$
בורסת ת"א

הדולר היציג עלה ב-0.6% ל-3.52 ש': השלים זינוק של 3% מאז שצה"ל יצא מעזה

שערו היציג של היורו עלה ב-0.2% ל-4.7 שקלים. בין הסיבות להיחלשות השקל: נתוני הצמיחה החלשים בישראל והתחזקות הדולר בעולם

שי סלינס 15:4119.08.14

הדולר המשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול השקל הישראל. היום (ג') הוסיף הדולר 0.6% לערכו מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.52 שקלים. היורו עלה ב-0.2% ל-4.7 שקלים. מאז יציאת כוחות צה"ל מעזה ב-5 באוגוסט השלים הדולר זינוק של 3% מול המטבע הישראלי. 

 

להתעוררות בשערי הדולר והיורו, יש יותר מהסבר אפשרי אחד. תחילה היה זה שינוי טקטיקת הרכישות של בנק ישראל - במקום לרכוש עודפי היצע במט"ח כרגיל הפתיע הבנק את הפעילים בשוק וביצע רכישה גדולה של כמה מאות מיליוני דולרים במקביל לרכישות של גופים אחרים. במקביל הדולר מתחזק בעולם מול היורו על רקע חשש המשקיעים בגוש היורו ממיתון חוזר על רקע נתוני הצמיחה המאכזבים של גרמניה וצרפת. בנוסף ניתן למנות גם את ההאטה בצמיחה בישראל ברבעון השני של 2014 שמחלישה את השקל.

 

 צילום: אי פי איי

 

לפי יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות הדולר עולה מול המטבעות המרכזיים בעולם ולכן גם מתחזק גם בזירה המקומית. "ההתייצבות מעל לרמת 3.5 שקלים פותחת את הדרך להתחזקות הדולר אף לעבר רמת 3.54 שקלים. בראייה לטווח ארוך, ועל רקע מבנה שוק המט"ח המקומי הסובל מירידה בביקושים ומעודפי היצע, הרי שללא מהלך יסודי שייצור ביקוש למט"ח פרמננטי הדולר עשוי להמשיך ולהיחלש", אומר פריימן.

 

אלדד תמיר, מנכ"ל ובעלים של תמיר פישמן בהתייחסות לדולר:

 

 

במקביל ב-FXCM טוענים שלמרות שההיחלשות החדה של השקל נובעת מגורמים שליליים, כגון ההאטה בצמיחה והסיכונים הגיאו-פוליטיים, יש גם צד חיובי למטבע – פיחות בשקל יועיל לייצוא הישראלי ולמשק הישראלי כולו. "אין ספק שהרמות שבהן נסחר השקל בשנה האחרונה היו בלתי ריאליות ביחס למצב הכלכלי וכעת ייתכן שאנו רואים סוף סוף התאזנות. זהו טבעיות של מחזור כלכלי, טוענים ב-FXCM.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x