ניו יורק: המסחר ננעל במגמה שלילית; קמהדע צנחה ב-18.7%
דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק ו-S&P 500 איבדו 0.2%; מובילאיי נחלשה ב-3.7% לאחר פרסום הדוחות; הבורסות באירופה ננעלו בעליות לאחר שהבנק המרכזי הוריד את הריבית ל-0.05%

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל במגמה שלילית לאחר שהעליות במרבית שעות המסחר נמחקו: דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק ו-S&P 500 איבדו 0.2%. האחרון רשם יום שלישי רצוף של ירידות - הרצף הארוך ביותר מאז יוני - כאשר מניות האנרגיה רשמו ירידה של 1.3%. ה-S&P 500 כבר עלה באוגוסט ב-3.8% ועבר את רמת 2,000 הנקודות, אך היום ירד מרמה זו.
22:40 - המסחר עבר לירידות: דאו ג'ונס יורד ב-0.1%, נאסד"ק ו-S&P 500 יורדים ב-0.3%.
21:40 - העליות במסחר בוול סטריט נחלשות: דאו ג'ונס ונאסד"ק מטפסים ב-0.2%. S&P 500 נסחר ביציבות.
21:30 - מחירי הנפט ירדו היום על רקע התחזקות הדולר וירידה קטנה מהצפי במלאים: הקרוד ירד ב-0.8% וננעל על 94.8 דולר לחבית. הברנט נחלש ב-0.6% וננעל על 102.2 דולר לחבית. מלאי הקרוד בארה"ב ירדו ב-600 אלף חביות בשבוע שעבר, כך על פי נתונים שפורסמו היום ולעומת צפי אנליסטים לירידה של 2 מיליון חביות. מלאי הבנזין ירדו ב-2.3 מיליון חביות ומלאי התזקיקים עלו ב-600 אלף חביות. זאת לעומת צפי לירידה של 1.6 מיליון חביות וירידה של 1.2 מיליון בהתאמה.
20:45 - דאו ג'ונס ונאסד"ק נסוגים מעט משיא אמצע-היום שרשמו היום; מניית אפל מתאוששת ורושמת עלייה של 0.4%, לאחר שאיבדה אתמול 4.2% ומחקה ביום אחד 26 מיליארד דולר משווי השוק שלה. ברקע לירידות במניית ענקית הטכנולוגיה האמריקאית - השקת המכשירים החדשים מצד מתחרתה הקוריאנית סמסונג וכן שערוריית אבטחת המידע בענן. ביום שלישי צפויה החברה לערוך אירוע השקה מיוחד. לפי הערכות, במסגרת האירוע עתידה החברה לחשוף דגמי אייפון חדשים, ואולי אפילו מוצר מחשוב לביש.
19:45 - המסחר בבורסות באירופה ננעל במגמה חיובית לאחר פרסום ההחלטות המוניטריות של הבנק המרכזי: קאק הצרפתי טיפס ב-1.7%, דאקס בגרמניה עלה ב-1%,פוטסי הבריטי ננעל ללא שינוי מהותי.
18:20 - דאו ג'ונס מוסיף 0.4% ל- 17,135.96 נקודות. נאסד"ק מטפס ב-0.6% ל-4,599.63 נקודות, S&P 500 עולה ב-0.4% ל-2,010.73 נקודות. לאחר ההודעה על הורדת הריבית באירופה: קאק הצרפתי מזנק ב-2%, דאקס בגרמניה מטפס ב-1%, פוטסי הבריטי עולה ב-0.3%.
18:00 - מטבע היורו לא המתין יותר מדי: מיד לאחר הודעת הבנק האירופי על הורדת הריבית לרמה האפסית החלה ירידה בשערו של המטבע האירופי. היורו נחלש ב-1.4% מול היורו ונסחר בשער של 1.301 דולר ליורו. מדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז יולי 2013. באירופה מקווים שיורו חלש ידחוף בהמשך הדרך את המחירים ביבשת למעלה, ויביא לבלימת הדפלציה ביבשת.
16:30 - המסחר בניו יורק נפתח בעליות. דאו ג'ונס ו-S&P 500 מוסיפים 0.2%, נאסד"ק מטפס ב-0.3%. מובילאיי יורדת ב-1.2% לאחר פרסום הדוחות. קמהדע צונחת ב-17% לאחר פרסום תוצאות הניסוי באינהלציה לחולי נפחת תורשתית, שלא עמד ביעדים. הבורסות באירופה רושמות עליות לאחר שהבנק האירופי המרכזי הוריד את הריבית ל-0.05%. קאק הצרפתי עולה ב-1.1%, דאקס בגרמניה עולה ב-0.3%, פוטסי הבריטי נסחר ללא שינוי מהותי.
