$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

אדום לוהט בוול סטריט: דאו ג'ונס איבד 1.9%, נאסד"ק - 2.1%

S&P 500 איבד 2% ; הירידה בדאו ג'ונס - החדה מאז פברואר; ברקע: חדלות הפירעון של ארגנטינה, שהבורסה שלה צנחה היום ב-9%; הנפט בירידה החודשית החדה מאז מאי 2012

ערן סוקול 23:0131.07.14
דאו ג'ונס נאסד"ק

S&P 500

 

וול סטריט וול סטריט צילום: בלומברג

 

23:00 - נעילה שלילית בוול סטריט: דאו ג'ונס ירד ב-1.9% - הירידה החדה מאז פברואר (1.6% בסיכום שבועי, ו-0.1% מראשית השנה); S&P 500 איבד 2% בירידה החדה ביותר שלו מאז אפריל (1.5% השבוע); ונאסד"ק נפל ב-2.1% (0.9% השבוע). כל שלושת המדדים מחקו ביום אחד את רווחי חודש יולי כולו. מדד Russell 2000 איבד 6.1% השבוע.

 

"מדד הפחד" של המשקיעים קפץ היום ב-27%. הירידות והזינוק בחששות המשקיעים נובעים ממצבה הפיננסי השביר של ארגנטינה והידיעות על הידרדרות קשה במצבו של הבנק הפורטוגלי גדול - בנקו אספירטו סנטו - שמנייתו צנחה היום ב-42%, והפנתה שוב את תשומת הלב למצבה השביר כלכלת דרום אירופה. גם דוחות מאכזבים של חברות כמו אקסון ומיקרון השפיעו על מצב הרוח של המשקיעים.

 

מדד MSCI העולמי ירד ב-1.5% - החדה מזה כמעט חצי שנה.

 

22:50 - הנפט איבד היום 2.1% וננעל על 98.8 דולר לחבית - שפל מאז ה-17 למרץ. החודש איבד הנפט 6.8%, וזאת אחרי חודשיים רצופים של עליות. מדובר בירידה החדה מאז מאי 2012.

 

22:20 - הירידות בניו יורק מתחזקות.

 

21:00 - בבורסת הסחורות של ניו יורק ירד היום מחיר הזהב ב-0.9% לרמה של 1,2821.3 דולר לאונקיה והשלים נפילה של 3.1% בחודש יולי. נראה כי המשקיעים מוכרים את המתכת הזהובה מתוך חשש שהפד יחל בהעלאות הריבית לצורך הפחתת לחצים אינפלציוניים בכלכלה המשתפרת של ארה"ב.

 

20:20 - מניית T-Mobile המסומנת (TMUS) מזנקת ב-7% לאחר פרסומים בתקשורת הכלכלית בדבר מגעים למכירתה לחברת התקשורת הצרפתית Iliad המסומנת (FR:ILD). זאת למרות שלא ברור עדיין איך בדיוק החברה הצרפתית בעלת שווי שוק של 16 מיליארד דולר תשלם תמורת השליטה בחברת התקשורת הרביעית בגודלה בארה"ב בעלת שווי שוק של 25 מייארד דולר. אולם, על פי הדיווחים החברה הצרפתית נמצאת במגעים עם בנקים שונים למימון הרכישה. בהמשך לכך, מניית חברת התקשורת האמריקאית ספרינט (S) שנמצאת אף היא במגעים למיזוג עם T-Mobile זה חודשים, מתרסקת ב-8%.

 

19:30 - בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות. פוטסי בלונדון ירד ב-0.6%, דאקס בגרמניה צנח ב-1.9%, קאק בפריז והבורסה במילנו נפלו ב-1.5%. חדלות פירעון טכנית בארגנטינה  (BCBA:IAR) - הבורסה צוללת ב-7.3%.

 

18:30 - לדברי האנליסט גלעד אלפר, מאקסלנס ברוקראז' בתגובה לדו"חות טבע (TEVA), התוצאות הן פחות או יותר בהתאם לצפי, אך כל עוד נושא הקופקסון הגנרי ממשיך להיות פתוח, ולמרות החדשות הטובות לאחרונה, רמת הסיכון בחברה גבוהה מדי, ולאור זאת הוא מותיר את ההמלצה "תשואת שוק".

