$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

החברה לישראל מוכרת את תחנת הכוח במישור רותם

בעל השליטה בחברה עידן עופר שכר את שירותי מקורבו, היועץ שמואל גורטלר, להובלת ההליך. עופר שואף למכור את מניות תחנת OPC שבנגב לכמה גופים מוסדיים לפי שווי של מיליארד דולר

גולן חזני 07:1717.10.13

החברה לישראל מעמידה למכירה את תחנת הכוח OPC שבמישור רותם. ל"כלכליסט" נודע כי החברה שבשליטת עידן עופר שכרה את שירותיו של מקורבו, היועץ שמואל גורטלר, המנכ"ל והמייסד של בית ההשקעות גורן קפיטל, להוביל את המכירה, כשהשאיפה היא למכור את מניות התחנה כולה, או חלקים ממנה, לכמה גופים מוסדיים, לפי שווי של יותר ממיליארד דולר. 

מחיר זה כולל הלוואה של 1.5–1.3 מיליארד שקל שקיימת על הקמת התחנה, וגוזר תשואה שנתית של 7% על ההשקעה של כל אחד מהרוכשים. בניכוי ההלוואה, מדובר על שווי של קצת יותר מ־2 מיליארד שקל, פי ארבעה מההון העצמי שהושקע בפרויקט. תהליך המכירה יחל בימים הקרובים בפגישות עם גופים מוסדיים הגדולים.

 

נראה כי בחברה לישראל מבקשים לנצל את המחסור הקיים היום בשוק בנכסים מניבים בתשואה סבירה, אך עם זאת, לא ברור אם המחיר המבוקש מגלם את הסיכון שכרוך בתחנת כוח, מבחינת לקוחות ורגולציה בעיקר.

 

עידן עופר, יו"ר החברה לישראל עידן עופר, יו"ר החברה לישראל

 

לפני שנה קיימה החברה לישראל מגעים עם קרן נוי שמנוהלת על ידי פיני כהן למכירת 7%–12% מהתחנה, לפי שווי של כ־2.7 מיליארד שקל, אולם אלה לא הבשילו לכלל עסקה אחרי שהקרן החליטה לא לקחת על עצמה סיכונים רגולטוריים ומסים עתידיים אפשריים שיפגעו במודל התשואה שלה על ההשקעה.

 

תחנת הכוח שחוברה לרשת של חברת החשמל לפני כחצי שנה וכבר מספקת חשמל ללקוחות, הוקמה בהשקעה של כחצי מיליארד דולר על ידי החברה לישראל (80%) וחברת דלקיה מקבוצת ואוליה הצרפתית (20%), כשההון העצמי שהושקע בה היה של כחצי מיליארד שקל. התחנה עתידה לספק למשק 440 מגה־ואט, שיגדילו בכ־3% את יכולת ייצור החשמל של המשק הישראלי.

 

 

OPC הנה תחנת הכוח הפרטית הגדולה הראשונה שנכנסה לשוק החשמל לפני תחנת דוראד באשקלון שתהיה בעלת הספק כפול.

 

האם השאיפה של החברה לישראל מבחינת המחיר ריאלית? לא ברור. גורמים פיננסיים בשוק טענו כי מדובר במחיר גבוה מדי. עם זאת, על פי ההערכות, החברה לישראל מצויידת בחוזי אספקת חשמל ל־15 השנים הקרובות לגופים שונים, ביניהם קבוצת עזריאלי, מתקני ההתפלה בארץ, וחברות־בנות שלה. חוזים אלה, יחד עם נטילת הסיכון שבבניית התחנה, מביאים לשווי ריאלי.

 

מהחברה לישראל נמסר בתגובה כי "החברה אכן בוחנת מעת לעת מימוש נכסים בשלים, ולצורך בחינת אפשרות מכירת אחזקות מסויימות ב־OPC".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x