$
שווקי חו"ל

אסיה ממשיכה את המגמה השלילית בעולם: הניקיי ירד ב-0.6%

מדד MSCI אסיה איבד 1%; הבורסות מגיבות לחדלות הפירעון של ארגנטינה; עוד ברקע למסחר: נתוני מאקרו חיוביים בסין

שירות כלכליסט 10:5801.08.14
בורסות אסיה רשמו היום (ו') ירידות שערים והמשיכו בכך את המגמה השלילית במניות העולמיות, לאחר שאתמול נרשמה הירידה החדה ביותר מזה שישה חודשים במדד MSCI העולמי ומדד דאו ג'ונס מחק בתוך יום את העליות מאז תחילת השנה. זאת על רקע חולשה בהכנסות של חברות גדולות כמו אקסון ומיקרון וחששות בשוקי האשראי עקב חדלות הפירעון של ארגנטינה.

 

האנג סנג שנגחאי ניקיי

 

מניות סקיימארק איירליינס (Skymark Airlines) צנחו ב-11% לאחר שחברת התעופה השלישית בגודלה ביפן הודיעה כי תפשוט את הרגל אם תיאלץ לשלם לאיירבוס קנס על ביטול ההזמנה של 6 מטוסי סופר ג'מבו מסוג A380. סמסונג אלקטרוניקס נפלה ב-3.8% במסחר בסיאול בעקבות הורדת דירוג המניה שלה על ידי UBS.

 

 

  צילום: בלומברג

 

מדד MSCI לאזור אסיה והפסיפיק ירד ב-1%, ורדם את הירידה השבועית הראשונה שלו - 0.9% - מזה שלושה שבועות, זאת לאחר שמוקדם יותר השבוע טיפס בסגירה לרמה הגבוהה ביותר שלו מאז יוני 2008, וחודש יולי הסתיים אתמול בעלייה של 2.1%.

 

מדד טופיקס היפני ירד ב-0.6%, הניקיי נחלש בשיעור דומה, מדד S&P/ASX 200 האוסטרלי צנח ב-1.4%, הירידה הגדולה זה 4 חודשים. מדד NZX 50 בניו זילנד נחלש ב-1.1%, מדד סטרייט טיימס בסינגפור נפל ב-0.9%. ירידות נרשמו גם במדד טאייקס בטאייוואן שירד ב-0.5% ובמדד קוספי בדרום קוריאה, שאיבד 0.2%. מדד האנג סנג בהונג קונג נופל ב-1% לאחר שאתמול רשם את העלייה החודשית הגדולה ביותר מאז ספטמבר 2012. המדד של חברות סיניות הנסחרות בהונג קונג ירד ב-1% לאחר שמוקדם יותר השבוע נכנס לטריטוריה שורית. 

 

בתוך כך, אתמול פרסמה לשכת הסטטיסטיקה המרכזית בסין כי מדד מנהלי הרכש (PMI) לחודש יולי עלה לרמה של 51.7 מ-51 חודש קודם לכן. כמו כן, דו"ח של HSBC ומרקיט שעוקב אחר פעילות המפעלים במדינה עלה גם כן לרמה של 51.7 בחודש שעבר מ-50.7 ביוני. באופן כללי, רמה מעל 50 מצביעה על התרחבות.

 

"נראה שההערכות השווי של השוק בשיאן והמשקיעים מחפשים תירוצים למכור", אומר אנגוס גלוסקי מחברת ניהול הנכסים וויט פאנדס בסידני, "יש טווח של סיבות נוחות עבור המשקיעים להוריד חלק מהכסף מהשולחן. חלה עלייה בסיכונים הגיאופוליטיים, והנתונים שזורמים מארה"ב מצביעים על כך שהבנק המרכזי כנראה יצטרך להעלות את הריבית מוקדם מהצפוי. הנושא הארגנטיני מתווסף לגל החדשות הרעות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x