$
בורסת ת"א

רם כספי: "איפה היו המוסדיים שחולקו הדיבידנדים באי.די.בי?"

בפאנל על אחריות דירקטורים באוניברסיטת ת"א אמר עו"ד אמיר ברטוב כי "תספורות היו תמיד, אבל פעם זה היה רק בבנקים וזה נסגר בחדרי חדרים"

תומר גנון 18:4018.03.14

"ב-2011, כשהמחאה החברתית בשיאה וכולם מדברים על כלכלה אחרת, ישבו חברי דירקטוריון באי.די.בי אחזקות ואישרו חלוקות דיבידנדים של מאות מיליוני שקלים לנוחי דנקנר, וזה כשהם מכהנים במקביל גם כדירקטורים באי.די.בי פתוח. יש להם חובת נאמנות גם לפתוח, אבל הדירקטורים היו צריכים להחליט אם להשאיר כסף בחברה או לאשר משיכה לבעל השליטה. מבחינתי זה ניגוד עניינים קלאסי". כך אמר היום (ג') יואב ערמוני, מנכ"ל גילעד קרן גמלאות הפעיל בהסדר קבוצת אי.די.בי, במסגרת פאנל על אחריות דירקטורים שנערך בתוכנית המנהלים להב של הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב.

"איפה היו המוסדיים שחולקו אותם דיבידנדים באי.די.בי?", התריס נגדו עו"ד רמי כספי שייצג את אי.די.בי בהסדר. "באים שנים אחרי ובודקים מה היה ולמה חילקו. נסחפנו בקיצוניות שטעויות אינן בתום לב. למה לא להאמין שיש טעיות בתום לב של דירקטורים? שופטים לא טועים? אם תשמעו לעצה שלי, דירקטור הפך למקצוע מסוכן. כשאתם תהיו ביום סגריר אתם תגלו שאתם לבד.

 

יואב ערמוני (מימין), רם כספי ודן אבנון בפאנל יואב ערמוני (מימין), רם כספי ודן אבנון בפאנל צילום: עמית שעל

 

"שלמה אליהו אומר: 'בנק נותן כסף ומקבל ניירות. חברת ביטוח מקבלת כסף ונותנת ניירות'", הוסיף כספי. "לכן אני מצפה שאם לדירקטור יש ביטוח, והוא עשה הכל כמו שצריך, חייבים לתת לו שיפוי. הבעיה שחברות הביטוח בישראל מוכרות את ביטוחי הדירקטורים למבטחי המשנה בחו"ל – ואז הדירקטור רץ אחר כך לחפש מי ישפה אותו".

 

עו"ד דן אבנון, מנכ"ל הרמטיק המשמשת כנאמן לחלק ניכר של מחזיקי אג"ח, טען שכיום יש דווקא מספר נמוך מאוד של תביעות נגד דירקטורים בעניינים הקשורים לאג"ח. "למה ברוב המקרים אנחנו לא רואים התפטרות של דירקטורים? כי הם רוצים קרבה למידע. לכפות אולי על מה שעשו. ובשורה התחתונה ברוב ההסדרים הדירקטורים מקבלים פטור מתביעות. היום אני לא רואה תביעות בהיקפים גדולים נגד דירקטורים במצבים של הסדר חוב".

 

משמאל: יוסי גרוס, יניב רחימי, דן אבנון, יואב ערמוני, רם כספי ואמיר ברטוב משמאל: יוסי גרוס, יניב רחימי, דן אבנון, יואב ערמוני, רם כספי ואמיר ברטוב צילום: עמית שעל

 

"נושאי כשלי אשראי היו תמיד, ותספורות היו תמיד", אמר עו"ד אמיר ברטוב ממשרד ליפא מאיר המייצג את אפריקה ישראל ואי די בי פתוח. "רק פעם זה היה רק בבנקים וזה נסגר בחדרי חדרים. היום מציגים תספורת כמו מחלה. באי.די.בי פיתוח נעשה מהלך מסוכן ביותר מצד הנושים העיקריים. הם ביקשו לכפות על החברה הסדר, שעיקרו לקיחת השליטה בחברה. בזמן הגשת החברה היה לחברה כסף. התקדים לא התקבל במלואו, אבל המשמעות היא שנקודת הזמן שבה לווה צריך להתמודד עם בית משפט היא מוקדמת מאוד. אלא שלפעמים החברה מתמודדת לבד, ויוצאת מהקשיים. ואילו היו לוקחים אותם לפני הם היו מדרדרים לתהום".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x