$
מט"ח וסחורות

הדולר עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.52 שקלים

היורו שמר על יציבות יחסית ברמה של 4.82 שקלים. מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.1% בינואר

מיקי גרינפלד 15:4020.02.14

היורו מאבד היום 0.3% מול השקל ונסחר תמורת 4.81 שקלים, כשברקע נתוני המאקרו המאכזבים באירופה. הדולר נסחר ביציבות תמורת 3.51 שקלים.

 

היום התפרסמו באירופה מדד מנהלי הרכש של התעשייה ומדד מקביל של מנהלי עסקי השירותים לחודש פברואר. בגרמניה עמד מדד התעשייה על 54.7 נקודות (מול צפי של 56.4) ומדד השירותים על 55.4 נקודות (מול צפי ל-53.4). בצרפת עמד מדד מנהלי התעשייה על 48.5 נקודות (מול צפי ל-49.6), והשירותים על 46.9 (מול 49.5). המדד המסכם של תעשית גוש היורו עמד על 53 נקודות (מול 54.2) ובשירותים על 51.7 (מול 51.9). הירידה מיוחסת בעיקר לתוצאות החלשות של אירופה. במדדי המנהלים סף ה-50 נקודות מפריד בין נתון המעיד על התרחבות כלכלית לבין נתון המעיד על נסיגה.

 

בארה"ב, הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה לשבוע החולף עמדו על 336 אלף, בהתאם לצפי ולעומת 339 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם. מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר עלה ב-0.1%, בהתאם לצפי בשוק ובדומה לשינוי שנרשם בחודש הקודם.

 

עוד ברקע למסחר, פרוטוקול ישיבת הפד האחרונה שפורסם אתמול בארה"ב. פי הפרוטוקולים, כמה מהמשתתפים בישיבת הפד - האחרונה תחת הנהגתו של בן ברננקי - סבורים כי הבנק המרכזי צריך להעלות את שיעור הריבית בתוך זמן קצר יחסית; בכירים אחרים הביעו התנגדות להמשך הפחתת קצב רכישות האג"ח, מאחר שלדבריהם הכלכלה "חלשה מדי"; משתתפי נוספים טענו כי "בהיעדר שינוי משמעותי בתחזית הכלכלית, יש להמשיך בהפחתה של רכישות האג"ח בהיקף של 10 מיליארד דולר בכל פגישה".

 

מצפים לנתוני המאקרו מצפים לנתוני המאקרו צילום: גלעד קוולרציק

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל אומרים היום כי מגמת הדשדוש בדולר מול השקל מנוגדת למגמה העולמית. "מדד הדולר העולמי מתרומם מרמת השפל השנתית ומטפס מ-79.9 ל-80.2. הסיבה לעלייה בתנודתיות בשוק המט"ח העולמי ולהתחזקות הדולר היתה הפרסום אמש של הפרוטוקולים מישיבת הפד האחרונה. הדיון המעניין התקיים דווקא סביב גובה הריבית. בתחילת הדרך קבע הבנק יעד של 6.5% אבטלה לפני שישקול הקשחה במדיניות המוניטרית. שיעור האבטלה הנוכחי עומד על 6.6%, ואולם מרבית חברי הבנק סבורים כי זו עדיין לא העת לשנות מדיניות, לנוכח המצב הכלכלי השברירי והירידה בשיעור ההשתתפות בשוק התעסוקה".

 

"עצם הדיון הנרחב, והעובדה כי היו חברי פד שתמכו בהקשחה של המדיניות המוניטרית, עורר עצבנות בשוק שהתבטאה בירידה במניות והתחזקות הדולר. זה בהחלט יהיה מרכיב שירכז מעתה ואילך את תשומת לב השוק בישיבות המדיניות הבאות של הבנק הפדרלי".

 

המשך התחזקותו של הדולר בעולם אמורה לדחוף גם את הדולר-שקל מעלה, ואם נראה עלייה מעל 3.515 הדבר עשוי ליצור מומנטום כלפי מעלה, שוב לעבר אזור 3.54-3.55. מנגד, הצמד עדיין מצוי בסיכון ואם נראה שבירה מתחת ל-3.50 הדבר עשוי ליצור סחף שלילי כלפי מטה", הוסיפו ב-FXCM.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x