$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג עלה ב-0.2% לשער של 3.846 שקלים

היורו עלה גם הוא ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.823 שקלים. הציבור הישראלי "מגלה מחדש" את הדולר - מעביר נכסים במיליארדים לצמודי מט"ח

כלכליסט 15:3820.11.14

במסחר במט"ח התחזק היום (ה') הדולר ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.846 שקלים. היורו עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.823 שקלים.

 

הדולר מתחזק היום גם בעולם: היורו נחלש ב-0.1% מול המטבע האמריקאי לרמה של 1.254 יורו לדולר. הין ממשיך ליפול עד ל-118.2 ין לדולר - כשהמטבע האמריקאי מתחזק מולו ב-0.2% (מוקדם יותר היום הגיע המטבע היפני לשפל של 118.9 ין לדולר).  ברקע למסחר במטבע היפני, הציפיות להקדמת הבחירות לאחר כניסתה של יפן למיתון.

 

ברקע למסחר, פרוטוקול הפד מישיבת אוקטובר שפורסם אתמול בניו יורק, שעתיים לפני הנעילה ושלאחריו נכנס המטבע האמריקאי לתנודתיות נמוכה - למעט מול הין היפני שמאבד גובה בגלל ענייני פנים כאמור.

 

"המשתתפים צופים כי האינפלציה תישאר נמוכה במהלך התקופה הקרובה בעקבות הירידה במחירי האנרגיה וגורמים נוספים, אך תנוע לעבר היעד של 2% במהלך השנים הקרובות, אם כי מספר חברים הביעו חשש שהאינפלציה תמשיך להישאר נמוכה מהיעד למשך זמן מה", נכתב בפרוטוקול.

 

בכירי הפד מודאגים כי האינפלציה בארה"ב תישאר נמוכה "לעוד זמן מה", למרות מאמצי הבנק המרכזי להניע את הכלכלה בהשקעה של טריליוני דולרים. חברי הוועדה דנו גם בשאלה כיצד הם יעלו את שיעורי הריבית כאשר המדיניות המוניטרית תחזור למצב נורמאלי והביעו חשש מתנודתיות בשווקים שעלולה להיווצר עקב כך. חברי הוועדה התלבטו בשאלת העלאת הריבית, מה שמצביע על כך שהבנק המרכזי עדיין מאמין כי הוא בדרך להעלאת ריבית למרות האינפלציה הנמוכה ותחזית הצמיחה העולמית החלשה.

 

 צילום: בלומברג

 

בעקבות הזינוק המרשים שנרשם בחודשים האחרונים בשער הדולר מול השקל, זינק בחודשים אוגוסט וספטמבר שוויו של תיק הנכסים הכספיים הצמודים למטבע חוץ שבידי הציבור (אגרות חוב צמודות ונסחרות במט"ח, תוכניות חיסכון צמודות לדולר ופיקדונות בנקאיים במטבע חוץ) בכ-30.4 מיליארד שקל.

 

בחודש ספטמבר לבדו גדל שווי תיק צמודי המט"ח בכ-14.5 מיליארד שקל והסתכם בסוף החודש בכ-358.9 מיליארד שקל. במקביל, שוויו של תיק הנכסים הפיננסיים הלא צמודים שמחזיק הציבור (פיקדונות בנקאיים, אג"ח לא צמודות, תעודות מק"מ, חשבונות עו"ש ומזומן) הצטמצם בספטמבר בכ-4.2 מיליארד שקל והסתכם בסוף החודש בכטריליון ו-45.1 מיליארד שקל.

 

ב-FXCM ישראל אומרים היום כי המומנטום של הימים האחרונים נבלם מעט. "גם בשוק המט"ח העולמי אנו רואים ביממה האחרונה תנודתיות נמוכה למדי, וזאת לאחר שהפרוטוקולים אמש מישיבתו האחרונה של הפדרל ריזרב ציננו מעט את ציפיות הריבית לגבי הדולר. גם הרגיעה היחסית במצב הביטחוני בארץ ביממה האחרונה סייעה מעט למתן את היחלשות השקל. כעת ממתינים בשוק המקומי להחלטת הריבית בשבוע הבא של בנק ישראל, כאשר בשבועות האחרונים התגברו הספקולציות כי בנק ישראל מתכוון להוציא לפועל הרחבה כמותית, מה שרק הכביד על המסחר בשקל. מדיניות של הרחבה כמותית צפויה רק להאיץ את הפיחות בשקל, מאחר שהיא כרוכה בהדפסה של כסף ובהצפה של השוק במטבע המקומי. הסבירות שבנק ישראל יוציא לפעול מדיניות חסרת תקדים, אינה גבוהה. אבל כל עוד האפשרות על הפרק, הדבר יכביד על השקל".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x