$
בורסת ת"א

נחת ללבייב: אפריקה ישראל השלימה גיוס 306 מיליון שקל בהנפקת הזכויות

למרות חששות בשל חולשת המניה, הצליחה חברת האחזקות שבשליטת לבייב להשלים את הגיוס עם 93% שמימשו את זכויותיהם. לבייב עצמו הזרים 156 מליון שקל, והיתר הציבור

אסף גילעם 17:3814.05.14

לאחר דחייה של שבוע, אפריקה ישראלדיווחה היום (ד') על הצלחה בגיוס ההון שביצעה דרך הקצאת זכויות למניה. חברת האחזקות שבשליטת לב לבייב (47%) ביצעה לפני כשבועיים וחצי הקצאת זכויות למניות החברה במטרה לגייס כ-329 מיליון שקל מבעלי המניות שלה. אתמול היה היום האחרון למימוש הזכויות, וכעת פרסמה החברה את תוצאות הגיוס. 

אפריקה דיווחה כי היא קיבלה הודעות לניצול זכויות לרכישת המניה המהוות כ-93% מסך המניות שהוצעו בהנפקת הזכויות. כך שסך הגיוס הסתכם בכ-306 מיליון שקל - 156 מיליון שקל התקבלו מבעל השליטה לבייב שמימש את מלוא זכויותיו כפי שהתחייב, והיתרה בסך של כ- 150 מיליון שקל התקבלה מידי ציבור המשקיעים.

 

במסגרת הנפקת הזכויות הוקצו לבעל השליטה ולציבור המשקיעים סך של כ-17 מיליון אופציות הניתנות למימוש למניות במחיר של 12 שקל למניה אשר תאריך פקיעתן יחול ביום 31 במרץ 2015. במידה ואופציות אלו ימומשו למניות יניבו לחברה תמורה נוספת של 202 מיליון שקל.

 

למרות שגייסה פחות מהסכום המקסימלי, מדובר בהצלחה לאפריקה. בשבועות האחרונים החלה המניה לאבד גובה בצל התחממות הגיאו-פוליטית בגבול רוסיה-אוקראינה. הירידה במחיר המניה איימה להפוך את מחיר הזכויות, שנקבע על 7.26 שקל, ללא כדאי למימוש. הסוכרייה שנתנה למשקיעים היתה האופציה שניתנה ללא תמורה עם הזכויות, שהוערכה לפי שווי מינימלי של 30 אגורות. המסחר בזכויות תוכנן ליום ראשון, ה-4 במאי אז עמדה המניה על 7.3 שקלים, אך נדחה בשבוע. ביום רביעי שעבר הגיעה המניה לשפל של 7.13 שקלים, אך התאוששה ביום ראשון, בו התקיים המסחר בזכויות. כעת נסחרת המניה לפי מחיר של 7.28 שקלים.

 

אברהם נובוגרוצקי (נובו), מנכ"ל אפריקה ישראל מסר עם פרסום התוצאות כי, "תוצאות הנפקת הזכויות מצביעות על הבעת האמון של ציבור המשקיעים בחברה, בפוטנציאל הצמיחה ובעתידה העסקי".

 

אברהם נובוכרוצקי, מנכ"ל אפריקה ישראל אברהם נובוכרוצקי, מנכ"ל אפריקה ישראל צילם: אוראל כהן

 

בכך השלים בעצם לבייב את התחייבויותיו במסגרת הסדר החוב שהשלימה החברה לפני כארבע שנים. לבייב השקיע באפריקה מאז רכש את החברה ב-1996, 3.26 מיליארד שקל. החברה חילקה בפרק זמן זה דיבידנדים של 2 מיליארד שקל - מתוכם קיבל לבייב 1.3 מיליארד שקל.

 

ההסדר של לבייב היה הראשון בסדר הגודל שלו בשוק ההון והקדים את ההסדרים של נוחי דנקנר, מוטי זיסר יוסי מימן דייויד פדרמן ואחרים. ההסדר בוצע עוד לפני שהחברה עמדה למבחן ביכולת הפרעון שלה, בנסיון לשנות את מבנה החוב וההון. אחזקותיו של לבייב שעמדו על 80% בקירוב ממניות החברה דוללו משמעותית במסגרת ההסדר לכ-47%.

 

אגרות החוב של אפריקה השקעות, אשר נסחרו בשפל ברמות תשואה של 16-17% לפני שנתיים, נסחרות ברמת הפארי שלהן סביב תשואה של 7%, ומחזיקי האג"ח שלא מכרו את אחזקתם מורווחים 23%.

 

למרות שאפריקה ניסתה לשפר את מבנה החוב וההון שלה מספר פעמים עם הצעות לבעלי החוב והמניות, חלק מההצעות התקבלו וחלקן לא קבלו תמיכה מלאה מבעלי האג"ח ונפלו על קולות של אחוזים בודדים. על ההזרמה הנוכחית, כמו גם הקודמת של לבייב, ריחף סימן שאלה. זאת משום שלבייב יכול היה לבחור להידלל במניותיו ולא להזרים את הסכום הנדרש, אולם בחר בסופו של דבר לשמר את השליטה בחברה.

 

אפריקה ניצבת מול אתגרים לא פשוטים: המשבר באוקראינה שהוביל להעלאת ריבית ברוסיה, שם מצויה הפעילות העיקרית של החברה, הוא האתגר העיקרי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x