$
בורסת ת"א

מיזם ההלוואות האינטרנטי של בלנדר יוצא לדרך

המיזם האינטרנטי מאפשר לכולם להפוך ללווים או מלווים בריביות נמוכות יותר מהמוצע בבנקים. גיורא עופר מקרן להב מוביל את המיזם יחד דורון אביב: "לא המצאנו את הגלגל מבחינת הרעיון, כן שכללנו את הטכנולוגיה לרמות הגבוהות"

גיל קליאן 10:3620.10.14

"המערכות הבנקאיות הממוסדות שפעם הייתי שייך אליהן מחפשות את דרכן. אי אפשר להשוות את מערכת העלויות של הבנקים מול המערכות האינטרנטיות האוטומטיות שלנו. אצלנו זה בלי נייר, בלי שליח, שום סיפור - רק אתה והסלולר שלך מבצעים את כל התהליך מתחילתו עד סופו בלי לדבר עם אף אחד". כך אמר היום גיורא עופר, לשעבר מנכ"ל בנק דיסקונט והיום מבעלי קרן ההשקעות להב, בהשקת מיזם ההלוואות האינטרנטיות החדש שלו ושל יו"ר קבוצת אביב, דורון אביב (ומשקיעים נוספים) - בלנדר.

 

עופר הוסיף כי "המערכת לא רק אמינה טכנולוגית אלא גם אמינה פיננסית. אנחנו קבוצה מוכרת ויציבה של משקיעים בהקמת המיזם הזה, החברה מלווה במיטב עורכי הדין ורואי החשבון ששעוזרים לפקח על כל הפעילות. אין לי ספק שהמערכות האלה ימשיכו להתפתח, בעולם זה בסכומי עתק, לא המצאנו את הגלגל מבחינת הרעיון אלא שכללנו את הטכנולוגיה לרמות גבוהות".

 


 

המיזם האינטרנטי מאפשר לכולם להפוך ללווים או מלווים באמצעות הלוואות P2P - Peer to peer, בהם למעשה כל אחד יכול לתת כסף או להלוות כסף בריביות שהן לפחות אמורות להיות נמוכות יותר ללווים וגבוהות יותר למלווים לעומת פק"מ או חיסכון סולידי. עבור המלווים מדובר כמובן בסיכון גבוה משמעותית לעומת פק"מ, כאשר התשואה המוצעת להם לרוב נעה סביב 6%-7% בשנה.

 

בלנדר היא ממש לא חלוצה בתחום. החברה הראשונה שהחלה לפעול בישראל וייבאה את מודל הלוואות ה-P2P מחו"ל לישראל היא חברת eLoan. אחריה החלו לפעול עוד 2 חברות בשוק ההלוואות בין משתמשים - טריא ואינקרדיטה.

 

גיורא עופר גיורא עופר צילום: אוראל כהן

היתרון של החברה מול המתחרות הוא טכנולוגי - לטענת החברה הליך ההרשמה כלווה או מלווה הוא פשוט יותר, וגם סינון הלווים מתקדם יותר ולוקח בחשבון יותר פרמטרים. המערכות האלה לא זולות, ולכן בבלנדר גוזרים עמלה של 2% מכל עסקה שנסגרת דרך הפלטפורמה שלהם.

 

כמו כן מספרים בבלנדר כי יש להם קרן שמכסה חלקית חובות של לווים שלא מצליחים לעמוד בהחזרים. הקרן הזאת אמנם מקטינה מעט את התשואה למלווים, אך היא מקטינה גם את הסיכון שבלווים שלא מצליחים להחזיר את הכסף שלוו. בעצם, מכל הלוואה מופרש אחוז קטן לטובת אותה קרן, שמשלמת כאמור פרעון חלקי במקרה של אי עמידה בהחזרי הלוואה, כאשר החברה עצמה פותחת בהליכי גבייה מול לווים שלא שילמו על מנת להחזיר את הכסף לקרן.

 

לדברי גל אביב, מנכ"ל בלנדר, מערכות הסינון של החברה הותאמו לשווקים כמו ישראל בהם אין מידע פומבי וגלוי על ההיסטוריית האשראי של כל אדם - בניגוד למדינות כמו אנגליה וארה"ב. כך, מספר אביב, המוצר של בלנדר מייצר עניין גם אצל גופים בינלאומיים ששוקלים הקמת פעילויות דומות בשווקים המתפתחים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x