הדולר עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.47 שקלים
היורו היציג טיפס ב-0.3% ל-4.75 שקלים. FXCM: "עלייה מעל 3.47 שקלים לדולר תדרבן את השוק לדחוף את הצמד מעלה לעבר 3.5 שקלים"
הדולר עלה היום (ג') ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.47 שקלים. היורו היציג טיפס ב-0.3% לרמה של 4.75 שקלים.
כלכלני FXCM התייחסו היום לנעשה בשוק המט"ח העולמי וכתבו: "הצמדים המרכזיים בעולם נסחרים כמעט ללא שינוי, אבל יש לשים לב להמשך היחלשות הדולר למול הין. הצמד ירד אתמול עד ל-101 ין לדולר - הרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת פברואר. היחלשות הדולר מול הין ממחישה את חולשתו של המטבע האמריקני ועשויה לאותת על מהלך שלילי בפתח".

"לגבי השקל", כתבו ב-FXCM, "לפי שעה הצמד לא מצליח לייצר מומנטום חיובי שיפתח את הפתח לתיקון משמעותי. עלייה מעל 3.47 שקלים עשויה לדרבן את השוק לדחוף את הצמד מעלה לעבר 3.5 שקלים. מנגד, ירידה מתחת לרף 3.45 שקלים עשויה שוב לתת את האות לגל של ירידות".
בסקירה שפרסם אתמול שב בנק ישראל להטיל ספק בהצהרותיו החוזרות ונשנות של שר האוצר יאיר לפיד, ולפיהן בשנת 2015 לא יוטלו מסים נוספים. לדברי מחברי הסקירה, היקף הגזירות — קיצוצים תקציביים ותוספת מסים — שיהיה על הממשלה להטיל על הציבור בתקציב השנה הבאה יגיעו לסכום גדול במיוחד של כ־18 מיליארד שקל.
החלוקה הפנימית של הגזירות שבדרך, בין תוספת מסים לבין קיצוצים בתקציב, תהיה תלויה בהחלטה שיקבל משרד האוצר, האם לבצע את התאמת המחירים בכלל התקציבי. האוצר טרם החליט אם לעשות זאת, והנושא נמצא בדיונים בהנהלת המשרד. בנק ישראל לעומת זאת התבטא בעבר כי הוא תומך בהטלת מסים נוספים כדי לממן שירותים חברתיים.


