$
מט"ח וסחורות

אחרי הריבית: הדולר והיורו צוללים מול השקל

השטר הירוק נסחר ברמה של 3.89 שקלים - ירידה של 1%; היורו נסחר ברמה של 4.22 שקלים - ירידה של 0.8%; הלמן-אלדובי: "ההחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי - זו הפוגה זמנית"

שי סלינס ומיקי גרינפלד 16:5327.04.15

הדולר והיורו מאבדים גובה לאחר החלטת הריבית של בנק ישראל. השטר הירוק נסחר ברמה של 3.89 שקלים - מאבד 1% והיורו נסחר ברמה של 4.22 שקלים - ירידה של 0.8%. לפני הודעת הריבית, הדולר היציג עלה היום ב-0.2% ונקבע על 3.931 שקלים. היורו ירד ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.259 שקלים.  

אילן ארצי, מנהל ההשקעות הראשי בבית ההשקעות הלמן-אלדובי לפרסום הריבית: "בהתאם לציפיות לא שינתה הנגידה את הריבית, יחד עם זאת אנו מעריכים כי מדובר בהפוגה זמנית בלבד בתוכנית ההרחבה הכמותית של בנק ישראל. לאחר מדד חודש אפריל נחזור לסביבת אינפלציה הנמוכה מיעד בנק ישראל, והמשך מלחמות המטבעות בעולם יאלצו את בנק ישראל לנקוט בצעדים מונטריים נוספים, בניהם הורדת ריבית נוספת והגברת קצב רכישות המט"ח".

  

רוני סולומון, מנהל מחלקת יעוץ, בחברת בטוחה משכנתאות, התייחס להחלטת בנק ישראל להשאיר את הריבית על כנה: "ההחלטה הנוכחית מעידה על התייצבות האינפלציה ביעד הבנק, מכיוון שבהחלטת הריבית בחודש הקודם נטען כי הצעד הוא פועל יוצא של האינפלציה הנמוכה. נראה כי הדבר מרגיע את בנק ישראל ומצביע על רצונם של הבנקים להעלות את הריבית בהמשך השנה אך לא נראה שמגמה זאת תחל לפני תחילת 2016".

 

 

בנק ישראל בנק ישראל צילום: עטא עוויסאת

 

בתוך כך חטיבת שוקי הון בבנק לאומי הודיעה ללקוחות המוסדיים ולחברות מסחר כי הבנק יחל בימים הקרובים לגבות ריבית של מינוס 0.26% על פיקדונותיהם, וזאת בשונה מהמצב כיום שבו הריבית עומדת על 0%. באירופה מונהגת ריבית שלילית כבר יותר מחצי שנה. ביוני 2014 חתך הבנק המרכזי באירופה (ECB), בראשות מריו דראגי, את הריבית על הפיקדונות ל־0.1%-, לעומת שער הריבית הקודם - 0%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x