$
מט"ח וסחורות

פוסט מדד ותמ"ג: הדולר היציג ירד ב-1% ונקבע על 3.935 שקלים

היורו שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 4.219 שקלים. ישראל צמחה בקצב שנתי של 7% ברבעון הרביעי של 2015 - מעל לתחזיות. מעולם מטפס היורו ב-0.8% ונסחר בשער של 1.076 דולר ליורו

מיקי גרינפלד 15:3716.04.15

בזירת המט"ח רץ היום (ה') השקל המקומי קדימה, כשברקע נתוני המדד שפורסמו אתמול בערב ו נתוני התמ"ג שפורסמו היום. הדולר היציג ירד ב-1% ושערו נקבע על 3.935 שקלים, היורו שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 4.219 שקלים.

 

המסחר בעולם התנהל בשעות הראשונות של היום בתנודתיות - נכון לשעה זו מטפס היורו מול המטבע האמריקאי ב-0.8% ונסחר בשער של 1.076 דולר ליורו.  

אתמול פרסמה הלמ"ס כי מדד המחירים לחודש מרץ רשם עלייה של 0.3%, לאחר חודשיים של מדד שלילי. היום הוציאה הלמ"ס עדכון לפיו התמ"ג של ישראל עלה ברבעון הרביעי ב-7%, לאחר עלייה של 0.4% ברבעון השלישי ועלייה של 1.5% ברבעון השני.

 

איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות "יצירות", אומרת כי העליה במדד חודש מרץ אינה תומכת בהפחתת ריבית בסוף החודש: "ההחלטה בעוד כשבועיים ימים תתקבל בהתבסס על התפתחות שער החליפין של השקל כנגד סל המטבעות עד למועד ההחלטה, כאשר השאלה המרכזית הינה, האם ההתפתחות בשער החליפין מסכנת את מגמת החזרה של האינפלציה אל היעד, בהינתן תנאי הרקע (בהם העליה במחיר הנפט). ללא שינוי משמעותי בשער החליפין, יש לצפות לאי שינוי בריבית בסוף החודש", אמרה ניר.

 

אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בהלמן-אלדובי, אמר "המדד יאפשר הפוגה לבנק ישראל לבחון בנחת את הצעדים הבאים הנדרשים. גם מדד אפריל צפוי להיות חיובי, מה שככל הנראה יוביל לשיפור ועליה בסביבת האינפלציה לרמה חיובית של 0.5%-1.0%. אנו מעריכים כי מדד זה מוריד את הסבירות שבנק ישראל יוריד את הריבית פעם נוספת בהודעה הקרובה וכי הוא ימתין לראות את תוצאות המדדים הבאים ואת קצב צמיחת הכלכלה המקומית ברבעון הראשון של השנה. עם זאת, יתכן שכי בניגוד למגמת השיפור באינפלציה, בנק ישראל ימשיך להשתמש בכלי הריבית ובאמצעים נוספים על מנת לשלוט בשער השקל".

 

רו"ח בועז צליח, מנכ"ל ובעלים בית ההשקעות "טופ אלפא", אמר כי לנוכח המדד "נראה שפוחתת ההסברות להורדת הריבית לחודש מאי על ידי בנק ישראל ובוודאי פחות סביר שיהיה צורך באמצעים קיצוניים יותר. לאור העובדה כי המדד לא הפתיע את השווקים וכי קצב עליית המחירים תואם את ציפיות השוק, לא צפויות היום תנודות קיצוניות במסחר באגרות החוב. לגבי החשש מהתחזקותו של השקל מול סל המטבעות האפקטיבי, הנוגד את מטרתו המוצהרת של הבנק המרכזי, להערכתנו לא צפוי מהלך מפתיע נוסף והבנק ימשיך להשתמש באמצעים בהם נקט עד כה".

 

מנגד, יונתן כץ מלידר שוקי הון אמר תגובה כי המדד היה ברף הנמוך של ההערכות המוקדמות, ובדומה למדדים מתחילת השנה הוא צפוי להדאיג את בנק ישראל, זאת בנוסף למגמת הייסוף בשקל (מול סל המטבעות) מאז החלטת הריבית האחרונה. "בשלב זה נדמה שבנק ישראל ימתין עם מהלך מוניטארי נוסף, בפרט על רקע התגברות הביקושים לדיור לאחרונה ועליית מחירי הדיור בקצב של 8% ברבעון האחרון. אך במידה שוהתחזקות השקל תגבר בשבוע הקרוב , אין לפסול הורדת ריבית ואולי אפילו הרחבה כמותית", אמר כץ.

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x