$
מט"ח וסחורות

יציבות בשוק המט"ח: הדולר היציג נקבע על 3.52 שקלים

היורו טיפס ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.76 שקלים. אתמול פורסם כי התמ"ג של ישראל ברבעון השלישי עלה בשיעור שנתי של 2.2% בלבד

שי סלינס 15:3418.11.13

הדולר היציג נקבע היום (ב') ללא שינוי מהותי ברמה של 3.52 שקלים והיורו היציג טיפס ב-0.6% לרמה של 4.76 שקלים.

 

אתמול פורסם כי התוצר של המשק הישראלי (התמ"ג), שהוא כלל המוצרים והשירותים שאנחנו מייצרים, גדל ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 2.2% בלבד. זאת לעומת קצב גידול גדול הרבה יותר של 4.6% שנרשם ברבעון הקודם ושל 2.6% שנרשם ברבעון הראשון של השנה. התוצר של הסקטור העסקי, שהוא כלל התוצר ללא התרומה של הממשלה, גדל ברבעון השלישי של השנה אף בשיעור שנתי נמוך יותר של 2.1%, לאחר עלייה של 5.7% ברבעון הקודם.

 

המסקנה שעולה מאומדן הצמיחה שפרסמה אתמול הלמ"ס מסבכת גם את חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל. בעוד שבוע יצטרכו חברי הוועדה להחליט על גובה הריבית במשק לחודש דצמבר, והנתון החדש על התגברות רפיון הפעילות הכלכלית במשק רק מגביר את הבלבול שבו הם נתונים החודש.

 

דולרים דולרים צילום: רויטרס

 

כבר בדיון הריבית הקודם, שנערך בבנק ישראל בסוף החודש שעבר, הזהירו חברי הוועדה המוניטרית כי שבריריות הצמיחה העולמית עלולה לפגוע בצמיחת המשק הישראלי, ולהקשות על התרחבות היצוא. אחד השיקולים המרכזיים בדיון הריבית הקרוב יהיה שער החליפין של השקל, שממשיך להתחזק אף שגם משרד האוצר חבר לאחרונה לבנק ישראל בניסיון להחליש אותו. לכך יש להוסיף את הפחתת הריבית המפתיעה על היורו שביצע לאחרונה הבנק המרכזי האירופי (ECB), שהפכה את ההשקעה בשקל לאטרקטיבית יותר. התפתחויות אלה תומכות בהפחתת הריבית, ואומדן הצמיחה שפרסמה אתמול הלמ"ס רק מחזק גישה זו.

  

עם זאת, סביר להניח שחברי הוועדה המנוסים יתגברו גם על מכשלה זו, וההחלטה שהם יקבלו תהיה דומה לזו שקיבלו בחודש שעבר. אז היתה ההחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 1%, ואת ההסבר לקבלתה ניסחו חברי הוועדה במילים הבאות: סביבת הריבית הנוכחית, לאחר שלוש הפחתות הריבית שבוצעו בחצי השנה אחרונה, נראית מתאימה גם לרמת האינפלציה שנמצאת בתוך גבולות היעד, וגם לרפיון המסוים ברמת הפעילות הכלכלית שנצפה בחודשים האחרונים במשק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x