$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

"גורמים עלומים משפיעים על מניית דלק אנרגיה"

עו"ד יצחק אבירם טוען כי המסחר במניה מתנהל בחוסר היגיון כלכלי ובניגוד למצב השוק במטרה להכין את הקרקע להצעת רכש של בעלי השליטה. אבירם הגיש בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה והנהלתה ופנה לרשות ני"ע בבקשה לבדיקת הנושא

גולן חזני 08:2426.05.14

"המסחר במניית דלק אנרגיה מתנהל בחוסר היגיון כלכלי ובניגוד למצב השוק והתנהגות החברות־הבנות דלק קידוחים ואבנר. מדובר בפעילות מכוונת ומתוזמנת היטב שמטרתה להשפיע על שער המניה. גורמים עלומים משפיעים על המניה באמצעות הזרמת היצעים בשערים מופחתים. חשד שהם גם אלה שרוכשים בחזרה את אותן מניות", כך טוען עו"ד יצחק אבירם במכתב ששיגר לרשות ני"ע לפני יותר משבוע בשם "משקיעים פרטיים בדלק אנרגיה".

 

אבירם טוען כי "המטרה היא להכין את הקרקע להצעת רכש חדשה מטעם בעלי השליטה, תוך הצעת תמורה מינימלית וללא פרמיה, כפי שהוצע בהצעות רכש קודמות". על רקע הבקשה ניצב החשש הגובר של משקיעי דלק אנרגיה מהצעת רכש שישית במספר בתוך עשור למניות החברה. הצעת רכש זו צפויה נוכח כוונתה של קבוצת דלק, שבשליטת יצחק תשובה, לפצל את עסקי האנרגיה שלה ולהנפיק בבורסת לונדון.

 

בשבוע שעבר שטח אבירם את טענותיו שוב וציין כי מכתבו הקודם לא גרם "להפסקת ההתנהלות המניפולטיבית בשער המניה". אבירם מבקש כי הרשות תבדוק את הדברים ותעניש את האחראי לפעולות הללו.

 

 

"פנינו בעבר מספר פעמים לרשות ני"ע בתלונות וכשלא קרה דבר, התוצאה היתה ששער המניה ירד בעשרות אחוזים. אילו הצעת הרכש היתה מתקבלת באותם ימים, למשקיעים היה נגרם נזק כבד מבלי שמישהו היה מפצה אותם על כך", טען אבירם.

 

עוד הביא אבירם נתוני מסחר המחזקים, לדבריו, את טענותיו: ב־18 במאי חלה עלייה של 0.2% ו־1% במניות אבנר ודלק קידוחים בהתאמה, ואילו מניית דלק אנרגיהירדה ב־1.3%. מתחילת השנה עלו אבנר ודלק קידוחים ביותר מ־14%, ואילו דלק אנרגיה עלתה בכ־0.5%. כמו כן, דלק אנרגיה רשמה ב־20 הימים הראשונים של חודש מאי תשואה שלילית של 1.35%, בעוד אבנר עלתה ב־2.6% ודלק קידוחים ב־4.3%.

 

בשבוע שעבר הגיש אבירם בשמו של עזריאל ז'ולטי, משקיע בדלק אנרגיה, בקשה לתביעה ייצוגית של 100 מיליון שקל נגד קבוצת דלק, יו"ר החברה גבי לסט והמנכ"ל אסי ברטפלד.

 

ז'ולטי טען כי קבוצת דלק, לסט וברפטלד ביצעו הטעיה, אי גילוי ושימוש במידע פנים, וגרמו נזק מכוון לשווי מניות הציבור בחברת דלק אנרגיה. לדבריו, בכך הם השפיעו על המסחר במניות החברה, מתוך כוונה להשתלט על המניות המוחזקות בידי הציבור ולהפוך אותה לחברה פרטית. המהלך הלא חוקי לכאורה בוצע על ידי קבוצת דלק בהובלת לסט וברטפלד ב־2011.

 

בתביעה שהוגשה לבית המשפט טען זולטי כי ברטפלד ולסט יזמו מהלך תרמיתי ומוסתר של הוצאת דלק אנרגיה ממדדי תל אביב במטרה לצמצם את הסחירות במניה ובכך להוריד את שווייה.

 

לטענתו, הנתבעים עשו שימוש במידע פנים לצורך ביצוע המהלך, הטעו את ציבור בעלי המניות, וגרמו לו נזק מהותי במטרה לקדם את מחיקת המניה מהמסחר. לטענת ז'ולטי, אין צורך להוציא מניה מהמדדים כדי לבצע הצעת רכש. פעולה זו סייעה לדלק לבצע הצעה כזו משום שהקטינה את האטרקטיביות של המניה והורידה את מחירה, זאת בעוד לבעלי מניותיה של החברה מקרב הציבור נגרם נזק עצום.

 

מרשות ני"ע סירבו להגיב. מדלק לא התקבלה תגובה עד סגירת הגיליון.

 

בעל השליטה יצחק תשובה ומנכ"ל דלק אנרגיה אסי ברטפלד בעל השליטה יצחק תשובה ומנכ"ל דלק אנרגיה אסי ברטפלד צילום: נמרוד גליקמן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x