$
מט"ח וסחורות

FXCM ישראל: "היורו החלש עלול לגרום לפיטורים ולסגירת מפעלים"

במסגרת המסחר בשוק מטבע חוץ נחלש היורו היציג ב-0.2% לרמה של 4.68 שקלים. בדולר לא נרשמה תזוזה ושערו היציג נותר על 3.46 שקלים

ערן סוקול 15:3812.06.14

המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ה') על רקע מגמת היחלשות היורו בעולם ולאחר עליית התשואה שנרשמה אמש בהנפקת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים. היורו היציג נחלש ב-0.2% לרמה של 4.681 שקלים, בדולר היציג לא נרשמה ולו תנועה מזערית, והוא נקבע על 3.461 שקלים.

היורו בצניחה חופשית, כאשר אמש קבע שפל חדש נוסף מול השקל ב-4.672. גם בעולם היורו קובע מדי יום שיאים שליליים, וזאת על רקע התרחבות פערי התשואה בין אג"ח של מדינות גוש היורו לבין אג"ח של יתר המדינות. מול הדולר צנח המטבע האירופי לשפל של 4 חודשים, ומול הלירה שטרלינג היורו כבר בשפל של שנה וחצי. זאת בהמשך להפחתת הריבית בשבוע שעבר של ה-ECB לשפל היסטורי, והכרזה על תכנית לרכישת נכסים בהיקף של עד 400 מיליארד יורו.

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "להמשך הפיחות ביורו עלולות להיות השלכות שליליות על המשק הישראלי, וזאת לאור היותו של גוש היורו יעד הייצוא הראשי של ישראל. הנטל הכפול של הפיחות בערכם של הדולר והיורו על הייצואנים הישראלים עלול לפגוע בצמיחה של המשק הישראלי. המגמה הזו בהחלט מגבירה את הסיכוי שבנק ישראל יבצע הורדת ריבית בישיבתו הבאה, וזאת כדי למתן במידת מה את הסחף השלילי בשערי החליפין".

 

מט"ח מט"ח צילום: בלומברג

 

מה רע בשקל חזק?

בהתייחסות לשאלה זו מסבירים ב-FXCM כי "נכון שיורו חלש טומן בחובו גם כמה הטבות עבור הישראלי הממוצע. הוא מוזיל עבור הצרכן הישראלי את העלות של מוצרים שמגיעים מאירופה, כגון מכוניות, וגם מוזיל את העלות של שהות במדינות אירופה, אבל ברמה המאקרו כלכלית אין לכך שום תועלת ממשית, והיא בטח שאינה שקולה לנזק שנגרם לייצוא. ואכן, כשבנק ישראל שוקל את מדיניותו המוניטרית ואת ההחלטה האם להעלות או להוריד ריבית והאם להתערב במסחר, חוזקו של השקל והשלכותיו על הייצוא מהווה מרכיב מרכזי".

 

"היצואן הישראלי, שרוכש חומרי גלם בעיקר בדולרים, ומוכר לשווקים באירופה ביורו, נפגע קשות מהתיסוף הכפול של השקל מול שני המטבעות הראשיים הללו. ההתחזקות של השקל פוגעת הן ברווחי היצואנים במונחים שקליים והן בכושר התחרותיות שלהם מול מתחרים אחרים בעולם. בסופו של דבר, המשך המגמה עשוי לחלחל אל תוך המשק הישראלי ולגרום לפיטורים ולסגירת מפעלים וחברות המתבססות על יצוא, מה שעשוי להוביל לתגובות שרשרת של ירידה בהכנסות המדינה ממיסים, קיצוצים בשכר, וירידה בצריכה במשק".

 

אמש ביצעה ממשלת ארה"ב הנפקה של אג"ח ל-10 שנים, המשקיעים ביקשו תשואה של 2.65%, גבוהה יותר מאשר 2.61% בחודש הקודם. לדברי FXCM התשואה הגבוהה יחסית מלמדת "שלמשקיעים עדיין יש סימני שאלה לגבי המשך התאוששותה של כלכלת ארצות הברית. הדבר התבטא גם בהיחלשות של הדולר בעולם, מול מטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר כגון הדולר האוסטרלי והלירה שטרלינג".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x