$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג נחלש ב-0.1% - נקבע על 3.49 שקלים

היורו היציג התחזק ב-0.2% ונקבע על 4.80 שקלים. FXCM: בסופו של דבר, למצבו של הדולר בעולם יש השפעה גדולה לאין שיעור על שער הדולר-שקל מאשר לכל מהלך של בנק ישראל"

שירות כלכליסט 11:0703.03.14

שבוע המסחר במט"ח מתחדש היום, כשברקע המשבר המחמיר באוקראינה. הדולר נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.49 שקלים. היורו עלה ב-0.2% לשער יציג של 4.80 שקלים.

 

בעולם הדולר והין מתחזקים מול המטבעות העיקריים, עם מעבר המשקיעים ל"מקלט בטוח" לנוכח המשבר המתמשך באוקראינה. בתגובה לכניסת הכוחות הרוסיים לשטחה הריבוני של אוקראינה הודיעו אתמול מדינות ה-G-8 על השעיית שיחות ההכנה לכינוס ראשי המדינות האמור להתכנס ביוני בסוצ'י שברוסיה.

 

הבורסות של אירופה יורדות בלמעלה מ-2% - והיורו יורד ב-0.2% מול הדולר האמריקאי לרמה של 1.37 דולר ליורו. בה בעת, הדולר נחלש מול הין היפני ב-0.13% מרמת 102.17 שנרשמה בשישי בערב לרמה של 101.345 במסחר בטוקיו היום.

 

הבנק המרכזי ברוסיה הקפיץ הלילה את הריבית ב-1.5% לרמה של 7%, וזאת על רקע המתיחות עם אוקראינה. הורדת הריבית הגיעה לאחר שהרובל הרוסי צלל לשפל כל הזמנים - 37 רובל לדולר, בעוד שהיורו זינק לרמה של 50.99 רובל ליורו. 

  

כלכלני FXCM מסבירים כי המהלך של הדולר-שקל בסוף שבוע המסחר הקודם רק ממחיש את ההשפעה המוגבלת וקצרת הטווח שיש לבנק ישראל על שער החליפין, בהשוואה להתפתחויות הגלובאליות. "בסופו של דבר, למצבו של הדולר בעולם יש השפעה גדולה לאין שיעור על תנועת הדולר-שקל מאשר כל מהלך מוניטארי או בלתי קונבנציונאלי של בנק ישראל, ועובדה זאת רק מחזקת את התמיהה לגבי הורדת הריבית, שנזקה לכלכלה הישראלית עשוי להיות גדול מתועלתה.  

 

 כובד המשקל עובר השבוע למסחר העולמי בדולר. אם נראה את המשך השבירה של השטר הירוק, הדבר יתבטא גם בדולר-שקל. אירוע הסיכון המשמעותי ביותר השבוע יהיה דוח התעסוקה בארצות הברית. אם הדוח יצביע על המשך התדרדרות שוק התעסוקה, הדבר יפגע בסנטימנט כלפי הכלכלה האמריקנית ויחליש את הדולר", אומרים ב-FXCM.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, אומי סוגיית הפחתת הריבית באירופה תמשוך תשומת לב במהלך השבוע. "לאור פרסום תמצית דיוני ועדת השוק הפתוח בארה"ב, והציפייה כי הממשל האמריקאי עשוי להקדים ולהעלות את שער ריבית הדולר, ייפתח פער ריביות העשוי לתרום לביקוש לדולר אל מול המטבעות המרכזיים. בזירה המקומית, התחזקות המטבעות המרכזיים אל מול הדולר מאז חציוני השני של השבוע שחלף, גררו להיחלשות הדולר מול השקל כאשר היצעי תחילת החודש הקלנדרי מוסיפים שמן למדורה", אמר פריימן.

 

מט"ח מט"ח צילום: shutterstock

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x