$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ביינארט רוצה להשאיר את הבורסה באחד העם

מנכ"ל בורסת ת"א החדש יוסי ביינארט ביקש מהדירקטוריון להקפיא את תוכנית המעבר למבנה החדש, זאת בעקבות עלויות האחזקה הגבוהות שצפויות להגיע למיליון שקל בחודש

יעל דראל ורחלי בינדמן 07:2304.05.14

מנכ"ל הבורסה החדש יוסי ביינארט מתחיל לפעול. ל"כלכליסט" נודע כי בישיבת הדירקטוריון שהתקיימה ביום חמישי האחרון ביקש ביינארט להקפיא את תוכנית המעבר של הבורסה למבנה החדש באחוזת בית 1. על פי גורמים המקורבים לבכירי הבורסה, ביינארט ציין כי הוא לא זה שאישר את התוכנית להקמה ולמעבר למשכן החדש והמפואר, ועל כן מעדיף לבחון חלופות להישארות במבנה הנוכחי ברחוב אחד העם 54. ביינארט מציע לבחון השכרת המבנה החדש או מכירתו.

 

תוכניות המעבר של הבורסה לניירות ערך בתל אביב למשכנה החדש אמורות היו לצאת לפועל כבר בחודש אפריל, ובשבועות הקרובים הבורסה צפויה לקבל את אישור האכלוס לבניין. מה שעומד בבסיס הרצון של ביינארט להקפיא את המעבר הוא עלויות האחזקה שעשויות להרקיע שחקים עד למיליון שקל בחודש. בהנהלת הבורסה החדשה מנסים להתנער מהתדמית הראוותנית שדבקה בהנהלה הקודמת בראשות היו"ר לשעבר סם ברונפלד והמנכ"לית אסתר לבנון שאישרו את תוכנית המעבר.

 

יוסי ביינארט יוסי ביינארט צילום: עמית שעל

ממידע שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי ביום חמישי האחרון כינס ביינארט ישיבת דירקטוריון שבה הציג לחברי הדירקטוריון את תוכניתו להקפיא את המעבר לבניין החדש — בניין שעלותו נאמדת ב־300 מיליון שקל, ושממוקם לא רחוק ממשכנה הנוכחי של הבורסה. ביינארט עוד ציין באותה ישיבה כי הבורסה צפויה לעבור תהליך הפרטה, שיושלם, על פי ההערכות בתוך כשלוש שנים.

 

צומחת לגובה

 

לפי שעה, התוכנית עוד לא אושרה על ידי חברי הדירקטוריון. התנגדות יכולה לצוץ מכיוון ועד העובדים, שכן העובדים היו צפויים לקבל מענק מעבר. בחודש יוני 2007 רכשה הבורסה מגרש בקרן הרחובות אחוזת בית ומונטיפיורי בתל אביב לצורך הקמת משכנה החדש. בחודש נובמבר 2013 נמכר בניין הבורסה הנוכחי ברחוב אחד העם לחברת הביטוח הראל ב־58.35 מיליון שקל. כיום לבורסה חוזה שכירות עם הראל שהסתיים באפריל.

 

הבניין החדש הוא בן 14 קומות, יש בו קומת כניסה בגובה כפול ו־10 קומות משרדים. הבניין נבנה על ידי אלקטרה בנייה ומשרד האדריכלים ערי גושן. עם זאת, הנהלת הבורסה לא אישרה מראש את מסגרת העלות הכוללת של הפרויקט ואחת לשנה מאושרת מחדש תוכנית העבודה בנושא. הבניין הישן, בו שוכנת הבורסה מאז שנת 1983, הנו בניין משרדים בן 5 קומות ששטחו עומד על 5,700 מ"ר.

 

בדרך להפרטה

 

תהליך ההפרטה של הבורסה נידון בתקופה האחרונה לא מעט, ואחד מתומכיו המרכזיים הוא יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר. בכנס שוק ההון של "כלכליסט" שהתקיים לפני כחצי שנה אמר האוזר כי "לפני 30 שנה רוב הבורסות בעולם היו מלכ"רים. כיום, רובן פועלות למטרת רווח. מתוכן, יותר מ־50% הן חברות ציבוריות שרשמו את מניותיהן למסחר בבורסה. הבורסה בישראל היא אחת הבורסות הבודדות בעולם שלא עברו את תהליך ההפרטה". האוזר העריך כי "פוטנציאל היקף המסחר במניות בישראל הוא 3–5 מיליארד שקל ואף למעלה מזה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x