעוקבת אחרי 20 המניות הגדולות בבורסה באתונה צללה ב-7%. היורו נחלש ב-0.5% מול הדולר לרמה של 1.106 דולרים ליורו.

 

21:55 - הנפט מתרסק

 

תגובה חריפה להתפתחויות ביוון בשוק הסחורות העולמי: הנפט מסוג WTI ננעל הערב בירידה של 7.7% לרמה של 52.5 דולר לחבית - שפל של 3 חודשים.

 

20:47 - עלייה קלה במחיר הזהב

 

מחיר הזהב עלה היום ב-0.8% ונקבע על 1,173.2 דולר לאונקיה.

 

19:55 - דיווח: טבע מעלה את מחיר הצעת הרכש למיילן

 

בלומברג מדווח כי טבע צפויה להעלות את העצת הרכש שלה למיילן המתחרה - ממחיר של 82 דולר למניה למחיר של 86-88 דולר למניה. כעת אין תגובה לדיווח זה מאת טבע.

 

19:40 - מונדלז משיקה עוגיות אוראו חדשות

 

ענקית החטיפים והממתקים מונדלז משיקה עוגיות אראו חדשות כדי לנסות להגיע לקהל צרכנים מובגר יותר. מדובר בגירסה דקה של העוגיה הפופולרית, עם כמות נמוכה יותר של קרם ובהתאם גם פחות קלוריות. העוגיות החדשות הושקו בעבר בסין, בניסיון להגדלת נתח השוק של החברה במדינת הענק. כעת מבטיחים במונדלז כי העוגיות הדקות ייכנסו לקטלוג המוצרים הקבוע של החברה בארה"ב.

 

עוגיות אוראו עוגיות אוראו צילום: דן לב

 

18:50 - מסכים אדומים עם תום המסחר באירופה

 

המסחר באירופה נחתם היום בירידות - פוטסי בלונדון ירד ב-0.8%, קאק בצרפת איבד 2%, ודאקס בגרמניה החסיר 1.5%. מדד  Stoxx Europe 600 ירד ב-1.2% - שפל של חמישה חודשים. מגזר הבנקים במדד זה ספג ירידה של 2.6%.

 

17:53 - וול סטריט מוחקת את הירידות

 

המשקיעים בניו יורק משאירים את המשבר היווני מאחור - בשעה זו מוחקים המדדים המוכילים בניו יורק את הירידות ועוברים להיסחר ביציבות.

 

17:40 - אמזון מנסה להתחרות בבלאק פריידיי

 

ענקית הקמעונאות המקוונת אמזון הודיעה כי תנסה להתחרות ביום שישי השחור (בלאק פריידיי) עם הנחות לחברי המועדון שלה. היות והמועדון נקרא אמזון פריים - ייקרא יום המכירות המיוחד של אמזון פריים דיי. היום המיועד הוא 15 ביולי, כאשר באמזון מבטיחים מבצעי כאסח שיגיעו אל הגולשים כל 10 דקות. המכירות באתר יחלו בחצות.

 

בהלת הקניות של בלאק פריידיי בארה"ב בהלת הקניות של בלאק פריידיי בארה"ב צילום: איי פי

 

17:15 - סיליקום מורידה תחזיות

 

חברת התקשורת סיליקום פרסמה היום כי ההכנסות שלה ברבעון השני יעמדו על טווח של 17.2-16.8 מיליון דולר - נמוך מהתחזית הקודמת של החברה. כמו כן ברבעון השלישי ימשיכו ההכנסות לרדת ויעמדו על 19-18 מיליון דולר.

 

17:10 - מדד ISM מעל הצפי

 

מדד ISM הפתיע לטובה - עמד על 56% בחודש יוני, לעומת צפי אנליסטים של 55%. נתון חודש מאי עמד על 55.7%. כל קריהא של מעל 50% במדד זה מעידה על התרחבות.

 

16:31 - ירידות בוול סטריט עם פתיחת המסחר

 

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות. דאו ג'ונס ו-S&P 500 מאבדים 0.5%, ונאסד"ק יורד ב-0.8%. מניית הבנק הלאומי של יוון (NBG), הבנק הגדול במדינה, צוללת ב-16.7%. תעודת הסל GREK שעוקבת אחרי 20 המניות הגדולות בבורסה באתונה צוללת ב-9.2% עם פתיחת המסחר.

