$
מט"ח וסחורות

נסיגה זמנית? הדולר היציג ירד ב-0.2% ל-3.98 שקלים

FXCM: "בטווח הקצר צפויה תנודתיות סביב רמת ה-4 שקלים, אך זוהי רק משוכה זמנית בדרכו של הדולר לרמות שיא חדשות". היורו איבד 0.4% ושערו היציג נקבע על 4.90 שקלים

מיקי גרינפלד 15:3304.12.14

לאחר שהשער היציג נגע אתמול ב-4 שקלים, נסוג הבוקר (ה') הדולר ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.985 שקלים. היורו היציג ירד ב-0.4% ונקבע על 4.907 שקלים.

 

בארי טאף, שבמשך שנים היה הפנים של מדיניות שער החליפין של בנק ישראל וניהל את מחלקת מט"ח וחטיבת השווקים של הבנק, אמר ל"כלכליסט" כי "יש לסיפור זווית שרוב האנשים מפספסים", הוא אומר. "כולם אומרים שהתחזקות הדולר חיובית כי היא עוזרת ליצואנים. אבל החולשה של השקל היא לא הגורם, אלא התוצאה של מצבו הגרוע של המשק".  

 

"הנבואה שלי לא יותר טובה מהנבואה של כל אחד מהרחוב, אבל הניחוש שלי הוא שהשקל ימשיך להיחלש עוד איזושהי תקופה כי כעת יש מומנטום לפיחות. לא יפתיע אותי בכלל אם הדולר יגיע ל־4.20 שקלים. אחר כך, בטווח הבינוני והארוך, מה שיקבע יהיה התנאים הבסיסיים של המשק, כמו החשבון השוטף במאזן התשלומים והמצב המדיני", אומר טאף.

 

הפיחות המואץ שחל בשקל בחודשיים האחרונים הוא אחד הגורמים לסגירת פער התשואות השלילי בין ישראל לארה"ב. כך אומר דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון. פער התשואה השלילי בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב, בטווח של 10 שנים, נפתח לפני כחודשיים וחצי, על רקע הורדות הריבית שביצע בנק ישראל בחודשים יולי ואוגוסט לרמת השפל של 0.25%.

 

"הפער השלילי נפתח על רקע מגמת תיסוף השקל בשנתיים האחרונות (עד לאוגוסט 2014) והציפייה כי ריבית בנק ישראל תיוותר נמוכה עוד תקופה ארוכה לעומת עלייה צפויה בריבית הפד במהלך שנת 2015. כמו כן האינפלציה הנמוכה בישראל תרמה לירידת התשואות בשוק האג"ח המקומי. מהלך הפיחות החד בשער השקל החל מראשית אוגוסט, מהלך שהתחזק מאוד בימים האחרונים מאז ההכרזה על הבחירות ובשילוב המשך התחזקות הדולר בעולם, בשילוב עליית אי הוודאות על רקע הבחירות והציפייה לעלייה מחודשת ברמת האינפלציה המקומית הביאו לעליית תשואות חדה יחסית בישראל ולסגירה של פער התשואה השלילי", אמר רזניק. 

 

 צילום: shutterstock

 

יוסי פריימן מפריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות, אומר הבוקר כי "היצעי מט"ח לתשלומי שכר ומיסים של יצואנים לצד מימוש רווחים מצד גופים פיננסיים בולמים את פיחות השקל בקרב רמת ה 4 ש"ח לדולר. גורמי הפיחות ובראשם פער ריביות שלילי, חוסנו של הדולר בזירה הגלובלית ואי הוודאות הפוליטית בישראל כל אלו ימשיכו לתמוך בפיחות השקל. העובדה שהתחזקות הדולר התנהלה במשך 4 חודשים ללא מימושי רווחים משמעותיים ופעילות של סגירת חשיפות של סוף שנת כספים, עשויה לזמן תיקון שערים

תיקון שערים המוגבל בתנועה בתחום רמות הקיצון שמעל לרמת 3.82 – 3.84".

 

ב-FXCM ישראל אומרים היום כי "רמת 4 שקלים עשויה לרכז סביבה מאבק משמעותי בין הסוחרים בשוק. פריצה ונעילה שבועית מעל רמה זו תהיה בעלת משמעות טכנית דרמטית ותיתן את החותם הסופי לכך שהמגמה הרב-שנתית הפכה ממגמה יורדת למגמה עולה. הצמד הולך ומתקרב לפסגה שנקבעה ביוני 2012 ב-4.09. מדהים שתוך חמישה חודשים מחק הצמד כמעט כליל ירידה של שנתיים. בטווח הקצר, ברמה זו ממוקמות לא מעט פקודות סטופ של פוזיציות שורט, שיופעלו אם הצמד יעלה מעל רמה זו. מצד שני, בהחלט ייתכן שחלק מהלונגיסטים יבחרו לממש רווחים ברמה הקריטית הזו, או מעט מעליה. על כן, התנודתיות סביב רמה זו צפויה להיות גבוהה בטווח הקצר, וייתכן שאף על פי כן, זוהי רק משוכה זמנית בדרכו של הצמד מעלה לעבר רמות שיא חדשות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x