$
שווקי חו"ל

דגל אדום: בורסת שנגחאי צללה ב-7.7% - הירידה החדה מזה 6 שנים

ברקע למימושים הכבדים - צעדי ענישה של הרגולציה הסינית נגד 3 חברות ברוקראז', והודעת אזהרה ל-9 נוספות. "המהלך הרציונאלי מצד המשקיעים הוא לנקוט בזהירות יתר, לנוכח העובדה שכרגע כל דבר יכול לקרות, בכל מקום, ובכל רגע". האנג סנג איבד 1.7%, ניקיי עלה ב-0.9%

מיקי גרינפלד 09:1719.01.15

הבורסה בשנחגאי צללה הבוקר ב-7.7% - הנפילה החדה ביותר מזה 6 שנים - על רקע שינויים רגולטוריים עליהם הודיעה רשות ניירות ערך הסינית בסוף השבוע.

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג  

 

רשות נירות ערך הסיניות הודיעה ביום שישי על צעדי ענישה נגד 3 חברות ברוקראז' (ואזהרה ל-9 חברות נוספות) בגין הפרת תקנות המסחר באמצעות בטוחות (Margin trading), מסחר בנירות ערך באמצעות הלוואת מזומן, כשהניירות הן הבטוחה להלוואה.  

ההפרות המשיכו למרות התראה שניתנה לחברות. בין ההפרות שביצעו החברות, אישור דחיית תשלומים מעבר לתקופה המותרת בחוק. שלוש חברות נענשו בפועל בהרחקה משוק ה-margin למשך 3 חודשים (Citic Securities, Haitong Securities, Guotai Junan International). הענישה צפויה לפגוע בחודשים הקרובים בנזילות בשוק הסיני, כשמעבר ל-3 החברות שנענשו, 9 החברות שקיבלו אזהרה צפויות להוריד פרופיל בתקופה הקרובה.  

 

מדד שנגחאי רשם מתחילת השנה עלייה של 4.4%, לאחר שסיים את 2014 בזינוק של 53%, אחד הטיפוסים החדים ביותר שנרשמו בשנה שעברה בבורסות העולמיות. אנליסטים מעריכים כי השלטונות הסיניים מכוונים במהלך האחרון לא רק לתיקון ההתנהלות של חברות הברוקראז' אלא גם לבלימה חלקית של הזינוק החד והמסוכן מדי לטעמם שנרשם במדד בשנה החולפת.

 

האווירה המדכדכת בשוק הסיני גוברת בימים האחרונים על רקע כניסתה הצפויה של ענקית הנדל"ן Kaisa Group Holdings לחדלות פירעון - לאחר שלא העבירה ב-8 בינואר  תשלום ריבית של 23 מיליון דולר לבלאקרוק (BlackRock), מנהלת הנכסים הגדולה בעולם ומחזיקת החוב. קאיסה היא החברה הסינית הראשונה שצפויה להיכנס למעמד של חדלות פירעון בשוק האג"ח הדולרי שלה. .

 

"המהלך הרציונאלי מצד המשקיעים הוא לנקוט בזהירות יתר, לנוכח העובדה שכרגע כל דבר יכול לקרות, בכל מקום, ובכל רגע", אומר ריימונד שיאה (Raymond Chia), אנליסט בכיר ב-Schroder Investment Management.

 

במקביל באסיה, המשקיעים נוהרים אל אגרות החוב של יפן, השקעה בטוחה יותר בימים טרופים. תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים ביפן עומדת על 0.2% - שפל כל הזמנים.

 

גיא בית אור, כלכלן בכיר לשווקים גלובאליים בפסגות, אומר הבוקר כי משמעות המהלך הרגולטורי היא הגבלה מהותית על היכולת של הברוקרים לבצע מסחר ממונף. "המניות נפלו לאחר שהרגולטור עצר הלילה את היכולת של חברות הברוקראג' להלוות כסף ללקוחות חדשים. על פי ההערכות, הרגולטור בסין מוטרד מהעלייה הדרמטית בחודשים האחרונים בהיקף העסקאות הממונפות בסין (Margin debt). כלומר, עסקאות שבהן הברוקר מלווה את רוב הכסף ללקוח שלו אשר משתמש בהלוואה זאת כדי לסחור בשוק ההון. היקף ההלוואות הממונפות מסוג זה עלה מ-400 מיליארד יואן בחודש יוני ל-1.1 טריליון יואן כיום".

 

"הפעולות האחרונות מצד הרגולטור הסיני יקשו על זרימת ההון לתוך שוק המניות הסיני, שלהערכת קובעי המדיניות בסין, כנראה עלה מהר מדי בתקופה האחרונה", מוסיף בית אור, ומסיים בהמלצה חיובית: "במבט ארוך טווח, אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לסין בפרט ולאסיה בכלל על רקע השינויים החיוביים שהממשלה עושה כדי להתמודד עם בועת האשראי והנדל"ן במדינה תוך מעבר למיקוד גדול יותר בצריכה הפרטית כמנוע הצמיחה המרכזי של המדינה".

  

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x