 

"הירידה ברוב עסקיה של טבע היא מבנית בטווח הארוך, לדעתנו. אך הרבעון השני היה חיובי עם עלייה של 2% במכירות לעומת שנה שעברה. המכירות של תרופות גנריות לארה"ב קפצו ב-10% בעיקר בשל השקות חדשות. מנגד, המכירות לאירופה ירדו ב-2% בין היתר בשל יציאה ממוצרים לא רווחיים מספיק. הן בארה"ב והן באירופה אנחנו רואים המשך מגמה מהרבעון הראשון של השנה" מסביר אלפר. "בשאר העולם המכירות הגנריות אמנם עלו ב-4%, אולם בעיקר בשל סיבות חד פעמיות, כאשר הרווחיות הגולמית ברבעון ירדה ל-58% לעומת 58.7% ברבעון המקביל, זאת בעיקר בשל ירידה של 12% במכירות קופקסון" כך לפי אלפר.

 

17:30 - מניית רשת המזון המהיר Yum Brands המסומנת (YUM) נופלת 6% לאחר שהחברה דיווחה כי פעילות בלתי חוקית בה מעורב ספק סיני של החברה פגעה באופן מהותי במכירות של השבועיים האחרונים.

 

16:45 - מאקרו ארה"ב - אכזבה: מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש יולי נפל בחדות ל-52.6 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה זה יותר משנה. צפי האנליסטים היה לקריאה של 63.2 נקודות, לעומת קריאה של 62.6 נקודות במדד שנרשמה בחודש הקודם. זוהי הנפילה החודשית החדה ביותר שנרשמה במדד מאז משבר הסאב-פריים באוקוטבר 2008. למרות זאת, המדד עדיין נותר ברמה גבוהה מ-50, המעידה על התרחבות כלכלית.

 

שיקאגו - הכלכלה התרחבה, אבל הרבה פחות שיקאגו - הכלכלה התרחבה, אבל הרבה פחות

 

16:35 - המסחר בניו יורק נפתח בירידות. דאו ג'ונס יורד ב-0.7%, S&P 500 מאבד 0.8% ונאסד"ק נופל ב-1%. טבעיורדת ב-1.6% אחרי הדוחות.

  

15:30 - מאקרו ארה"ב - בהתאם לציפיות: בשבוע שעבר נרשמו 302 אלף דרישות ראשוניות לדמי אבטלה, בהתאם לצפי האנליסטים (303 אלף) ולעומת 284 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם.

 

14:50 - המסחר בבורסות המובילות בניו יורק ייפתח היום (ה') לאחר פרסום נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה. החוזים העתידיים על דאו ג'ונס יורדים ב-0.5%, החוזים על S&P 500 ונאסד"ק מאבדים 0.6%. לאחר פתיחת המסחר יפורסם מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש יולי. ברקע: חדלות פירעון טכנית של ארגנטינה ומגמה שלילית באירופה, לאחר דיווח על הפסדי שיא של הבנק הפורטוגלי - בנקו אספריטו סנטו. 

 

מה דעתך על מניית טבע (US):
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

טבע (TEVA) דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני של השנה, עם הכנסות של 5.05 מיליארד דולר - עלייה של 2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי למניה עלה ב-3% והסתכם ב-1.23 דולרים. תחזית הרווח השנתית למניה שלא כוללת השנה גנרית של קופקסון, עודכנה לטווח של 5.1-4.9 דולרים למניה, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 5.1-4.8 דולרים למניה. בתרחיש שבו יושק קופקסון גנרי תחזית הרווח המעודכנת עומדת על 4.8-4.5 דולרים למניה, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 4.5-4.2 דולרים למניה. "אנו שבעי רצון מתוצאות הרבעון, אשר מבטאות גידול אורגני בהכנסות ובכל שורות הרווח בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד", כך סיכם ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע את תוצאות החברה.

 

בפעם השנייה בתוך 13 שנים ארגנטינה לא עומדת בהחזר חובותיה במועד , וסוכנות הדירוג הבינלאומית סטנדרד אנד פורס הורידה את הדירוג של המדינה לדרגה של Selective Default. למרות שבדרך כלל חדלות פירעון של מדינה גוררת ירידות חדות בבורסה, בארגנטינה נסחרים המדדים ברמת שיא של 20 שנה. "זה כבר מתומחר בשוק" אמר מארק מוביוס, יו"ר קרן ההשקעות טמפלטון המתמחה בהשקעה בשווקים מתעוררים. "המשקיעים צפו את הגעת חדלות הפירעון הטכנית הזאת - אין שום סיכוי שהם ישלמו" אמר מוביוס.