16:15 - בקשות חדשות לקבלת דמי אבטלה בשבוע שעבר (שהסתיים ב-30 באוגוסט): מספר הבקשות החדשות עלה ב-4,000 ל-302 אלף. כך לפני נתוני משרד העבודה האמריקאי. זאת לעומת צפי של 298 אלף בקשות ראשונות. הגירעון המסחרי של ארה"ב עלה ביולי ב-0.6% ל-40.5 מיליארד דולר. היצוא גדל ב-0.9% ל-198 מיליארד דולר, והיבוא עלה ב-0.7% ל-238.6 מיליארד. בתוך כך הגירעון ביחס לסחר עם סין עלה ב-2.7% לשיא של 30.9 מיליארד דולר.
16:00 - כחודש לאחר הנפקת הענק בוול סטריט: חברת מובילאיי הישראלית פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2014. הרווח הנקי של החברה ברבעון הסתכם ב-200 אלף דולר, לעומת 4 מיליון דולר (או 2 סנט למניה) בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו ב-33.7 מיליון דולר, לעומת 17.7 מיליון דולר ברבעון המקביל - עלייה של כ-90%. מניית החברה רושמת ירידה של 1.5% בטרום מסחר.
15:00 - הבורסות באירופה רושמות עליות לאחר שהבנק האירופי המרכזי (ECB) הוריד את הריבית ב-10 נקודות מ-0.15% ל-0.05% והעמיק את הריבית השלילית על הפקדונות לרמה של 0.2%-. היורו מגיב בנפילה של 0.8% מול הדולר לרמה של 1.305 דולר ליורו. קאק הצרפתי עולה ב-0.9%, דאקס בגרמניה עולה ב-0.5%, פוטסי הבריטי מוסיף 0.4%. קמהדע ממשיכה לצנוח בטרום מסחר בעקבות תוצאות הניסוי הכושל (ראו דיווח קודם), ורושמת ירידה של 20%.
14:20 - קמהדע דיווחה כי ניתוח התוצאות הסופיות של ניסוי במוצר ה-ATT לאינהלציה בנפחת התורשתית בשלב 3-2 העלה כי הטיפול לא עמד ביעדים - לא ביעד הראשוני ולא ביעד המשני. על פי הדיווח בשני המקרים לא הושג שינוי סטטיטיסטי בעל משקל משמעותי בין המטופלים במוצר החברה לבין המטופלים בפלסבו. מניית החברה ממשיכה לצנוח בטרום מסחר ורושמת ירידה של 5.4% בטרום מסחר.
13:25 - מניית חברת קמהדע הישראלית צונחת ב-4.6% בטרום מסחר. החברה צפויה להציג היום תוצאות סופיות מניסוי בשלב 3-2 במשאף לטיפול בחוסר באלפא 1 אנטיטריפסין (Alpha 1 antitrypsin deficiency) - פגם גנטי נדיר, הבא לידי ביטוי בכשל (מלא או חלקי) בפעילות של האנזים אנטיטריפסין אלפא-1 - אנזים המונע הרס של רקמות תאים.
13:15 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ללא שינוי מהותי. מניית אפל מאבדת 1% בטרום מסחר לאחר שצנחה אתמול ב-4.2%. אפל מחקה ביום אחד 26 מיליארד דולר משווי השוק שלה.
12:30 -
מאקרו
בקשות חדשות לקבלת דמי אבטלה בשבוע שעבר (שהסתיים ב-30 באוגוסט): צפי האנליסטים עומד על 298 אלף בקשות ראשונות, בדומה למספר הבקשות שנרשמו שבוע קודם לכן.
על פי תחזיות השוק, הגירעון המסחרי (עודף היבוא לעומת הייצוא) לחודש יולי עומד על 42.5 מיליארד דולר. זאת לעומת 41.5 מיליארד דולר בחודש יוני.
12:30 - הבורסות באירופה רושמות ירידות לקראת הודעת הבנק האירופי על מדיניות הריבית וההחלטות המוניטריות החודשיות שלו, שצפויה להתפרסם אחר הצהריים. קאק הצרפתי מאבד 0.4%. דאקס הגרמני יורד ב-0.9%. פוטסי הבריטי נסחר ללא שינוי מהותי.
12:20 - המסחר בניו יורק צפוי להיפתח היום (ה') ביציבות, לאחר שאמש ננעלו המדדים המרכזיים במגמה מעורבת. מניית אפל איבדה אתמול4.2% וננעלה על מחיר של 99 דולר. אפל מחקה ביום אחד 26 מיליארד דולר משווי השוק שלה - שעומד כעת על 611 מיליארד דולר. ברקע לירידות במניית ענקית הטכנולוגיה האמריקאית - השקת המכשירים החדשים מצד מתחרתה הקוריאנית סמסונג וכן שערוריית אבטחת המידע בענן.


