$
מט"ח וסחורות

יום שלישי של ירידות בדולר: היציג נחלש ב-0.3% ל-3.861 שקלים

היורו זינק ב-1.3% ושערו היציג נקבע על 4.317 שקלים. פריקו: הגופים המוסדיים פועלים בתקופה האחרונה לצמצום החשיפה לדולר"

מיקי גרינפלד 15:3830.04.15

הייסוף בשקל ממשיך: בשוק המט"ח המקומי ירד היום (ה') הדולר ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.861 שקלים. היורו היציג זינק ב-1.3% ונקבע על 4.317 שקלים.

 

בשוק העולמי מטפס היורו ב-0.5% מול המטבע האמריקאי והצמד נסחר בשער של 1.116 דולר ליורו.

 

בשלושת הימים האחרונים ספג השקל ייסוף משמעותי של כ-2%, על רקע הותרת הריבית של בנק ישראל ללא שינוי, וכשהבנק המרכזי מנסה לעצור את הסחף ברכישות של כחצי מיליארד דולר בשוק המט"ח - כ-400 מיליון שקל אתמול וכ-100 מיליון שקל נוספים בשני-שלישי.

 

עוד ברקע למסחר, הירידה של הדולר אתמול בעולם, לאחר פרסום נתוני הצמיחה החלשים של ארה"ב וההודעה המוניטארית של הפד - שעל אף נתוני המאקרו החלשים האחרונים, לא פסלה העלאת ריבית מוקדמת.

  

יוסי פריימן מפריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אומר ברקע לייסוף בשקל של היומיים האחרונים עומדת הפעילות המקומית של המוסדיי בכובע הפרטי והמוסדי שלהם גם יחד. "הגופים המוסדיים ובראשם חברות הביטוח, קרנות הנאמנות, הפנסיה ודומיהם החלו לפעול בתקופה האחרונה בהיקף כספי משמעותי לצמצום חשיפתם לתנועת שער הדולר. הירידה בריבית השקל יצרה מצב חדש בו קיים פער ריבית שלילי בין ריבית השקל הנמוכה לריבית הדולר הגבוהה, דבר הגורם להפסד לכל מי שביקש להגן על אחזקתו בדולר", אומר פריימן.

 

בזירה הגלובלית, רצף נתונים כלכליים מאכזבים והחשש מהתמתנות קצב ההתאוששות הכלכלית בארה"ב תרמו למימושים בשוקי המניות. משקיעים אשר ביקשו לצאת מאחזקתם ולשוב למטבע המקור גרמו להחלשות הדולר אל המטבעות המרכזיים בכלל וכן גם אל מול השקל. מבחינת נתוני בנק ישראל עולה כי חלה התרחבות משמעותית בהיקף פעילות הסקטור המוסדי בזירת המט"ח במגוון תחומים מעסקות ההמרה ועד לעסקות ההחלף", הוסיף פריימן.

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי הלחץ על הדולר בשווקים ממשיך, בעיקר על רקע תוני התמ"ג והחלטת הריבית של הפד." פרסום נתוני צמיחה גרועים והצהרת מדיניות פושרת מצד הפד יצרו שילוב גרוע ביותר עבור הדולר אמש. הצהרת המדיניות של הבנק הפדרלי לא סיפקה שום רמז באשר לעיתוי הצפוי להעלאת ריבית. לאור הצמיחה הנמוכה, בשוק כרגע מעריכים כי העלאת הריבית תידחה עד לסוף השנה ממש. הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם עשוי לדחוף את הדולר-שקל מטה בימים הקרובים לעבר אזור התמיכה המשמעותי ב-3.82-3.84".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x