$
שווקי חו"ל

זמי אברמן: "ב-2008 קיבלנו הצעה של 5 מיליון דולר - היום אנחנו שווים 200 מיליון דולר"

במהלך חנוכת המפעל החדש של פלוריסטם אמר עוד המנכ"ל ל"כלכליסט": "בעוד 5 שנים אנחנו רוצים להיות כמו החברות הענקיות בענף"

ניר צליק 12:4727.10.14

"ב-2008 היתה לנו הצעת רכישה כשהיינו שווים רק 5 מיליון דולר. המשא ומתן נמתח במשך שנה ובסופו של דבר החלטנו לא להירכש. אמרו לנו שאנחנו משוגעים ושלא נשרוד, אבל הנה, היום אנחנו שווים מאתיים מיליון דולר", כך אמר אתמול זמי אברמן, מנכ"ל פלוריסטם, באירוע שנערך לכבוד חנוכת המפעל החדש של החברה באזור התעשיה מת"ם חיפה.  

 

בראיון עם "כלכליסט" דיבר אברמן על חשיבות הקמת המפעל. "המפעל מעיד על ההתקדמות הקלינית שלנו ועל כך שהשיליה היא פלטפורמה למספר מוצרים, כפי שכבר אמרנו, ולא נועדה לשרת רק מוצר אחד בלבד". פלוריסטם מפתחת מגוון תרופות המבוססות על שילית עובר, ביניהן מוצר המשמש לטיפול בפגיעה בגפיים התחתונות. 

 

עוד התייחס אברמן בראיון עם "כלכליסט" למצבה של החברה כיום ולמה הוא צופה לה בעתיד: "בעוד 5 שנים אנחנו רוצים להיות כמו אמג'ן וביוג'ן והחברות הענקיות בענף".

 

לפלוריסטם טכנולוגיה ליצירת סביבה תלת מימדית לגידול תאי גזע מהשליה. בחברה מצאו שלהזרקת תאי הגזע מחלק השליה המחובר לאם השפעה חיובית בטיפול בכמה מחלות.

 


 

במרבית ההתוויות, פלוריסטם מזריקה את תאי הגזע לשריר. השיפור העיקרי שפלוריסטם מצאה בעקבות הזרקת תאי הגזע הוא הקטנת הדלקת ושיקום של כלי הדם קטנים.

מה דעתך על מניית פלורי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

תוצאה זו מכוונת את עיקר ההתוויות של פלוריסטם (אך לא כולן) למחלות הנובעות מהיצרות כלי דם.

 

מרבית חברות הביומד מבצעות קודם כל ניסויים ראשוניים בבני אדם, ומשתמשות במערך ייצור עצמי קטן של התרופה (או בייצור על ידי חברה חיצונית). רק לאחר קבלת אינדיקציות חזקות ליעילות התרופה הן משקיעות במערך ייצור גדול. במקרה של פלוריסטם, בגלל ההבנה שכל שינוי בתהליך הייצור משפיע על איכות המוצר, הסדר הוא הפוך.

 

קופת המזומנים הגדולה - בזכות ההון שגייסה בשנים 2012-2011  - נתנה לפלוריסטם את הפריבילגיה להקים מפעל ייצור גדול עוד לפני קבלת תוצאות בניסויים על מאות בני אדם שיבהירו את יעילות התרופה. היתרון שנובע מכך הוא הליך ייצור מסודר ויעיל, ומניעת מצב שבו הניסויים נכשלים למרות יעילות התרופה בגלל חוסר דיוק בהליך הייצור.

 

פריבילגיה נוספת המגיעה עם הכסף, היא בחירת בתי חולים לביצוע הניסויים. מצב זה מגביר את הסיכוי שאם הטיפול של פלוריסטם יעיל, הוא יצליח להגיע אל השוק. בנוסף, לפלוריסטם יתרון של מוצר שייצורו זול בהרבה ממרבית תאי הגזע המשמשים חברות אחרות, כך שאם המוצר יגיע אל השוק, יהיה לו יתרון תחרותי. שאלת המפתח שנשארת פתוחה עבור המשקיעים היא האם הטיפול אכן יעיל בצורה מובהקת.

 

האינדיקציה המשמעותית הבאה לגבי יעילות הטיפול של פלוריסטם צפויה עם פרסום תוצאות ניסוי שלב 2 לטיפול בצליעה בינונית לסירוגין (IC) שהחברה מבצעת כעת. הניסוי צפוי לכלול 150 חולים, והוא כולל טיפול בתאי גזע מול טיפול פלסבו וכולל סמיות כפולה (גם הרופא וגם החולה לא יודעים מי מקבל טיפול אמיתי). הניסוי החל בארה"ב, אירופה וישראל. בעקבות שיתוף הפעולה עם חברת התרופות הקוריאנית צ'ה (CHA) הניסוי מורחב גם לקוריאה.

 

לפלוריסטם הסכם שיתוף פעולה עם חברת יונייטד לטיפול במחלת PAH (יתר לחץ דם ריאתי) באמצעות תאי PLX. על פי ההסכם, יונייטד תממן את כל הליך הפיתוח, ועם התקדמות באבני דרך ובהתאם להתקדמות הניסויים הקליניים ותגמולים מהמכירות, צפויה פלוריסטם לקבל תשלומים בהיקף של 38 מילון דולר. ניסוי שלב 1 בהתוויה זו החל באוסטרליה.

 

זמי אברמן מנכ"ל פלוריסטם זמי אברמן מנכ"ל פלוריסטם צילום: רונן טופלברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x