$
בורסת ת"א

"קשה לי להבין את השווי של חברות האינטרנט"

זיו קליין, המנכ"ל החדש של חברת הייעוץ לנדמארק, מאמין שתחום הסייבר פורץ הדרך, וחברות האינטרנט יתגלו כבועה

גולן חזני 09:1307.05.14

הגאות שחווה ענף הטכנולוגיה ניכרה היטב בין באי כנס Landmark Dealmakers Summit, בחודש מרץ במלון מריוט בניו יורק. יותר מ־100 סטארט־אפים ישראליים הגיעו למפגש עם משקיעים פוטנציאליים, קונצרנים מובילים, בניסיון לגייס משקיעים ולחתום חוזים.

 

מצד המשקיעים עמדו נציגים של תאגידי ענק דוגמת לוקהיד מרטין, ג'נרל אלקטריק, טיים וורנר, בנק וולס פארגו הורייזנס וטימברלנד, קרנות זרות כמו פרנסיסקו פרטנרס ובלומברג, וקרנות כרמל ופיטנגו הישראליות. בין חברות הסטארט־אפ הישראליות היו מובילאיי ואופלון.

 

"השוק חם מדי ואני מאמין שיהיה תיקון"

את הכנס מארגנת מדי שנה חברת הייעוץ והגיוס לנדמארק, המנוהלת על ידי משפחת קליין, משפחה ישראלית שממעטת להיחשף.

 

האב ראלף (69), אחיו של נגיד בנק ישראל לשעבר דוד קליין, הקים את חברת לנדמארק וניהל אותה עד לאחרונה, וכעת הוא מעביר את הניהול לשני בניו: זיו (35), שמונה למנכ"ל החברה, ואורי (43), מנכ"ל הסניף הישראלי. "השוק חם מדי. אני מאמין שיהיה תיקון. מה שעולה חייב לרדת", טוען זיו בשיחה עם "כלכליסט".

 

מה גורם לרתיחה של השוק?

"הצורך בטכנולוגיה גדל. לחברות הפורצ'ן 500 יש הנזילות הגבוהה ביותר אי פעם. לא במקרה מספר הסטארט־אפים בארץ היום הוא הגדול ביותר אי פעם".

 

זו בועה?

"תלוי. בסייבר אני לא חושב שמתפתחת בועה. כמות הכסף שחברות משקיעות באבטחה רק עולה כי הסיכונים מאוד גדולים. מספיק שיפרצו לחשבונות של 50 אלף לקוחות של בנק כמו סיטי, והמניה תתרסק. לכן מנהלי מערכות מידע בבנקים ובמוסדות הגדולים יעשו היום הכל כדי להתחזק בנקודה הזו".

 

איפה כן יש בועה?

"לי הכי קשה להבין את השווי של חברות האינטרנט. למשל, המחיר שפייסבוק שילמה על וואטסאפ, אי אפשר להסביר איך הגיעו לשווי כזה. פייסבוק שילמה מכפיל 20 על הכנסה עתידית של עוד שלוש שנים. זו רכישה חצי דפנסיבית וחצי אופנסיבית". 

 

מימין: זיו קליין, ראלף קליין ואורי קליין מימין: זיו קליין, ראלף קליין ואורי קליין

 

"חברות נכנסות לתחומים חדשים"

 

מה הקריטריונים שלכם בבחירת חברות?

אורי: "בכל שלב של ההתפתחות שלה חברת טכנולוגיה צריכה משקיעים ויותר כסף כדי להתקדם. אנחנו מנסים לראות באיזה שלב החברות מצויות ואיפה התחרות שלהן ואיפה כדאי להן להתחרות. אחרי שאנחנו מדברים עם החברה ולומדים את הנושא, אנחנו יכולים להציע לה כיוונים ומשקיעים שהם לא חשבו עליהם קודם. אבל אנחנו יודעים גם לדחות לקוחות. לא ניקח חברה שאנחנו חושבים שאי אפשר להצליח איתה".

 

ראלף: "חברות נכנסות לתחומים חדשים. סוני, למשל, נכנסת לתחום הקלינטק, SHELL משקיעה בתחום המים. עולם ההשקעות שונה ממה שהיה לפני שנים. יש יותר כסף מזומן אצל המשקיעים הגדולים, ובהיקף חסר תקדים בהיסטוריה. הם מחפשים איפה להשקיע את הכסף הזה.

 

חברות גדולות הבינו שטכנולוגיה זה הכלי שמאפשר להם להישאר תחרותיים בלי קשר לביזנס שהם נמצאים בו ושזה כלי שמאפשר לתקשר ולתעל. קח לדוגמה את חברת סיסקו. לפני חודשיים הם שלחו מכתב ל־200 הלקוחות הכי גדולים שלהם וכתבו: רצינו לשמוע את דעתך לגבי אפשרות שתשלם לנו סכום מסוים (כנראה 100 אלף דולר לשנה), ואנחנו נדווח לך אחת לחודש מה חדש בתחום הטכנולוגיה. 60 חברות הסכימו בתוך 24 שעות, כי הן הבינו שכדאי להיות מעודכן בטכנולוגיה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x