$
שווקי חו"ל

מובילאיי מגלה את הכל בתשקיף ההנפקה

סמנכ"ל הכספים של טבע הוא בעל אופציות, 80% מעובדי החברה הם אנשי פיתוח, והמערכת שלה נבחרה לשימוש ב־237 מודלים של מכוניות שייצורן יתחיל עד 2016

ניר צליק 06:5322.06.14

מובילאיי, חברת פיתוח אמצעי ההתרעה לכלי רכב, הגישה תשקיף לקראת הנפקה בבורסת ניו יורק, כפי שנחשף ב"כלכליסט". החברה, שלפני כחודשיים הגישה תשקיף חסוי לקראת ההנפקה וכעת הגישה תשקיף גלוי, תגייס 100 מיליון דולר. על פי הערכות, שווי החברה בהנפקה צפוי לעמוד על 2.5-3 מיליארד דולר. ההנפקה צפויה לכלול גם הצעת מכר של בעלי המניות הקיימים, וחתמיה יהיו גולדמן זאקס ומורגן סטנלי.

 

התשקיף חשף כי החברה רשמה הכנסות של 81.2 מיליון דולר ב־2013 לעומת 40.3 מיליון דולר ב־2012 ו־19.2 מיליון דולר ב־2011. ב־2013 רשמה החברה רווח נקי של 19.9 מיליון דולר. את 2012 סיימה החברה באיזון (הפסד של 53 אלף דולר) — שיפור לעומת 2011 שבה הפסידה 13.4 מיליון דולר. נכון לסוף 2013, בקופת החברה יש 124.3 מיליון דולר.

 

עם בעלי המניות של החברה נמנים גולדמן זאקס המחזיק ב־17.5%, קרן פידליטי המחזיקה ב־7.8%, אנטרפרייז הולדינגס, המחזיקה ב־7.1%, ובלאקרוק המחזיקה ב־5.7%. יזמי החברה, פרופ' אמנון שעשוע והמנכ"ל הנוכחי זיו אבירם, מחזיקים בכ־9.3% כל אחד, ועל פי הערכות, ימכרו נתח מהותי מאחזקותיהם בהצעת מכר במהלך ההנפקה. בעלי מניות נוספים הם עופר מרשק, גבי חיון, איתי גת, אלחנן רובינשק, איל דשא מטבע (מחזיק באופציות) ופיטר ניוסטדטר.

 

 צילום: נתי שוחט

 

החברה, הרשומה בהולנד, לא פירטה את שכרם של בכיריה, אולם כתבה כי ב־2013 שילמה לקבוצת הדירקטורים והמנהלים, ובכללם שני המייסדים, 1.1 מיליון דולר. בנוסף העניקה מובילאיי לקבוצה 910 אלף אופציות במחיר מימוש של 18.5 דולר.

 

ביולי 2013 סיימה מובילאיי מהלך של היערכות להנפקה, שכלל החלפת משקיעים ישראלים ותיקים בקרנות זרות. הקרנות פידליטי, וולינגטון ובלאקרוק, כמו גם גוף ההשקעות הסיני סיילינג קפיטל וחברת אנטרפרייז הולדינגס, הצטרפו בהשקעה כוללת של 400 מיליון דולר. זו נעשתה ביוני 2013, לפי שווי שוק של 1.5 מיליארד דולר לחברה. אלה רכשו את מניותיהם של בעלי מניות קטנים יותר, דוגמת לב לבייב, גיל אגמון ודלק רכב שבראשה הוא עומד, אילן בן־דב וחברת סאני שבניהולו ואחרים.

 

עם המשקיעים הישראלים בחברה נותרו גופים מוסדיים כמו לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי, שמחזיק ב־2.5% ממניות החברה לאחר שהשקיע כ־60 מיליון שקל, ומימש חלק אחר של אחזקותיו בגיוס ביוני האחרון. כמו כן נותרו כלל, מגדל, מנורה ופסגות, שמחזיקים בנתח כולל של 2.5%, וצפויים לרשום אקזיט במהלך ההנפקה או לאחריה.