 

עד הלילה בחצות על פי שעון ניו יורק אמורה היתה ארגנטינה לשלם סכום של 539 מיליון דולר למחזיקי אגרות החוב שלה במסגרת הסדר חוב, ועוד 1.3 מיליארד דולר בתוספת ריבית, לקבוצת קרנות גידור שרכשה אגרות חוב של ארגנטינה אך סירבה להצטרף להסדר החוב שביצעה המדינה לאחר שנקלעה למשבר ב-2001. באותו הסדר חוב הסכימו 92% ממחזיקי האג"ח על "תספורת" של 70% מן החוב ועל פריסת תשלומים מעבר למועדים המקוריים שנקבעו בעת ההנפקה. קרנות הגידור שלא הצטרפו להסדר החוב, בראשות המיליארדר פול זינגר, תובעות עתה את פירעון מלוא השווי של אגרות החוב שבידיהם. ארגנטינה סירבה לשלם להם את הסכום שנתבע בטענה כי על פי חוקי המדינה אסור לה להעדיף נושים.

 

מארק מוביוס, יו"ר קרן ההשקעות טמפלטון המתמחה בהשקעה בשווקים מתעוררים - "אין סיכו שארגנטינה תשלם" מארק מוביוס, יו"ר קרן ההשקעות טמפלטון המתמחה בהשקעה בשווקים מתעוררים - "אין סיכו שארגנטינה תשלם" צילום: בלומברג

 

לדברי אלעד שמש האסטרטג הראשי של Colmex (קולמקס) בית השקעות, "השווקים בארה"ב מציגים נתוני מאקרו מעודדים לקראת נתון האבטלה הקריטי מחר. יחד עם זאת אירופה אינה מציגה את החוסן האמריקאי כאשר ניתן לסמן עליה במפלס הפחד בשווקים המובילים ביבשת הנגועה מכשירי חוב רעילים. אסטרטגית, אחת מהנחות היסוד שאלמלא החוסן האמריקאי המדדים המובילים באירופה היו סופגים ירידות שערים חדות. בחדרי העסקאות ניתן לזהות המשך ביקוש עולה למכשירי גידור בינוניים בעיקר על המדדים באירופה יחד עם עלייה בפרמיית הסיכון אשר מזכירה לנו כי בעיית החוב הרעיל באירופה לא נפתרה, אלא רק ירדה מסדר היום. חשוב מאוד לשמור על רכיב מזומן בתיק ההשקעות".

 

מאקרו ארה"ב: היום לפני פתיחת המסחר (15:30 שעון ישראל) יפורסמו נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה של השבוע שעבר. צפי האנליסטים הינו ל-303 אלף דרישות חדשות, לעומת 284 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם.

 

לאחר פתיחת המסחר יפורסם מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש יולי. צפי האנליסטים הינו לקריאה של 63.2 נקודות במדד, לעומת קריאה של 62.6 נקודות שנרשמה בחודש הקודם.

 

המסחר בבורסות המובילות באירופה מתנהל בירידות. המדדים פתחו את יום המסחר במגמה מעורבת, כאשר פרסום תוצאות הבנק אספריטו סנטו (BES) הפורטוגלי שדיווח על תוצאות הרבעון השני עם הפסד שיא של 4.7 מיליארד דולר, עוררו את חששות המשקיעים. מוקדם יותר החודש קבוצת אספריטו סנטו הודיעה כי לא עמדה בתשלומי אג"ח לכמה לקוחות, כאשר הבנק השני בגודלו בפורטוגל במונחים של שווי שוק, מסר כי החשיפה שלו לחברות של קבוצת אספיריטו סנטו מוערכת ב-1.6 מיליארד דולר.

 

פוטסי דאקס

CAC 40 מילנו

 

בנק אספריטו סנטו, פורטוגל - שוב גורם למשקיעים להזיע בנק אספריטו סנטו, פורטוגל - שוב גורם למשקיעים להזיע צילום: רויטרס

 

המסחר בבורסות המובילות של אסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת . ניקיי נחלש ב-0.2% לאחר פרסום נתוני שכר ונתוני בנייה מאכזבים ביפן, האנג סנג, בהונג קונג עלה ב-0.1% ורשם 8 ימים רצופים של עליות והבורסה בשנגחאי הוסיפה 0.9% בהובלת הסקטור הפיננסי, על רקע הודעה שפרסמה ממשלת סין על תחילת רישום נכסים ברמה ברמה הלאומית, אשר נתפסה בשווקים כסלילת הדרך להחלת מס רכוש.

 

ניקיי האנג סאנג

שנגחאי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x