$
מט"ח וסחורות

הדולר עלה ב-0.1% - היציג נקבע על 3.50 שקלים

היורו התחזק ב-0.2% לשער יציג של 4.80 שקלים; אקסלנס: "הריבית תחזור לעלות ברגע ששער החליפין יתחזק מעט, ככל הנראה במחצית השניה של השנה"

שירות כלכליסט 15:3917.02.14

הדולר היציג התחזק היום ב-0.1% ונקבע על 3.509 שקלים, היורו עלה ב-0.2% לשער יציג של 4.808 שקלים.

 

הכלכלן הראשי של אקסלנס, יניב חברון, התייחס היום בסקירתו השבועית להתחדשות ההיחלשות הדולר מול השקל בימים האחרונים, ומציין כי היא שוב מעלה סימני שאלה לגבי מדיניות הריבית של בנק ישראל. להערכתו, "יש מקום להתערבות אגרסיבית ושיטתית, הכוללת פעולות לא קונבנציונליות. משוק המק"מ עולה כי המשקיעים עדיין לא חוזרים לתמחר הורדת ריבית. בנוסף, 'מטר' האזהרות לגבי שוק הדיור המקומי רק מחזק את ההערכה שלנו שהריבית תחזור לעלות ברגע ששער החליפין יתחזק מעט, ככל הנראה במחצית השניה של השנה".

  

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי נראה שהמסחר דולר-שקל מוכתב על פי מגמת הדולר בעולם. "כרגע ישנה קורלציה שלילית בין מדדי המניות לדולר. אם נראה השבוע את המשך עליות השערים, הלחץ על הדולר צפוי לגבור וגם בזירה המקומית למול השקל. גם תוכן הפרוטוקולים מישיבתו האחרונה של הבנק הפדרלי, שיתפרסמו ברביעי עשויים להשפיע על המסחר בדולר. אם הבנק יחזור על מדיניותו לפיה הריבית על הדולר צפויה להישאר נמוכה למרות הירידה בשיעור האבטלה, הדולר צפוי להיחלש", אומרים ב-FXCM.

 

"הדולר רשם בעולם שבוע חלש למדי, כאשר מדד הדולר העולמי יורד לרמתו הנמוכה ביותר מאז תחילת השנה. חולשתו של הדולר בעולם גרמה למפנה שלילי גם בתנועה של הדולר-שקל, והצמד מחק את כל העלייה המרשימה האחרונה עד ל-3.55, על רקע ההתערבות המסיבית של בנק ישראל, וכעת הצמד שוב פותח את שבוע המסחר מעט מעל 3.50 בסיכון לשבירה מטה", מוסיפים ב-FXCM.

 

יוסי פריימן מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אומר היום כי "הבנק המרכזי האירופי צפוי להוריד את הריבית על רקע האינפלציה הנמוכה והרצון לעודד את הפעילות הכלכלית, ככל הנראה יביא להפחתת שער הריבית. התחזקות המטבעות האירופאיים ובראשם, הלירה שטרלינג, היורו והפרנק השוויצרי מאיימים על כושר התחרות ועל ההתאוששות בפעילות הכלכלית".

 

"לאחר שבנק ישראל פעל בעקביות עם ייסוף השקל אל מתחת לרמת 3.48 שקלים לדולר, בשלב הנוכחי ועל רקע נתוני מדד המחירים לצרכן והצמיחה, עשוי בנק ישראל לשלב בפעילותו מהלכים נוספים ובראשם הפחתת שער ריבית השקל. מהלכים אלה יתרמו לפיחות השקל, בזמן שהוא נדרש להתייצב ברמת 3.55 שקלים לדולר, רמה אשר בלמה בתקופה האחרונה את פיחות השקל", הוסיף פריימן.

 

המשק הישראלי ממשיך להוריד הילוך ובמחצית השנייה של שנת 2013 הוא צמח רק בשיעור שנתי של 2.8%. זאת לעומת שיעורי צמיחה של 3.2% במחצית הראשונה של השנה שעברה, ושל 3.8% במחצית השנייה של שנת 2012. כך מתברר מהאומדן הראשון של החשבונות הלאומיים למחצית השנייה של שנת 2013, שפרסמה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

דולר דולר צילום: בלומברג

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x