$
מט"ח וסחורות

ממשיך לטפס: הדולר עלה ב-0.3% לשער יציג של 3.53 שקלים

היורו היציג התחזק ב-0.5% ל-4.77 שקלים. המטבע האמריקאי מתחזק מול כל המטבעות בעולם, על רקע גל הירידות בשווקים הבינלאומיים

מיקי גרינפלד 15:4904.02.14

לאחר שאתמול זינק הדולר מול השקל ב-0.6%, מטפס היום המטבע האמריקני ב-0.3% נוספים עד לשער יציג של 3.53 שקלים. היורו התחזק ב-0.5% לשער יציג של 4.77 שקלים.

  

בשוק המט"ח העולמי נראה שללא התערבות חיצונית של הבנקים המרכזיים בעולם, מגמת ההתחזקות של הדולר אל מול המטבעות המרכזיים בעולם תימשך. הסיבה לכך קשורה לעובדה שנכון לעכשיו, המטבע האמריקאי נהנה מרוח גבית משני כיוונים עיקריים - מצד אחד הדולר משמש את המשקיעים כהשקעה בטוחה בזמני משבר, על רקע חולשה בשוקי המניות בעולם. מצד שני, נתוני המאקרו בארה"ב מצביעים על התאוששות הכלכלה. 

 

את הצניחה החדה ביותר רשם אתמול הדולר מול הדולר האוסטרלי כאשר הבנק המרכזי במדינה הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 2.5% ורמז על כך שהוא נוטש את התוכנית ארוכת הטווח שלו להחלשת המטבע המקומי. כתוצאה מכך צלל האוזי האוסטרלי ב-2% מול הדולר לרמה של 1.12 דולר אוסטרלי לדולר אמריקאי.

  

במסחר מול הין התאושש הדולר מרמת שפל של חודשיים ועלה ב-0.2% אל רמה של 101.4 ין לדולר.

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מתייחסים הבוקר למשמעות הזינוק של אתמול לגבי הבאות. "הדולר-שקל פתח את שבוע המסחר בסערה וזינק מעלה, הן הודות לביקוש העולמי לדולר והן כהמשך לאפקט הטכני בעקבות התערבויות בנק ישראל. הפריצה בשבוע שעבר מעל רמות ההתנגדות של 3.50 ו-3.51 'העיפה' לא מעט שורטיסטים ויצרה מומנטום טכני חזק כלפי מעלה. הדולר-שקל נסחר כעת ברמתו הגבוהה ביותר מאז דצמבר, ונראה כי בנק ישראל השיג ניצחון במאבק מול הספקולנטים. כעת נסללה הדרך עד לרמת ההתנגדות 3.54, שם יהיה המבחן הבא. בסופו של דבר, המגמה בטווח הארוך יותר עודנה יורדת וכעת נשאלת השאלה עד לאן יתרחב התיקון", אומרים ב-FXCM.

 

 יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אומר כי להתחזקות הדולר בזירה המקומית במהלך תחילת החודש הקלנדרי ישנה משמעות מיוחדת. "הדבר מבטא עודפי ביקוש משמעותיים לדולר בתקופה בה יצואנים ממירים מט"ח לצורך תשלומי שכר. הרצון של המשקיעים ברחבי העולם להקטין סיכונים גורר לזעזועים בשווקים המתעוררים. יציאת משקיעים משוק המניות המקומי, לצד עליית המדרגה בשיח המדיני והחשש מהשלכות כלכליות של כישלון השיחות תורמים לביקוש למט"ח. בשלב הנוכחי ניתן לראות בתחום רמת 3.48 שקלים לדולר כקו התערבות עליו מנסה בנק ישראל להגן", אומר פריימן.

 

דולר דולר צילום: בלומברג

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x