 

15:45 - מניית שומרי משקל מזנקת במסחר המוקדם

 

מניית שומרי משקל (סימול: WTW), שעברה דיאטת כאסח עם ירידה של 84% ב-12 החודשים האחרונים, מזנקת כעת ב-28.5% במסחר המוקדם בוול סטריט לאור דיווחים על פניות מקרנות גידור לרכישת החברה. שומרי משקל ספגה ירידה בעסקיה, בעוד היא שומרת על מודל הפעילות המיושן שלה של שיעורים וקבוצות, בעוד חברות מתחרות כמו FitBit ואפל ווטש מציעות דרכים חדשות ומתוחכמות יותר למעקב אחר תזונה ופעילות גופנית.

 

14:30 - הירידות בנפט מתגברות

 

מתגברות הירידות בנפט על רקע אי הוודאות באירופה. הנפט מסוג WTI צולל כעת ב-5.2%. החוזים העתידיים על המסחר בוול סטריט יורדים ב-0.8%. גם המדדים האירופה חוזרים לירידות חדות יותר - פוטסי בלונדון יורד כעת ב-0.4%, דאקס הגרמני מאבד 1.4% וקאק הצרפתי מחסיר 1.6%.

 

12:50 - הנפט צולל; מחכים לדו"חות בוול סטריט

 

בעוד סימני השאלה סביב ההשלכות של ההצבעה היוונית ממשיכים לרחף מעל השווקים, הנפט עובר להיסחר בירידות חדשות. מחירה של חבית נפט גולמי מסוג WTI נסחר כעת בירידה של 4.2% למחיר של 54.4 דולר לחבית.

 

בוול סטריט, החוזים העתידיים מצביעים על ירידות עם פתיחת המסחר היום בניו יורק. ביום רביעי תיפתח עונת הדו"חות לרבעון השני של השנה - כאשר יצרנית האלומיניום אלקואה תדווח על תוצאותיה הכספיות. בהמשך השבוע תדווח פפסיקו על תוצאות כספיות וכן רשת הקמעונאות וולגרינ'ס.

 

פפסיקו פפסיקו

  

12:15 - מתמתנות הירידות באירופה, הונג קונג בירידה חדה

 

אחרי ירידות של כ-2% בפתיחת המסחר, המדדים המובילים באירופה יורדים בעד 1.3%. האנג סנג בהונג קונג סיים בירידה של 3.2% ונכנס רשמית לשוק "תיקון" - השלים ירידה של 12% מהשיא.

 

אנליסט אירופה באופנהיימר, ניר חצב, מתייחס לתוצאות משאל העם ביוון: "הערכת הבסיס שלנו היא שבאיחוד האירופי לא ששים לגרום ליציאת יוון מגוש היורו, על כל המשמעויות האידאולוגיות/פוליטיות (משמעותיות) והכלכליות (קצת פחות משמעותיות – יוון מהווה רק 2% מהתוצר המצרפי בגוש) של מהלך זה. לשני הצדדים היו לא מעט הזדמנויות בעבר "לפרק את החבילה" אך הם בחרו לא לעשות זאת. תוצאת משאל העם בהחלט מקשה על פתרון המצב אבל עם זאת, אנחנו מעריכים שהצדדים יחזרו לשולחן הדיונים לעוד כמה שבועות מייגעים של מו"מ".

 

 

החגיגות באתונה, אתמול בלילה החגיגות באתונה, אתמול בלילה צילום: איי פי

 

10:10 - ירידות של עד 2% בפתיחת המסחר באירופה

   

רוני יונסיאן, מנהל מחקר מאקרו בני"ע זרים, לאומי שוקי הון: "אם יוון תחליט שהיא פורשת מהיורו באופן סופי, וחוזרת למטבע יווני חדש, יהיה עליה לחשוב טוב לפני ההחלטה לפתוח את הבנקים מחדש. פתיחת הבנקים לפני השקת המטבע היא בעייתית, שכן מחזיקי הפקדונות ירוצו למשוך את כספם הנקוב ביורו מחשש שזה יומר למטבע יווני הצפוי לאבד ערך מייד עם ההשקה. לכן בתרחיש זה סביר כי פתיחת הבנקים תלווה בהגבלות משמעותיות על משיכת כספים.

 

8:45 - דרמה יוונית: שר האוצר התפטר

 

שר האוצר היווני יאניס ורופקיס התפטר מתפקידו. השר האשים את האיחוד האירופי ש"חיפש את התפטרותי".

