$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג טיפס ב-0.6% - נקבע על 3.91 שקלים

היורו רשם עלייה חזקה של 0.8% לשער יציג של 4.87 שקלים. FXCM: "קשה להימנע מן ההערכה שאת שנת 2015 יבלה הצמד מעל רף 4 השקלים לדולר"

מיקי גרינפלד 15:3901.12.14

שערים יציגים ראשונים השבוע: הדולר חצה מכשול טכני נוסף, של 4.9, ורשם טיפוס של 0.6% - שערו היציג נקבע על 3.914 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.8% ל-4.876 שקלים. עוד בשוק הסחורות והמט"ח: הנפט ממשיך להתרסק - מאבד 2.3% לרמה של 64.6 דולר לחבית.  

מיקלה כרמה, אנליסט מאקרו של UBS, מעריך בסקירה שפרסם אתמול כישער הדולר יגיע ל- 3.95 שקל בתוך 3 חודשים (מול תחזית מוקדמת ל-3.82 שקלים) ול-4 שקלים תוך 6 חודשים (3.85 שקלים בתחזית מוקדמת): "זוהי התפתחות חיובית לכלכלה הישראלית, שתעודד את מגזר היצוא, המתמודד עם המתמודדות מציאות לא פשוטה, ותדחוף מחדש את רמות האינפלציה במדינה. ישראל רשמה בספטמבר ואוקטובר דפלציה ברמה של 0.3% ולהערכתינו, גם עם חזרת האינפלציה, נתוני העליית המחירים יהיו ברמה נמוכה ביותר לפחות עד שנת 2015, בין השאר לנוכח הורדת מחירי החשמל והמים".

 

 


"בטווח הארוך, צפויה התאוששות כלכלית בקצב מתותן, במיוחד בתחום הצריכה. בצירוף עם שיפור בתחרותיות של היצוא בעקבות המשך פיחות בשקל, תהיה לכך תמיכה בצמיחה במהלך 2015. במקביל, מעמדו החזק של מגזר ההיי טק הישראלי בשוק העולמי ימשיך לעודד הזרמת כספים מחו"ל לישראל, והדבר צפוי לסייע בהמשך לבלימת הפיחות בשקל", מוסיפים ב-UBS. 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

ב-FXCM ישראל אומרים הבוקר כי "נראה שהשוק המקומי נשלט על ידי קונים בלבד: מצד אחד, הלונגיסטים לא ממהרים לממש רווחים, למרות רמות המחיר, והסנטימנט, הקיצוניים בצמד, מצד שני, אין אף אחד שמעז, בתנאים הנוכחיים, לקנות את השקל, גם כאשר יש הזדמנות טכנית לכך. כך, אנו עדים לשוק חד-צדדי לחלוטין. בטווח הארוך יותר, וכתחזית לקראת 2015, אין מנוס מלשער שמגמה זו צפויה להימשך, הן על רקע פערי הצמיחה בארצות הברית לעומת בישראל, והן על רקע העובדה כי הבנק הפדרלי צפוי להתחיל להקשיח את מדיניות הריבית, לעומת בנק ישראל, שבתנאים הנוכחיים צפוי להותיר את הריבית ברמת אפס זמן ממושך. אם נלך לבחירות מוקדמות, או אם נראה הסלמה במצב הביטחוני, הדבר רק יחמיר את מצבו של השקל. על פי הנתונים הקיימים כרגע לפנינו, קשה להימנע מן ההערכה שאת שנת 2015 יבלה הצמד מעל רף 4 השקלים לדולר".

 

יוסי פריימן מפריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות  אומר הבוקר כי "פער הריביות השלילי והנהירה אחר השקעות לא מגודרות מעבר לים צפויה להמשיך ולתמוך בהחלשות השקל אל מול הדולר. להערכתנו הדולר בתנועה לעבר רמות הקיצון של שנת 2012. החשש הגובר נותר מפני השפעת מהלך מתקן של שינוי ומהפך בפערי הריבית שבין השקל לדולר ו/או חולשה בשוקי ההון הגלובליים מהלכים העשויים להציף את השוק הישראלי בדולרים ולגרור לייסוף משמעותי בשער השקל".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x