$
בורסת ת"א

בדרך למעלה

בוגרי פסגות ואקסלנס מקימים בית השקעות חדש

דני שפירא, לשעבר מנכ"ל ניהול תיקים באקסלנס, ורוי רגב, מייסד קסם, יהיו שותפים שווים ב"יצירות". איילת ניר, לשעבר כלכלנית ראשית בפסגות, תשמש כאסטרטגית ראשית

רחלי בינדמן 08:4417.11.14

בעת שנטל הרגולציה על שוק ההון מאלץ בתי השקעות לנקוט מהלכי התייעלות וצמצום, כולל פיטורי עובדים, מצטרף לשוק בית השקעות חדש בניהולם של דני שפירא ואיילת ניר, שכיהנו ככלכלנים בכירים באקסלנס ובפסגות.

 

בית ההשקעות, שייקרא "יצירות", יעסוק בניהול תיקים וקרנות נאמנות. פעילות הקרנות תנוהל בהוסטינג אצל בית ההשקעות אלומות ספרינט. דני שפירא שימש עד לפני שנה כמנכ"ל חברת ניהול התיקים של בית ההשקעות אקסלנס, והתפטר לאחר שלא קודם לתפקיד ראש מערך המכירות והשיווק. איילת ניר שימשה עד לפני כשנה ככלכלנית הראשית של פסגות, מקום עבודתו הקודם של של שפירא, ולשניים היכרות עוד מלפני תקופת פסגות, מעבודתם המשותפת באופק ני"ע.

 

בבית ההשקעות החדש תשמש ניר כלכלנית וכאסטרטגית הראשית וכיו"ר ועדת ההשקעות. האחזקה ביצירות תתחלק שווה בשווה בין שפירא, שמכהן כמנכ"ל, ובין רוי רגב, מי שייסד את חברת תעודות הסל קסם מבית אקסלנס.

 

השקעות הכספים ינוהלו בהתאם למודל "חוכמת השוק", שהם פיתחו עם ד"ר עידו קאליר (מומחה במימון), ואשר יתבסס על ניתוח תמהיל התיקים המצטיינים של הגופים המוסדיים לאורך זמן. "מחקרים הוכיחו שתיק השוק (של כלל מנהלי ההשקעות בממוצע, ר"ב) ישיג לאורך זמן תשואה עודפת על ביצועים של מנהל בודד", אמרה ניר ל"כלכליסט".

 

עוד היא ציינה: "מחקרים גם מראים שניהול השקעות לטווח ארוך נוטה להשיג תשואה עודפת על פני ניהול השקעות לטווח קצר, שסובל מלחץ של מוכרים וקונים וצורכי נזילות". צוות בית ההשקעות החדש, בהובלת ד"ר קאליר, בדק את מבנה תיקי ההשקעות של הגופים המוסדיים (מבחינת פיזור השקעות של סוגי נכסים) בישראל, ובכלל זה של חברות הגמל, ביטוחי המנהלים וקרנות הפנסיה, אך גם של מנהלי קרנות הנאמנות, ובנה תיק "שוק" על בסיס הביצועים המצטיינים של אותם גופים לאורך זמן (שלוש שנים אחרונות). מהתיק שנבנה גזר בית ההשקעות "סלי שוק", שעל בסיסם ישווקו קרנות נאמנות. השקעת הקרנות תתבצע דרך קרנות מחקות על מדדים שיתאימו לפיזור של תיק השוק, כך שהקרן לא תשקיע במניות בודדות על בסיס אנליזה, אלא במוצרים פסיביים על בסיס פיזור של תיק השוק האופטימלי.

 

מימין: איילת ניר ודני שפירא מימין: איילת ניר ודני שפירא צילום: גיא אסייאג

 

"מצאנו שהגופים המוסדיים משיגים ביצועים טובים יותר ממנהלי התיקים וקרנות הנאמנות", אמרה ניר. "דירגנו אותם במונחים של תשואה מול סיכון וגם השארנו את הנכסים הלא סחירים. ראינו שהחשיפה של תיק השוק היא של 32% למניות ועוד 68% לאג"ח ונכסים אלטרנטיביים. ברור שהלקוח הממוצע של קרן נאמנות לא ירצה חשיפה של 32% למניות, ולכן ייצרנו 20 אפיקי השקעה המבוססים על תיק השוק המובילים לאורך זמן".

 

ניר הדגישה כי בנוגע לחשיפה של הגופים המוסדיים לנכסים לא סחירים כמו נדל"ן, המודל של יצירות יחפש מדדים סחירים שיתאימו לחשיפה זו. בנדל"ן למשל ההשקעה תהיה בקרנות ריט סחירות. הקרן לא חיפשה נכס פסיבי שיחליף קרנות הון סיכון שנמצאות בתיקי הגופים הפנסיוניים: "לקרנות הון סיכון לא היתה תוחלת חיובית לתיקי הגופים הפנסיוניים". לדברי ניר, מהבדיקה של תיק השוק עולה כי הוא ייצר תשואה עודפת של 11%-7% בין השנים 2014-2009 לעומת ביצועי קרנות הנאמנות (עודף תשואה של כ-1.5% בשנה).

 

דמי הניהול בקרנות של יצירות יעמדו על כ-0.8%. שפירא: "רצינו שדמי הניהול יהיו נמוכים, ולפחות לא גבוהים מהממוצע בקטגוריות השונות".

 

אסטרטגיות השקעה ייחודיות של תיקי לקוחות

יצירות: מודל פסיבי של ניתוח התיקים המצטיינים של הגופים המוסדיים.

דלק תמכור את גדות בעשירית משווי הנפקתה: משקיעות במדד ייחודי המבוסס על העדפת מניות מסוימות מתוך המדד על בסיס פרמטר קבוע מראש.

קרן הגידור Apica green של גבי רביד: מתבססת על המלצות אנליסטים שהצליחו לייצר תשואה עודפת על תשואת השוק.

קרנות מולטי פקטור של בית ההשקעות אפסילון: מתמחות בהשקעה בקרנות סמארט בטא בחו"ל תוך שילוב של כמה מדדים בתוך קרן אחת.

 

רוי רגב, אחד השותפים ביצירות צילום: בועז אופנהיים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x