$
מט"ח וסחורות

נתוני המאקרו בארה"ב הזניקו את הדולר: טיפס ב-0.65% ל-3.57 שקלים

היורו עלה ב-0.3% ל-4.73 שקלים; FXCM: "הגורם העיקרי שמניע את הדולר, הוא ספקולציות בדבר החלטותיו של הפד לגבי המשך רכישות האג"ח"

ערן סוקול 15:3414.08.13

המסחר במטבע חוץ התנהל היום (ד') על רקע נתוני מאקרו טובים מהמצופה שפורסמו אמש בארה"ב וכן פרסומים בדבר צמיחה חזקה יחסית בכלכלות הגדולות באירופה.

הדולר עלה ב-0.65% וננעל ברמה של 3.57 שקלים, היורו עלה ב-0.3% וננעל ברמה של 4.73 שקלים. 

אמש פורסמו בארה"ב נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש יולי, זהו המדד העיקרי של הוצאות הצרכנים, אשר מהווה את רוב הפעילות כלכלית הכוללת בארה"ב. בהקשר זה פורסם נתון לגבי שיעור השינוי בשווי הכולל של המכירות ברמה הקמעונאית וכן נתון דומה של נתוני הליבה - כלומר בנטרול נתוני המכירות של רכבים.

 

מכירות כלי רכב מהוות כ-20% מהמכירות הקמעונאיות, אולם נתוני מכירות אלו נוטים להיות מאוד תנודתיים ולעוות את המגמה הבסיסית. לכן נתוני הליבה נחשבים כמדד טוב יותר של המגמות.

 

שיעור השינוי בנתוני הליבה של המכירות הקמעונאיות לחודש יולי הצביע על גידול של 0.5% כאשר הצפי עמד על גידול של 0.4% ואילו בחודש הקודם נמדד גידול של 0.1% בהיקף המכירות.

 

שיעור השינוי בנותני המכירות הקמעונאיות הכוללות לחודש יולי הצביע על גידול של 0.2% בהתאם לציפיות בשוק, כאשר בחודש הקודם נמדד גידול של 0.6% בהיקף המכירות. 

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל ציינו כי "הדולר-שקל ממשיך לתקן מעלה גם למול המטבעות המרכזיים בעולם, וזאת לאחר הירידה החדה בערכו בשבוע שעבר. הגורם העיקרי שמניע את הדולר בעולם, ובזירת המט"ח המקומית, הוא הספקולציות בדבר החלטותיו של הבנק הפדרלי באשר להמשך רכישות האג"ח."

 

בן ברננקי, יו"ר הפד בן ברננקי, יו"ר הפד צילום: בלומברג

 

"למדיניות של הפד בעניין זה יש זיקה ישירה למגמה של הדולר בטווח הקרוב, ובשוק מסמנים את ישיבת הבנק בספטמבר כגורלית. עד לאותה ישיבה כל נתון כלכלי שיתפרסם בארצות הברית צפוי להשפיע על נטיית הרוח של השוק. אמש התפרסמו נתוני מכירות קמעונאיות טובים מהמצופה בארה"ב, אשר מיד הביאו להתחזקות הדולר. ואולם, חבר הפד דניס לוקהארט התבטא ואמר כי הנתונים הכלכליים עדיין לא חד משמעיים, ובכך צינן במידת מה את ההערכה הרווחת בשוק כי הבנק הפדרלי יתחיל כבר בספטמבר בצמצום ההרחבה הכמותית. דבריו עמדו מעט בניגוד לדברים שהשמיעו בכירים אחרים בבנק מוקדם יותר השבוע, ונראה שקיימת מחלוקת בקרב חברי הבנק כרגע."

 

בגוש היורו, התוצר הכלכלי של 17 המדינות שמשתמשות במטבע צמח בין החודשים אפריל ליוני ב-0.3%, לעומת הרבעון הראשון של השנה, אז נרשמה התכווצות של 0.3%.

 

גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באירופה, צמחה ב-0.7% הרבעון, בהשוואה לרבעון הקודם. סוכנות איי פי מדווחת כי צמיחתה החזקה של גרמניה היא סימן נוסף לכך שייתכן כי אירופה מתחילה לעשות את דרכה אל עבר התאוששות מהמיתון, לאחר שישה רבעונים ברציפות של ירידה בתוצר.

 

בחודשים האחרונים החלה התמונה להתבהר עבור אירופה עם העברת המיקוד של ממשלות האיחוד מצמצום הגירעון להגדלת הייצור. הצריכה הפרטית החלה להתייצב והייצוא החל להתחזק, בד בבד עם התחזקותן של שותפות המסחר העיקריות של אירופה – ארה"ב ויפן.

 

בנוסף, נתונים שהתפרסמו היום מראים כי צרפת יצאה מהמיתון באופן רשמי. הנתונים מראים כי התמ"ג צמח בשיעורו הגבוה ביותר מזה שנתיים.

 

התמ"ג בצרפת צמח ב-0.5% ברבעון השני בעיקר הודות להתאוששות בייצוא, בצריכה הפרטית ובהוצאות ציבוריות, לפי סוכנות הסטטיסטיקה הלאומית. שיעור הצמיחה עולה בהרבה על התחזיות שצפו עליה של 0.1% בצמיחה ועל תחזית הבנק המרכזי של צרפת, שצפה צמיחה של 0.2% לרבעון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x