$
בורסת ת"א

בנק הפועלים: עלות שכרם של קינן וסרוסי - עד 10-11 מיליון שקל בשנה

הבנק פרסם את תוכנית התגמול לפי תיקון 20; תקרת המענק השנתי של היו"ר והמנכ"ל תעמוד על 4 מיליון שקל לשנה; עלות שכרם של קינן וסרוסי ב-2012 הסתכמה ב-8.1 מיליון שקל וב-8.3 מיליון שקל, בהתאמה

תומר גנון ושניר הנדלר 20:4707.08.13

תקרת המענק השנתי החיובי של יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים, יאיר סרוסי, ומנכ"ל הבנק, ציון קינן, תעמוד על 4 מיליון שקלים לשנה. כך עולה מתוכנית התגמול החדשה שפרסם הערב (ד') הבנק במסגרת הזימון לאסיפה הכללית השנתית.

בנוסף, השניים יהיו זכאים למענק בגובה של עד 2 מיליון שקל המותנה בהשגת שיעור מינימלי של הפרש תשואה בפועל, לשם רכישת מניות הבנק בבורסה. בסך הכל קבע הבנק כי עלות השכר הכוללת של קינן וסרוסי לא תעלה על 11 מיליון שקל ו-10 מיליון שקל בהתאמה. לשם השוואה, עלות שכרם של קינן וסרוסי הסתכמה ב-8.1 מיליון שקל וב-8.3 מיליון שקל ב-2012, בהתאמה.

 

על פי מדיניות התגמול חבילת השכר של השניים תכלול רכיב קבוע (שכר בסיס ותנאים סוציאליים), מענק שנתי במזומן (עד 40%-60% מחבילת השכר) ותגמול הוני (15%-30%).

 

ציון קינן ויאיר סרוסי ציון קינן ויאיר סרוסי צילום: אוראל כהן

 

עוד נקבע כי שכר הבסיס של המנכ"ל ויו"ר הבנק ינוע בטווח של 160-170 אלף שקל בחודש, כשיתר מחברי ההנהלה יאלצו להסתפק בשכר בסיס של 65-90 אלף שקל.

 

המענק שיקבלו סרוסי וקינן יהיה תלוי בתשואה שישיג הבנק בשנה ספציפית. עם זאת, מדיניות התגמול שפרסם הבנק לא מפרטת מה הוא היעד הנדרש כדי שהשניים ייהנו מהבונוס השנתי.

 

בתוכנית נקבע בנוסף כי המענק השנתי לנושאי המשרה שהינם חברי ההנהלה מוגבל בתקרה של 18 משכורות ושל נושאי המשרה שאינם חברי הנהלה מוגבל ל-15 משכורות. עוד נקבע כי המענק השנתי עבור חברי ההנהלה הממונים על פונקציות הבקרה והפיקוח יוגבל לתקרה של 13 משכורות.

 

על אף תקרת השכר הכוללת, במידה והיקף חבילת השכר יהיה גבוה מ-10 מיליון שקל ליו"ר ו-11 מיליון שקל למנכ"ל הבנק, הסכום העודף יופחת מהמענק השנתי לרכישת מניות לו זכאים השניים ומסתכם ב-2 מיליון שקל. אם הסכום העודף יהיה גבוה מ-2 מיליון שקל, תקרת השכר של סרוסי וקינן תהיה השכר המתקבל בשקלול כל המענקים בניכוי 2 מיליון שקל.

 

מבנק הפועלים נמסר: "הבנק הקדים את החוק ואת המקובל במדינה והתווה עוד בשנת 2010 מדיניות תגמול מתקדמת. עקרונות רבים שנקבעו במדיניות התגמול של בנק הפועלים אומצו בחקיקה ומצאו ביטוי בעמדות של הפיקוח על הבנקים. עם קבלתו של תיקון 20 לחוק החברות, פעל הבנק כנדרש וחזר ובחן את מדיניותו באמצעות ועדת תגמול שהוקמה. הוועדה חזרה ואימצה את עקרונות מדיניות התגמול, תוך ביצוע התאמות שנדרשו, בשים לב להוראות החוק ולניסיון השנים האחרונות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x