$
שוק ההון

נעילה מעורבת בבורסה: מניית המשביר זינקה ב-50%, האג"ח ב-20%

מדד ת"א 25 ירד ב-0.2% ומדד הבנקים השיל 0.9%. עליות של עד 0.5% באג"ח הממשלתיות. חברה אמריקאית תשקיע 134 מיליון שקל במשביר 365. אסם ירדה ב-0.9% לאחר שדיווחה על עלייה של 4% ברווח הנקי ברבעון השני

מיקי גרינפלד 16:31 25.08.13

 

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (א') במגמה מעורבת על רקע ההמגמה החיובית בוול סטריט ובאירופה ביום שישי. איגרות החוב הממשלתיות נסחרו בעליות של עד 0.5% בהמשך לירידות בתשואות האג"ח האמריקאיות בסוף השבוע האחרון.

 

מדדי מניות

 

ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד תקשורת נפט וגז נדל"ן 15

 

מדדי אג"ח

 

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

הדו"חות הרבעוניים ימשיכו לזרום השבוע לשוק, כשבמוקד דו"חות הבנקים - לאחר שמזרחי טפחות פרסם את תוצאותיו השבוע, ביום רביעי יפורסמו דו"חות הבינלאומי, ובחמישי - דו"חות הפועלים, לאומי ודיסקונט. דוח נוסף שירכז עניין רב הוא של חברת פרטנר - שיפורסם ביום רביעי. 

 

בסוף השבוע הודיע שר האוצר לפיד על מינוי דורית סלינגר לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר. סלינגר תחליף את עודד שריג, שמסיים את תפקידו בסוף החודש. המשקיעים עדיין מחכים להחלטה על זהות הנגיד החדש.

 

"צמיחה גבוהה בשיעור של 5.1% במונחים שנתיים נרשמה ברבעון השני של השנה. מכלול הנתונים שפורסמו מעלה תמונה די מעורבת, ואף אם נתון הצמיחה היה גבוה מאוד, קשה לומר שמדובר בשינוי בר-קיימא. אנו עדיין מעריכים כי צמיחת המשק במחצית השנייה של השנה, ללא תרומת הגז הטבעי, תעמוד על כ-2.5%", כתבו כלכלני הפועלים בסקירתם השבועית.

  

לפי כלכלני לאומי, "בשליש האחרון של 2013 שיעורי השינוי החודשיים של מדד המחירים לצרכן צפויים להתמתן בהשוואה לעלייה המהירה יחסית במדדי החודשים יוני-אוגוסט, וכן האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים עשויה להתמתן במקצת, דבר המעלה את הסבירות להפחתת הריבית לקראת סוף 2013".

 

אלכסנדר גרנובסקי. המתווה יאושר?
אלכסנדר גרנובסקי. המתווה יאושר?צילום: ישראל ברדוגו

 

שוק האג"ח 

קבוצת המשביר 365 דיווחה היום כי חתמה על מזכר הבנות עם החברה הפרטית האמריקאית, Nashone, שבשליטתם של סקוט וארי קורמן, בנוגע להשקעה של 134 מיליון שקל בקבוצה. על פי מכתב ההבנות, תשקיע Nashone כ-77 מיליון שקל בחברת המשביר בתי כלבו ועוד 57 מיליון שקל ישולמו ישירות למשביר 365, הכל תמורת 29% ממניותיה של המשביר בתי כלבו. 

 

בתוך כך עלתה איגרת החוב של המשביר 365 מסדרה ב' בעלת מח"מ של שנתיים וחצי ב-20% לתשואה של 14.11%.

 

שוק המניות

חברת הנדל"ן והתשתיות שיכון ובינוי מסכמת רבעון עם עלייה בהכנסות, נתונים מעודדים במגזר האנרגיה המתחדשת, ואכזבה בשורת הרווח הנקי. הכנסות הקבוצה הסתכמו ברבעון בכ-1.75 מיליארד שקל, עלייה של 8.3% בהשוואה לרווחיה ברבעון המקביל. הכנסות החברה מתשתיות בחו"ל ירדו מ-807 מיליון שקל ברבעון השני של 2012 ל-718 מיליון שקל ברבעון השני של השנה.

 

השופט אורנשטיין סיים את הדיון בבית המשפט הבוקר בנוגע לגורל הקונצרן אי.די.בי ללא הכרעה. השופט גם דן היום בהחלטת המפקח על הביטוח למנות נאמן לכלל ביטוח. ביום חמישי הוציא השופט צו מניעה נגד המהלך, לבקשת המשקיף חגי אולמן. למרות הצו ניסה פרופ' שריג לאכוף את המינוי, אך השופט הוציא הוראה נוספת כי צו המניעה תקף. המשקיעים יעקבו גם אחר המשך ההתקדמות בעסקה למכירת החברה.

 

הרווח הנקי של אסם ברבעון עלה ב-4% והסתכם ב-90 מיליון שקל לעומת 86.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול ברווח הנקי לתקופה הושג הודות לשיפור ולגידול ברווח התפעולי. המכירות ברבעון השני של השנה זינקו ב-7.9% והסתכמו ב-1.06 מיליארד שקל, לעומת 983.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול במכירות ברבעון השני הושפע לטובה מעיתוי חג הפסח, שחל השנה ברבעון הראשון לעומת שנה קודמת שבה חל חג הפסח ברבעון השני.

 

חברת הנדל"ן אזורים, שבשליטת איש העסקים הרשי פרידמן, רשמה הכנסות ממכירת בניינים ומדמי שכירות של 312 מיליון שקל ברבעון השני של 2013 - זינוק של 58% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב-587 מיליון שקל - זינוק של 104%.

  

דסק"ש רשמה ברבעון השני הפסד של 29 מיליון שקל, לעומת הפסד של 1.26 מיליארד שקל ברבעון השני של 2012. סלקום תרמה 28 מיליון שקל לרווח של דסק"ש, שופרסל - 20 מיליון, כור - 30 מיליון, ונכסים ובניין תרמה 27 מיליון שקל לרווח. אלרון תרמה הפסד של 6 מיליון שקל. 

 

x