$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

גזית גלוב מעמידה למכירה את גזית ישראל

חברת הנדל"ן שכרה את שירותיו של בנק השקעות זר כדי לאתר רוכש להחברה־הבת גזית ישראל לפי שווי של מיליארד שקל. א.דורי שמחזיקה בדורי בנייה תפוצל מגזית ישראל והאחזקות בה ימכרו בנפרד

גולן חזני 06:4914.12.14

גזית גלוב מנהלת מגעים ראשוניים למכירת החברה־הבת גזית ישראל. ל"כלכליסט" נודע כי החברה־האם שכרה את שירותיו של בנק השקעות זר כדי לאתר רוכש לגזית ישראל שמרכזת את פעילותה בארץ לפי שווי של מיליארד שקל. השווי נמסר לגורמים שהתעניינו ברכישה.  

עוד נודע כי המכירה לא תכלול את אחזקותיה של גזית ישראל בקבוצת א.דורי (85%). גזית תפצל ככל הנראה את א.דורי מגזית ישראל ותמכור אותה בנפרד.

 

תקופה סוערת

 

ההחלטה מתקבלת בתקופה סוערת שעוברת החברה־הבת של גזית ישראל, דורי בנייה. גזית גלוב מחזיקה ב־85% מגזית ישראל, ויתר המניות בידי רונן אשכנזי. אשכנזי שימש כמנכ"ל דורי בנייה, עד שהתפטר באוקטובר על רקע ההסתבכות של דורי בנייה: החברה צברה הפסדים של 441 מיליון שקל בעקבות אומדן שגוי של עלויות הקמה של פרויקטי בנייה שהיתה מעורבת בהם. אשכנזי משמש היום כמנכ"ל גזית ישראל ולאורך השנים דוללו אחזקותיו ונשארו בידיו 15%, זאת לאחר שגזית גלוב הזרימה הון לגזית ישראל.

 

צרות בדורי בנייה

 

גזית ישראל היא חברה פרטית שנשלטת בידי גזית גלוב הציבורית, הנסחרת בשווי 8.4 מיליארד שקל. גזית גלוב מוחזקת בידי נורסטאר, גם היא ציבורית, שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל. חוק הריכוזיות מחייב למכור חברות שכבה שלישית שהן ציבוריות. אף שגזית ישראל אינה כזו, היא מחזיקה (85%) בחברת א.דורי, שהיא ציבורית, וזו מחזיקה (60%) בדורי בנייה, גם היא ציבורית. כך, למרות מכירת גזית ישראל, אם זו לא כוללת את האחזקות בדורי, כצמן וסגל יצטרכו על מנת לעמוד בחוק הריכוזיות לצמצם עוד שכבות בפירמידה. הבחירה במכירת גזית ישראל יכולה גם לרמז שגזית גלוב, שפעילותה מתמקדת בארה"ב, אירופה וברזיל, החליטה שמיצתה את ההשקעה בישראל ושלנוכח מחירי הנדל"ן הגיע הזמן לממש אותה.

 

 

גזית ישראל עוסקת ברכישה, פיתוח וניהול של מרכזים מסחריים. בבעלותה עשרה מרכזים מסחריים בשטח בנוי כולל של 133 אלף מ"ר, שהגדול בהם הוא המרכז המסחרי באזור התעשיה בראשון לציון (סינמה סיטי). החברה מחזיקה בשני נכסים לפיתוח עתידי בארץ ובעתודת קרקע של 7 דונם לפיתוח בבולגריה. ההכנסות מהפעילות בישראל מהוות 6% מהכנסות גזית גלוב. בדו"חות הרבעון השלישי דיווחה גזית ישראל כי בהתאם להסכם עם הגוף המממן הונה העצמי המינימלי אמור להיות 500 מיליון שקל. נכון לסוף הרבעון השלישי לא עמדה גזית ישראל בתנאי זה, והונה העצמי היה 477 מיליון שקל.

 

גזית גלוב העמידה הלוואות בעלים של 1.7 מיליארד שקל לגזית ישראל נכון לסוף 2013. בתחילת 2014 פרעה גזית ישראל 250 מיליון שקל מהחוב, אולם במקביל קיבלה קו אשראי של 200 מיליון שקל לסיוע לדורי בנייה.

 

דורי בנייה עלתה לכותרות בחודש יולי האחרון, כשהודיעה במפתיע על סטייה של 441 מילון שקל באומדני העלויות של הפרויקטים שלה ועל הפסד בסכום דומה. בעקבות כך נאלצה החברה לבצע תיקון של הדו"חות שלה לאחור עד הרבעון האחרון של 2012. גזית גלוב התחייבה לתמוך בדורי בנייה ככל שתידרש והעמידה לה קו אשראי של 200 מיליון שקל כדי שזו תוכל לפרוע את כל האג"ח שברשותה בהיקף של 78 מיליון שקל, במידת הצורך. דורי בנייה עברה לגירעון של 66 מיליון שקל בהון החוזר בסוף הרבעון השלישי, לעומת הון חוזר חיובי של 164 מיליון שקל בסוף 2013.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x