$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

פוליפיד מגייסת את המשקיעים בת"א כדי להנפיק בנאסד"ק

חברת פיתוח התרופות פרסמה תשקיף לקראת הנפקה בנאסד"ק כבר באוקטובר, אבל לא הצליחה לעורר די עניין בקרב הגופים המוסדיים הזרים. פוליפיד מבקשת לגייס 22 מיליון דולר לפי שווי חברה המוערך ב־100 מיליון דולר

ניר צליק 08:1601.02.15

חברת פיתוח התרופות הישראלית פוליפיד, שיוצאת להנפקה בנאסד"ק, עורכת בימים אלה רוד שואו בתל אביב, כך נודע ל"כלכליסט". אנשי החברה ביקרו בבתי ההשקעות ילין לפידות, מגדל והראל כדי לעניין אותם בהשקעה בה בהנפקתה שמתוכננת בשבועות הקרובים. על פי ההערכות, ההנפקה תיעשה לפי שווי חברה של 100-80 מיליון דולר.

 

לרוב חברות המנפיקות מעבר לים אינן עושות רוד שואו בישראל. פרסום התשקיף הראשוני לקראת ההנפקה, שנעשה באוקטובר, לא עורר די עניין בקרב הגופים המוסדיים הזרים.

 

על פי מצגת שפרסמה החברה, פוליפיד מבקשת לגייס בהנפקה 18–22 מיליון דולר, ומשקיעי החברה הקיימים מוכנים להשקיע בהנפקה עד 7 מיליון דולר. החתם בהנפקה יהיה בית ההשקעות אגיס.

 

עם בעלי המניות הגדולים בחברה נמנים היו"ר ענת סגל, שלה אחזקה של 17.7%; סמנכ"ל התפעול ג'ק איתן חייט, עם אחזקה של 14.6%; סמנכ"ל הטכנולוגיה, ד"ר נועם עמנואל, ויהודה ניר, המחזיקים ב־8% כל אחד; פרופ' דוד סגל עם אחזקה של 6.5%; והמנכ"ל אמיר וייסברג עם אחזקה של 6.3%. אריק לוקץ' מחזיק ב־6.1% ורמי לרנר ב־5.7%. קרן ההשקעות קסניה מחזיקה ב־15%.

 

המוצרים של פוליפיד נמצאים כולם בפיתוח, ולפיכך לחברה אין הכנסות. החברה עומדת להיכנס במהלך 2015 לניסויים קליניים בארה"ב ובאירופה, כשבכוונתה לשווק את מוצריה לאירופה במחצית הראשונה של 2017.

 

פוליפיד ביצעה כמה סבבי גיוס בהיקף כולל של 8 מיליון דולר. הגיוס האחרון, בדצמבר 2013, היה בהיקף 2.7 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 17.4 מיליון דולר אחרי הכסף.

 

 צילום: ענת לברון

אם אכן תצליח פוליפיד להשלים את ההנפקה בנאסד"ק, היא תהיה החברה הראשונה מתחום הביומד שמבצעת הנפקה ב־2015. ב־2014 גייסה שורת חברות ישראליות כסף בנאסד"ק, בהן ביובלאסט, מקרוקיור, VBL, גלמד, נוירודרם ומדיוונד.

 

פלטפורמה רבת שימושים

 

פוליפיד, שהוקמה ב־2008, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת שחרור תרופות בקצב מבוקר. הפלטפורמה ניתנת להתאמה למגוון רחב של תרופות ומאפשרת לקבוע מראש את קצב שחרורן הרצוי למשך עד כמה חודשים.

 

המוצר הראשון המבוסס על פלטפורמה זו נקרא בוניפיד, ונותן מענה לזיהומים הנגרמים בתהליך השיקום של שברים פתוחים. הבוניפיד מבוסס על חלקיקים סינתטיים המצופים בשכבה ייחודית המשחררת בהדרגה לאחר ההשתלה תרופות אנטיביוטיות לסביבת העצם הפגועה.

 

לפני שנה וחצי חתמה פוליפיד על הסכם שיווק עם MIS לפיתוח אפליקציה דנטלית המבוססת על הבוניפיד.

 

4 חברות, 311 מיליון דולר

 

שורה של חברות ביומד ישראליות מועמדות להנפקה בנאסד"ק. סיילנסיד, מאפי פארמה וננו־וייברוניקס כבר הגישו תשקיפים לקראת הנפקה. הישראליות המיועדות להגיש תשקיף לקראת הנפקה כוללות את נעורים, טראקואט, נוירודרם וצ'ק קאפ. גם איתמר מדיקל, הנסחרת בתל אביב, עשויה להגיע להנפקה בנאסד"ק.

 

מאז תחילת 2014 גייסו ארבע ישראליות מתעשיית המכשור הרפואי והביומד - לומניס, קייט פארמה, מדיוונד וגלמד - כ־311 מיליון דולר.

 

נאסד"ק נאסד"ק צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x