  

 

 צילום: איי פי

 

8:10 - היורו מאבד גובה

 

היורו נפל הלילה מול הדולר ב-1.2% עד ל-1.097 דולר - מנקודת הפתיחה של סוף השבוע, שעמדה על 1.108.2 דולר ליורו. בהמשך השעות נרשמה התאוששות של 0.3% כלפי מעלה במטבע האירופי, והוא נסחר עתה בירידה של 0.8% ובשער של 1.102 דולר ליורו (החל מחצות נרשמת למעשה עלייה של 0.3% ביורו).

 

מול הין היפני איבד אמש היורו 2% עד לרמה של 133.80 ין ליורו, ובהמשך התאושש מעט. הבוקר נסחר המטבע האירופי בירידה של 1.3% מול הין, וברמה של 134.6 ין ליורו.

 

7:20 - זינוק באג"ח הממשלתיות האמריקאיות - קריסת התשואות

 

ועוד תוצאה של ההכרעה היוונית - ריצה לאגרות החוב הממשלתיות. בהתאם, תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים קורסת ב-10 נ"ב ל-2.28%. בגרמניה עדיין אין מסחר באיגרת ותשואת האג"ח הגרמנית ל-10 שנים עומדת הבוקר על 0.79%. ביוון עומדת תשואת האיגרת המקבילה על 14.01%.

 

7:15 - ירידות חדות בחוזים על אירופה וניו יורק

 

לקראת פתיחת המסחר בעולם, החוזים צופים תגובה אדומה חזקה להכרעת העם ביוון: החוזים על הדאקס הגרמני והקאק הצרפתי יורדים בכ-3%, על הפוטסי נרשמת ירידה של כ-2% ועל המדדים המרכזיים בניו יורק, בשלב מוקדם זה, ירידה של 1%.  

 

7:10 - הבורסות הסיניות מתעניינות בסין  

 

הבורסה בשנגחאי מטפסת הבוקר בלמעלה מ-2%, בתגובה לשורת מהלכים של הממשל שנועבוד לבלום את המשך הנפילות - מאמצע יוני איבד שוק המניות הסיני 30% מערכו - הירידה החדה ביותר בשלושת השבועות האחרונים מאז 1992. סין הורתה אתמול להשעות את ההנפקות הציבוריות הראשונות (IPO), והקימה במקביל קרן לייצוב השוק - תוך קריאה למשקיעים לא להיכנס לפאניקה. בנוסף, 21 מחברות הברוקרים המובילות בסין התחייבו בשבת לרכוש מניות בשווי כולל של לפחות 120 מיליארד יואן (19.3 מיליארד דולר) כדי לסייע לשוקי ההון הסיניים להתייצב לאחר שרשמו ירידה של כ-30% מאז אמצע יוני.

 

אוהד חיים, אנליסט חו"ל, לאומי שוקי הון: "אפשר להתייחס לירידות האחרונות במדדי המניות הסיניים, כאל תיקון לאחר עלייה חדה של כ-150%. אך השוק הסיני שונה משוקי מניות אחרים בשל מעורבתה הגבוהה של הממשלה. הירידות האחרונות של כ-25% בשבועיים של מסחר, מעלות את השאלה האם הממשלה הסינית היא כבר לא "כל יכולה".

 

טופ אלפא: "הממשל מנסה לבלום את הירידות באופן מלאכותי על ידי הצבת מגבלות על הנפקות, ביצוע מכירות בחסר וכדומה. להערכתנו, זה יכול לצנן מעט את הירידות לזמן מה, אבל בסופו של דבר אי אפשר יהיה לעצור את המניות מלרדת למחיר ההוגן שלהן. לכן, לדעתנו עדיף להתרחק מהמניות בשנחאי בעתיד הקרוב".

 

7:00 - הבורסות בעולם מגיבות להכרעה ביוון

 

בורסות אסיה פתחו הלילה את שבוע המסחר הבינלאומי, עם תגובה ראשונה להכרעה במשאל העם היווני, שדחה את תנאי הנושים לתוכנית סיוע נוספת. מול ירידות חדות בטוקיו ובהונג קונג, בסין נרשמות הבוקר עליה חדה, בתגובה לצעדי התמיכה בשוק שבהם נקט הממשל בסוף השבוע, בניסיון לבלום את הנפילה החופשית של שלושת השבועות האחרונים.

 

מחר צפויים מנהיגי אירופה לקיים מפגש חירום שבו ידונו בהמשך ההתנהלות מול יוון. ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס הכרעת העם היווני נגד הצעת הנושים אין משמעותה עזיבה של גוש היורו והאיחוד האירופי. 

 

בורסת טוקיו בורסת טוקיו צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x