$
בורסת ת"א

"הסאב פריים הישראלי עומד בשער ויהיה הרבה יותר גרוע מהמשבר בארה"ב"

כך לדברי אמיר איל, יו"ר קבוצת איל "חסרה כאן מנהיגות. אני לא רואה סיבה, למה שכספי הפנסיה של מדינת ישראל ישמשו למימון נדל"ן בחו"ל?"

ערן סוקול 13:0323.12.13
"הסאב פריים הישראלי עומד בשער ויהיה הרבה יותר גרוע מהמשבר בארה"ב" כך אמר היום (ב') אמיר איל, יו"ר קבוצת איל השולטת בבית ההשקעות אינפיניטי במסיבת עיתונאים שנערכה בתל אביב.

 

"הסאב פריים הישראלי"

"אם בארה"ב רוכשי הדירות לא נדרשו להביא הון עצמי וכאשר מחירי הנכסים ירדו הם פשוט החזירו אותם לבנקים, כלומר הבעיה היתה של המערכת הבנקאית. בישראל ציבור רוכשי הדירות נדרש להביא כ-50% הון עצמי וכאשר הריביות יתחילו לטפס, משקי בית ידרשו להחזר של 7,000 שקל בחודש במקום 5,000 כיום" איל מעריך כי בישראל משק בית שיאלץ להחזיר את הבית לבנק בניגוד לארה"ב יביא למצב בו "אנשים יפסידו את ההון העצמי שלהם".

 

בהתייחס למצוקת הדיור במדינת ישראל אמר איל "חסרה כאן מנהיגות. אני לא רואה סיבה, למה שכספי הפנסיה של מדינת ישראל ישמשו למימון נדל"ן בחו"ל? (עקב הגבלות רגולטוריות ע.ס). אפשר וצריך להשתמש בכספים הללו בשביל לבנות נדל"ן בארץ ולעודד את הצמיחה בישראל".

 

זה הכל בידיים של הממשלה

חלק גדול מבעיית הדיור נובע ממחירי הקרקעות היקרים "על כל יחידת דיור שנבנית בישראל יש עלות מיסים של כ-600 אלף שקל" אמר איל "כסף יש, יכולת בניה יש, אבל נראה שלמדינה ולבנקים אין מספיק רצון להורדת מחירי הדיור".

 

אמיר איל, יו"ר קבוצת איל אמיר איל, יו"ר קבוצת איל צילום: אוראל כהן

 

בהתייחס לבעיית הקבלנים שעלולה לצוץ במידה ואכן תחליט הממשלה להוריד את מחירי הקרקע אמר קובי שגב מנכ"ל אילים קרנות נאמנות כי "אנחנו נפגשים עם קבלנים בצורה שוטפת בשנים האחרונות, הם חוזרים ואומרים כי הממשלה מבטיחה שמחירי הדיור ירדו ולכן הם רוכשים מינימום של קרקעות. כלומר ירידת מחירי הקרקעות לא תיפגע ממש בקבלנים. להיפך, היא תהווה עבורם הזדמנות".

 

שווקי המניות ימשיכו במומנטום החיובי

גיל לוי, מנכ"ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות אמר כי "ברקע לסביבת הריבית הנמוכה השוררת בעולם, התיאבון לסיכון גדל, זוהי מגמה עולמית, לא רק בישראל, בכדי להשיג תשואות חייבים להגדיל חשיפה למניות". לוי מעריך כי שוקי המניות ימשיכו במומנטום חיובי לפחות בחודשים הראשונים של 2014, ולפיכך ממליץ על רכיב מנייתי גבוה יחסית. לדברי לוי "הקצאת המניות המומלצת מפנה כ-65% לישראל, כאשר הרוב יושקע במדדים מרכזיים כגון ת"א 25 ות"א 100, כ-20% למדדי המניות הראשיים בארה"ב, כ-10% להשקעה באירופה בדגש על ענפי הפארמה, הפיננסים וחברות MID-CAP בתחומים שונים, היתרה באסיה עם דגש על סין והודו".

 

לוי מעריך כי הכלכלה האמריקאית תמשיך להתחזק ב-2014 ואולי אף תיתכן העלאת ריבית לקראת סוף השנה, אולם מדגיש כי סביבת הרבית תישאר נמוכה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x