$
מט"ח וסחורות

הליש"ט מאבד גובה לקראת ההצבעה הגורלית על עצמאות סקוטלנד

יורד ב-1.1% מול הדולר. אם יוחלט על פיצול הממלכה, סקוטלנד תהפוך למדינה עצמאית ובבריטניה יישארו אנגליה, ויילס וצפון אירלנד. בישראל ירד הדולר היציג ב-0.2% ל-3.60 שקלים, היורו היציג ירד ב-0.1% ל-4.66 שקלים

כלכליסט 15:4408.09.14

הליש"ט נחלש היום (ב') מול רוב המטבעות המרכזיים בעולם לקראת ההצבעה הגורלית בשבוע הבא לגבי משאל עם שיבדוק האם הסקוטים מעוניינים להישאר חלק מבריטניה. המטבע הבריטי מאבד 1.1% מול הדולר ונחלש בשיעורים דומים מול היורו ומול הין היפני. היורו נסחר ביציבות מול הדולר בשער של 1.295 דולר ליורו.

 

כבר יותר מ־300 שנה שאנגליה וסקוטלנד מאוחדות תחת מעטפת מדינית אחת - בריטניה הגדולה.  אם יוחלט על פיצול הממלכה, סקוטלנד תהפוך למדינה עצמאית ובבריטניה יישארו אנגליה, ויילס וצפון אירלנד. על פי הסקרים האחרונים, כמחצית מהסקוטים אינם תומכים בהפיכתה של סקוטלנד לעצמאית, אולם כ־40% מהם סבורים שהיפרדות היא עדיפה. הקולות המתנדנדים במשאל חשובים במיוחד, כיוון שגם אם התומכים בעצמאות יפסידו, הפרש קטן בין שני המחנות עשוי לגרום לקיומם של משאלי עם נוספים במהלך השנים, עד שסקוטלנד תיפרד מבריטניה.

 

השקל יציב

בשוק המט"ח המקומי נקבע היוםן שער יציג ראשון השבוע: הדולר ירד ב-0.2% לשער יציג של 3.60 שקלים. היורו היציג ירד ב-0.1% לשער של 4.66 שקלים.

 

מנתונים שפורסמו היום עולה כי בנק ישראל המשיך בחודש אוגוסט במסע רכישות הדולרים המוגבר שלו ורכש 585 מיליון דולר נוספים. מאז חידוש רכישות המט"ח שלו, בחודש אפריל בשנה שעברה, רכש כבר בנק ישראל סכום מצטבר של כ-12.7 מיליארד דולר. הבנק פרסם אתמול את יתרות מטבע החוץ החודשיות. בעקבות המשך רכישות הדולרים גדלו בחודש שעבר יתרות המט"ח של ישראל ב-489 מיליון דולר והגיעו בסוף החודש לשיא חדש של כ-87.6 מיליארד דולר. בנוסף לתרומה של רכישות הדולרים, גדלו הפעם יתרות המט"ח גם כתוצאה מהעברות של כ-46 מיליון דולר שביצעה הממשלה מחו"ל לחשבונה בבנק ישראל.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אומר הבוקר כי "לנוכח נתוני בנק ישראל בנוגע להיקף התערבותו המוגבלת במסחר במט"ח, הרי שפעילותם של יתר הפעילים בשוק המט"ח אשר גררה פיחות של השקל עשויה לזמן מהלך של תיקון שערים. להערכתנו, בשלב הנוכחי, היצעי המט"ח בתחום 3.62-3.66 ישמשו נקודת מבחן חשובה למגמת השערים של הטווח הבינוני".

 

ב-FXCM מציינים כי הדולר-שקל נעל חמישה שבועות רצופים של עלייה. "בשבוע שעבר ביצע פריצה משמעותית נוספת וטיפס מעל רף 3.60 ואף נגע ביום שישי ב-3.61, הרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2013. ברמה המקומית, סממני ההאטה, נזקי מבצע צוק איתן, ובעיקר אי הוודאות הנוכחית לגבי התקציב ממשיכים להכביד על השקל. מנגד, תחזיות הצמיחה וגם ציפיות הריבית נוטות כעת לטובת הדולר, ועל כן יש בסיס מוצק להניח שנראה את המשך מגמת העלייה הזו בטווח הבינוני", אומרים ב-FXCM.

 

"בעולם הדולר ספג מכה מסוימת ביום שישי על רקע נתוני התעסוקה המאכזבים, שהצביעו על תוספת של 142 אלף משרות באוגוסט לעומת צפי ל-225 אלף. הנתונים הללו ציננו מעט את האופטימיות לגבי קצב ההתאוששות הכלכלית של ארצות הברית והפחיתו את הציפיות להעלאת ריבית. על רקע הנתונים הללו, ייתכן כי נראה בתחילת השבוע חולשה של הדולר בעולם. אם אכן נראה נסיגה של הדולר בעולם, הדבר עשוי לתת את האות לתיקון גם בדולר-שקל שעשוי להוביל את הצמד חזרה לעבר 3.57-3.58", מוסיפים ב-FXCN.

  

דולר דולר צילום: שאטרסטוק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x