$
מט"ח וסחורות

אירופה יצאה מהמיתון? היורו התחזק ברקע לנתוני מאקרו מעודדים

הדולר ננעל ללא שינוי מהותי ושערו היציג נקבע ברמה של 3.57 שקלים, היורו עלה ב-0.2% ל-4.75 שקלים

ערן סוקול 15:4615.08.13

המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ה') כאשר ברקע חילוקי הדעות בקרב חברי הפד באשר למועד צמצום רכישות האג"ח ונתוני מאקרו חיוביים באירופה.

הדולר נסחר ללא שינוי מהותי ושערו היציג נקבע ברמה של 3.57 שקלים, היורו עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.75 שקלים.

 

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל ציינו כי "בשווקים ממשיכים לעסוק בשאלה האם הבנק הפדרלי יצמצם את רכישות האג"ח כבר בספטמבר. הספקולציות של הפעילים בשוק ניזונות מההתבטאויות המרובות של חברי הבנק וטיב הנתונים הכלכליים. אמש היה זה תורו של חבר הבנק בולארד להתבטא בנושא. בדבריו הדגיש את החשש כי צמצום מוקדם מדי בהרחבה עשוי לגרום לדפלציה מסוכנת."

 

"אם לשפוט על פי ההתבטאויות האחרונות של חברי הבנק, נראה שקיימים חילוקי דעות בנושא, כאשר חלק מחברי הבנק רומזים על כך שכבר בספטמבר יתבצע צמצום ראשון וחלק מחברי הבנק מזהירים מכך. לאור העמדות המנוגדות הזו, בשוק שוררת אי-וודאות גדולה והיא צפויה להימשך עד לישיבת הבנק ב-18 בספטמבר."

 

"אם לשפוט על פי התחזקות הדולר בימים האחרונים, נראה כי בשוק דווקא מעריכים כי הבנק יבצע צמצום כבר בספטמבר. היום יתפרסמו בארצות הברית שלל נתונים כלכליים, ובכלל זה מדד מחירים לצרכן, נתוני דיור ותפוקה תעשייתית. נתונים חיוביים יגבירו את ההערכות כי הבנק יצמצם את הרכישות כבר בספטמבר, מה שיחזק את הדולר".

 

 

מט"ח מט"ח צילום: shutterstock

 

לאחרונה פורסמו מספר נתוני מאקרו מעודדים באירופה, אשר לוו בהצהרות של מדינאים כי המיתון נגמר. אולם תחושת הנורמליות שפשטה הקיץ באירופה לא טבעית ולא בהכרח תוכל להימשך לאורך זמן.

 

כך לפי מוחמד אל-עריאן, מנכ"ל קרן פימקו, אשר מצביע על מספר בעיות לא פתורות באירופה.

 

"שיעור האבטלה ממשיך לגדול, בעיקר בשל המחסור הגדול במשרות לצעירים, השחיקה גוברת בעקבות מדיניות הצנע. האזרחים האירופיים החנוקים, בייחוד המובטלים הכרוניים שעדיין לא זכו לתועלת כלשהי מצעדי הצנע הכפויים. התוצאה היא לא רק אכזבה כללית ותסיסה ציבורית מדאיגה, אלא גם איום ממשי על היציבות הפוליטית ביוון ובפורטוגל, כפי שראינו שם בשבועות האחרונים."

 

"יותר ויותר אזרחים בכלכלות החזקות של אירופה לא מוכנים יותר שכספי המסים שלהם יממנו את החובות של המדינות מוכות המשבר, בנוסף לכך, רוב צינורות האשראי עדיין חסומים, לפחות חלקית, בפני עסקים קטנים ובינוניים. המחסור באשראי לעסקים רק ילך ויחמיר כשהרגולטורים יתחילו לאלץ את הבנקים להקטין את המאזנים כדי להפחית את הסיכון."

 

כל אלה יוצרים מציאות עצובה באירופה. גם אם מדי פעם מבליח אינדיקטור כלכלי מעודד, ליותר מדי מדינות ביבשת אין מנועי צמיחה לטווח המיידי והארוך.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x