$
מט"ח וסחורות

נסיגה חדה: הדולר היציג נחתך ב-0.7% - נקבע על 3.78 שקלים

היורו היציג שמר על יציבות ונקבע על 4.72 שקלים. דוח התעסוקה שפורסם בשישי בארה"ב בלם את גל העליות של הדולר בעולם. פריקו: "בראייה לטווח ארוך, הדולר צפוי להיחלש"

כלכליסט 15:3510.11.14

ביום הראשון השבוע לקביעת שער יציג, רשם הדולר נסיגה חדה לאחור: הדולר היצג נחתך ב-0.7% ונקבע על 3.78 שקלים. היורו רשם עלייה זניחה של פחות מ-0.1% ונקבע על 4.72 שקלים.

 

בעקבות דוח התעסוקה שפורסם בשישי בארה"ב, נבלמה מגמת העליות של הדולר בעולם. היורו מתחזק מול הדולר ב-0.2% ונסחר בשער של 1.248 דולר ליורו. מול הין מאבד הדולר 0.3% לרמה של 114.1 ין לדולר.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אומר הבוקר כי "על רקע התנועה הפרו-דולרית החזקה בשלושת החודשים האחרונים גדל הפוטנציאל לתיקון שערים ובמהלכם ייחלש הדולר. להערכתנו, תיקון שערים מינימלי אפשרי לתחום 3.72-3.75 שקלים. עם זאת, כל עוד הדולר נמצא מעל רמת 3.58-3.62 הוא נמצא במגמה פרו-דולרית חיובית".

 

"בראייה לטווח ארוך, לאור הנתונים הכלכליים שלא השתנו בחודשים האחרונים מעבר לפער הריביות והפסקת ההגנות על ידי הגופים המוסדיים - הדולר צפוי להיחלש. הדבר תומך במשנה הזהירות מצד יצואנים הצפויים לקבל תמורות במט"ח בשעה שברשותם התחייבויות שקליות", מוסי פריימן.

  

בנק ישראל פרסם אתמול כי נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש אוקטובר הסתכם בכ- 135 מיליארד דולר, בהשוואה לכ- 152 מיליארד דולר בחודש ספטמבר. נפח המסחר היומי הממוצע ירד בכ- 15% ועמד על כ- 7 מיליארד דולר ביום. חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) עלה מחודש שעבר ועמד בסוף אוקטובר על כ- 30%, בהשוואה לכ-27% בספטמבר.

 

אלכס זבז'ינסקי , הכלכלן הראשי של מיטב דש, התייחס לקשר בין הריביות, תשואות האג"ח, וכוחו של הדולר מול השקל: "תוכנית ההרחבה הכמותית בארה"ב שהסתיימה לאחרונה שיבשה קשרים היסטוריים בין נכסים פיננסיים שונים. לאחר שהקלה כמותית בארה"ב הסתיימה, צריכים לבחון התנהגות של השקל ב"זמנים רגילים". שערו של השקל ביחס לדולר בעשור האחרון נע, למעט השנים 2012-2014, בהתאם להתנהגות פערי הריביות בין המדינות.

 

העלאת הריבית האפשרית בארה"ב, שלהערכתנו תהיה לכל המאוחר עד אמצע שנת 2015, צפויה להוביל לעליית התשואות בשוק האג"ח האמריקאי. יתכן אף, שפער התשואות השלילי בין האג"ח הישראליות לאג"ח ממשלת ארה"ב יתרחב עוד יותר לתקופה מסוימת. במצב זה התחזקות הדולר צפויה יותר מלפצות על הביצועים העודפים של האג"ח הישראלי לעומת האג"ח האמריקאי. כעת, כשהתשואה לפדיון של האג"ח בישראל היא בין הנמוכות והמטבע צפוי לחזור להתנהגות הרגילה ביחס למטבעות האחרים, כולל הדולר האמריקאי, קיימת כדאיות להקטין חשיפה לשוק האג"ח המקומי ולפזר חלק מההשקעה לחו"ל. חזרה לקשר היסטורי בין המטבעות לבין הריביות משקפת שהשקל צפוי להמשיך ולהיחלש ביחס לדולר האמריקאי", אומר זבז'ינסקי.

 

 צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x