$
בורסת ת"א

המירוץ של אקסטרא פלסטיק: להשיג מימון לחברה תוך שבוע

עלות מימון מפעל הפלסטיק משדרות שמעסיק 90 עובדים נאמדת ב-1.8 מיליון שקל בחודש. אם לא יושג המימון - החברה צפויה להגיע לפירוק

גיל קליאן 09:5513.04.15

אחרי שאתמול בשעות הערב הודיעה אקסטרא פלסטיק על הקפאת הליכים לחברה לתקופה של שבוע, פירסמה אמש (א') בשעות הלילה את ההחלטה המלאה של השופטת שרה דברת, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע, ממנה עולה כי השופטת סברה שבקשת החברה "נעדרת בסיס".

 

מהבקשה עולה כי הסיבה היחידה שאישרה דברת לחברה הקפאת הליכים של שבוע היא עתידם של 90 עובדי מפעל הפלסטיק משדרות, שיינזקו מהליך של פירוק החברה. דברת הטילה על עו"ד רונן מטרי את תפקיד הנאמן לחברה, כאשר דברת קצבה למטרי עד יום רביעי הקרוב (15 באפריל) להציג דו"ח היתכנות כלכלית לחברה, כאשר הדיון הבא במצב החברה נקבע ל-19 באפריל.

 

האתגר המרכזי של מטרי הוא למצוא מימון לחברה. "כאשר עסקינן בבקשה להקפאת הליכים הרי הדבר הבסיסי והראשוני שבה, הינו נושא המימון לתקופת ההקפאה, בעוד שנתון זה נעדר מהבקשה", כתבה דברת כשהיא מציינת ש"ההתלבטות היחידה שלא לדחות הבקשה על הסף היא בניסיון לשמר את מקום עבודתם של העובדים".

 

מפעל אקסטרא פלסטיק שדרות מפעל אקסטרא פלסטיק שדרות צילום: יאיר שגיא

 

דברת מציינת כי במהלך הדיון הסוגיית המימון נאמר לה על ידי עורך דין החברה כי עלות הפעלת החברה בתקופת ההקפאה עומדת על 1.8 מיליון שקל בחודש. מתוך סכום זה, בעל השליטה בחברה, צבי עברי, מוכן להעמיד 600 אלף שקל, בעוד הבנקים יעמידו 1.2 מיליון שקל. דברת ציינה כי לא הוצג בפניה שום מסמך המאשר כי הבנקים - שבעבר לא היו מוכנים להעמיד מימון נוסף לחברה, אכן מוכנים להעמיד את המימון לתקופת ההקפאה. דברת ציינה כי חל איסור לממן את ההקפאה באמצעות תשלומים שמתבצעים לטובת החברה, משום שתשלומים אלה מעוקלים לטובת הנושים.

 

לחברה חוב של 8.4 מיליון שקל למחזיקי האג"ח. נכון לסוף ספטמבר 2014 לחברה חוב לבנקים של 24 מיליון שקל, וכן חובות של 14.4 מיליון שקל לספקים.

 

אקסטרא פלסטיק מעסיקה 90 עובדים במפעל בשדרות, כאשר החברה בחרה בבקשתה להקפאת הליכים להאשים את הבנקים במצבה הכספי. עם זאת, מהבקשה שהגישה החברה לבית המשפט עולה כי החברה התמודדה עם מספר קשיים עיסקיים בעת האחרונה - לקוח של החברה בארה"ב נקלע לקשיים והשאיר חוב פתוח של 200 אלף דולר. לקוח אחר של החברה, חברת תעופה בארה"ב, עברה מיזוג עם חברה אחרת ולכן טרם משכה מלאי בשווי 250 אלף דולר. כמו כן, ירידת מחירי הנפט הורידה משמעותית את מחירי חומרי הגלם של החברה וכן גם את מחירי המוצרים המוגמרים שלה. זאת, בעוד לחברה מלאי חומרי גלם ישן שנקנה במחירים גבוהים.

 

מניות אקסטרא פלסטיק, שמייצרת יריעות ואריזות פוליאתילן, לא נסחרות בבורסה בתל אביב עוד מתחילת השנה, לאחר שהחברה לא עמדה בתנאים שהבורסה דורשת לצורך המשך המסחר. בספטמבר 2012 הגיעה החברה להסדר חוב עם כל נושיה, כאשר במאי 2013 רכש עברי את השליטה באקסטרא פלסטיק. עברי מחזיק ב־71% מהמניות, ושאר אחזקות החברה מצויות בידי הציבור. לטענת עברי, הוא השקיע בחברה 7 מיליון שקל מאז הרכישה ולא משך ממנה שכר.

 

כעת נמצא עברי בסיכון לאבד את השקעתו - ולכן נלחם על מנת לאשר הקפאת הליכים לחברה ולא להיכנס להליך של פירוק, במסגרתו תימכר החברה למרבה במחיר. אגב, בתרחיש של פירוק סביר להניח כי מי שיירכוש את פעילות החברה ימשיך להעסיק חלק מהעובדים. עם זאת, סביר להניח כי מספר העובדים יקוצץ, וכן כי העובדים יספגו קיצוץ בתנאים שמגיעים להם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x