$
מט"ח וסחורות

הדולר ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.73 שקלים

היורו איבד 0.6% מערכו ל-4.76 שקלים. קובי נימקובסקי, מנכ"ל אלומות: "בטווח הבינוני - ככל שהפער בין עוצמת הכלכלות של ישראל וארה"ב יגדל - הדולר ימשיך להתחזק"

שי סלינס 15:4021.10.14

"בטווח הקצר והבינוני הדולר ימשיך להתחזק כנגד השקל ושערו יעלה מעל לרף 4 שקלים", כך טוען קובי נימקובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אלומות. "את טווח הזמן המדויק בו נראה את הרמה הזו נחצית קשה לחזות, מאחר ושוק המט"ח המקומי מושפע משוק המט"ח העולמי ובעיקר מהתנודות בצמד יורו דולר", אומר נימקובסקי.

 

"ככלל, הדבר המרכזי שמשפיע על שערי המטבעות, מלבד פערי הריביות, זה ההבדלים בעוצמות הכלכליות בין המדינות השונות. ברגע שיצאו נתונים שמצביעים על חולשה כלכלית בישראל, השוק מיד הגיב לכך שהפערים בין כלכלת ישראל לכלכלות מובילות כדוגמת כלכלת ארה"ב - גדלו", מוסיף נימקובסקי.

 

היום במסחר, הדולר ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.73 שקלים. היורו היציג ירד ב-0.6% מערכו ל-4.76 שקלים. 

 

נימקובסקי ממשיך: "כדאי לשים לב גם לגורם נוסף שמחזק כרגע את הדולר בעולם וזוהי חולשתו של הנפט, שמחירו ירד בתקופה האחרונה ביותר מ-20% מרמה של מעל ל-100 דולר לחבית לרמה של כ-80 דולר לחבית. מחיר האנרגיה היא רכיב חשוב מאוד בתמהיל הכלכלה האמריקנית ויש לה השפעה ישירה על כיסו של הצרכן. הירידה של מחיר הנפט מותירה בידי הצרכן האמריקני יותר כסף בכיס. בחברה צרכנית כמו ארצות הברית, בה הצריכה הפרטית מהווה כ-60% מהתמ"ג, מיתרגמת הירידה במחירי האנרגיה באופן מידי לגידול בצריכה ומכאן להאצה בצמיחה".

 

עלייה קלה בקצב הצמיחה

אתמול פורסם כי הצמיחה ברבעון השני של השנה עמדה על 1.9% ואמדן הצמיחה לכל 2014 עומד על 2.2% - כך לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בשנת 2013 עמדה הצמיחה על 3.2% ובשנת 2012 על 3%. האמדן הנוכחי של הלמ"ס גדול ב-0.2% מהאמדן שפורסם על ידה רק לפני חודש, אך קטן באותו שיעור גם מהאמדן שפירסם משרד האוצר גם כן בחודש שעבר. למעשה, בתחרות הלא רשמית בין החזאים הכלכליים על נתוני המקרו נראה שידם של כלכלני חטיבת המחקר של בנק ישראל על העליונה, כי בסקירה התלת-חודשית שלהם, שפורסמה גם היא בחודש שעבר הם חוזים צמיחה של 2.3% ב-2014.

 

קרנית פלוג קרנית פלוג צילום: בלומברג

 

"יעד ריאלי של 3.8 שקלים"

ב-FXCM ישראל התייחסו למסחר בדולר וטענו כי המטבע האמריקאי צפוי להמשיך ולטפס מעלה עד סוף השנה, כשיעד ריאלי הוא 3.8 שקלים, וזאת על רקע פער הצמיחה וציפיות הריבית של הדולר למול השקל. "בסופו של דבר", אומרים ב-FXCM, כרגע אין כל סימן טכני שמאותת על תיקון ונראה שהספקולנטים מרגישים בטוחים להמשיך ולדחוף מעלה לשיאים חדשים לפני שהם בוחרים לממש רווחים ולעצור. פריצה מעל 3.75 שקלים תחשוף את 3.77 שקלים. רק ירידה מתחת ל-3.7 שקלים עשויה לשנות את יחסי הכוחות".

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות ממשיך: "כל זמן שהדולר נסחר מעל לרמת 3.58 - 3.62 שקלים, המגמה הפרו-דולרית החזקה בתקופה האחרונה תומכת בפיחות השקל אל עבר רמות שיא חדשות. אולם, לאור העובדה כי בכל מהלך התחזקות הדולר לא בוצע תיקון שערים משמעותי הרי שתיקון שערים משמעותי, מעבר לתיקונים נקודתיים של פחות מ-2%, הרי שבתנועת הדולר פוטנציאל לתיקון העשוי להביא שער הדולר אל עבר רמת 3.68 שקלים ואף פחות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x