$
מט"ח וסחורות

לפני המדד: הדולר ירד ב-0.2% - שערו היציג נקבע על 3.975 שקלים

היורו היציג עלה ב-0.2% ונקבע ברמה של 4.218 שקלים. בשוק מעריכים מדד חיובי של כ-0.3%, לאחר שני מדדים שליליים. יצירות: "החלטות בנק ישראל תלויות בין היתר ביכולת המדדים למשוך את האינפלציה בחזרה כלפי מעלה"

כלכליסט 15:3415.04.15

לקראת הודעת המדד אחר הצהריים, ירד היום (ד') הדולר ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.975 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.2% ונקבע על 4.218 שקלים.

 

בעולם יורד היורו ב-0.5% מול המטבע האמריקאי ונסחר בשער של 1.059 דולר ליורו.

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם היום את מדד חודש מרץ, שצפוי להיות מדד חיובי ראשון לאחר שניים שליליים - התחזיות עומדות על עלייה  של כ-0.3%-0.4%. איילת ניר, הכלכלנית הראשית ביצירות, כתבה בסקירתה השבועית כי "למדד חודש מרץ חשיבות רבה שכן ההחלטה בבנק ישראל האם לנקוט בצעדים נוספים, תלויה בין היתר ביכולת של המדדים הקרובים למשוך את האינפלציה בחזרה כלפי מעלה, אל מעל לאפס בשלב ראשון, ואל תוך יעד יציבות המחירים בטווח הרחוק יותר".

 

ב-FXCM ישראל אומרים היום כי הפריצה בתחילת השבוע מעל רמת 4 נחשבת ברמה הטכנית לפריצה שווא, ועל כן אנחנו עדיין נסחר באותם גבולות הטווח שבין 3.90 ל-4.0. "הירידה החדה של הדולר-שקל נרשמה על רקע הירידה של הדולר בעולם, ועל רקע נתוני מקרו מאכזבים והורדת תחזית הצמיחה של קרן המטבע הבינלאומית לגבי ארצות הברית. גם הסנטימנט החיובי בוול-סטריט על רקע הפתיתה הטובה של עונת דוחות הרווח הכבידה על הדולר, מה שריפה את ידם של הלונגיסטים בשוק המקומי והביא לצניחה של הדולר-שקל שוב לאזורי אמצע הטווח".

 

קרן המטבע הבינלאומית פרסמה אתמול תחזית צמיחה מעודכנת, במסגרתה נאמר כי התחזקות הדולר מסייעת לצמיחה בגוש היורו וביפן, אך מוציאה חלק מהרוח ממפרשי ההתאוששות האמריקאית. תחזית לצמיחה העולמית השנה נותרה ללא שינוי מהתחזית שפורסמה לפני שלושה חודשים ועומדת על 3.5%. אולם בקרן הורידו את התחזית עבור הכלכלה האמריקאית ב-0.5%, כך שההערכה כעת היא שהכלכלה הגדולה בעולם תתרחב השנה ב-3.1%.

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x