 

מובילאיי מתמקדת בתחום צומח בענף הרכב, ובתשקיף החברה מציינת כי השוק שאליו היא פונה צפוי להגיע בשנים הקרובות ל־4.5–6 מיליארד דולר. עוד נכתב כי השנה קבע הממשל האמריקאי תקנה המחייבת כל רכב פרטי במערכת לראייה אחורית, מהסוג שמובילאיי מספקת . לבעלי הרכב ניתנה שהות להתקין אמצעי כזה עד מאי 2018.

 

מובילאיי הוקמה ב־1999 ומעסיקה 404 עובדים, מתוכם 325 אנשי פיתוח הפועלים במרכז הפיתוח הממוקם בירושלים. בעזרת מצלמה ושבב המותקנים במכונית המערכת מתריעה על סטייה עתידית מהנתיב, מזהה סכנת התנגשות, בודקת שמירת מרחק ומזהה הולכי רגל ותמרורים. המערכת מבוססת על חמש מצלמות ומסונכרנת עם מערכת הניווט של המכונית, המנווטת את מסלול הנסיעה.

 

הבורסה של ניו יורק הבורסה של ניו יורק צילום: בלומברג

 

מוצרי החברה מתבססים על שלוש טכנולוגיות: הראשונה, EyeQ, היא שבב שנוצר להעריך את הכביש מבחינה הנדסית. השנייה היא SeeQ, מערכת משולבת, שבה חיישן מצלמה המגביר את תפיסת המרחב של הנהג. השלישית היא AWS (Advanced Warning System). זהו המוצר הבסיסי של החברה, המעבד מידע באמצעות חיישן ומתריע מפני התנגשות. מערכת זו כבר מיוצרת תחת מותגים שונים של לקוחות ונמכרת בעולם.

 

מודל המכירות של מובילאיי נשען על יצרניות כלי הרכב. בשנים האחרונות הותקנה המערכת שלה בעיקר בכלי רכב יוקרתיים, אך כעת המכירות עוברות יותר ויותר לכלי רכב עממיים. לחברה לקוחות המתמחים בייצור ושיווק מכלולים לתעשיית הרכב, בהם Delphi, Magna, Continental, Koskai, Autoliv, TRW. אלה מוכרות את מוצרי מובילאיי ליצרניות רכב, המשלבות את המוצר במכוניות המשפחתיות. אלה מוכרות את מוצרי מובילאיי ליצרניות רכב המשלבות את המוצר במכוניות שהן מוכרות. ברשימת חברות הרכב נמצאות אופל, אאודי, ב.מ.וו, ג'יפ, פיאט, פורד, הונדה, יונדאי, קיה, יגואר, מיצובישי, ניסאן, פג'ו, סיטרואן, רנו, וולוו ועוד. עד כה מכרה החברה 3.3 מיליון מערכות ברחבי העולם, ועד סוף 2014 יכללו 160 כלי רכב מסוגים שונים את מערכות החברה. בנוסף, נבחרה המערכת לשמש 237 מודלים של מכוניות שיתחילו בייצור עד שנת 2016.

 

החברה נכנסת כעת גם לתחומים כמו מערכות לנהיגה אוטונומית, ללא מעורבות נהג. בתחום זה מובילאיי משתפת פעולה עם טסלה, יצרנית הרכב החשמלי האמריקאית. החברה מדגישה בתשקיף צפי שלפיו ריבוי המכוניות המופעלות ללא מעורבות נהג יגדיל את השוק שאליו היא פונה.

 

למרות זאת, מובילאיי מסייגת בתשקיף ומציינת כי אינה מצפה ש"מערכת אוטוונמית מלאה תהיה בעתיד הקרוב, אבל מאפיינים אוטונומיים לנהיגה ייחשפו בקצב הולך וגובר. אנחנו מאמינים שהיכולות האלה יחלו בנהיגה ללא מעורבות הנהג בכבישים בין־עירוניים, ויתרחבו בהדרגה".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x