$
בורסת ת"א

פסגות מקטינה סיכון: פחות אג"ח קונצרניות

"הסיכון בקונצרניות הפך גבוה משמעותית מהסיכוי", כך מסביר שלומי ברכה מפסגות, את ההחלטה להוריד השקעה באג"ח קונצרניות מ-36% ל-33%

רחלי בינדמן 08:1519.06.13

בזמן שקרנות האג"ח הקונצרניות שוברות שיאי גיוסים מתחילת השנה, מנהלי ההשקעות של חברת הגמל הגדולה בישראל - פסגות - סבורים שיש להקטין את החשיפה אליהן.

 

אם בתחילת השנה שיעור החשיפה הצפוי לאג"ח קונצרניות עמד על 36% (עם טווח סטייה מותר שנע בין 30% ל־42%), שיעור החשיפה החדש צפוי להיות 33%, בטווח סטייה של 26%–38%. הקטנת החשיפה לקונצרניות תבוא בד בבד עם הגדלת החשיפה לאג"ח ממשלתיות, באופן ששיעור החשיפה הממוצע יעמוד על כ־23% לעומת 20%.

 

בקרנות ההשתלמות של פסגות השינוי אף משמעותי יותר עם שיעור חשיפה ממוצע שירד מ־36% לאג"ח קונצרניות ל־32%. פסגות מנהל כ־50 מיליארד שקל בקופות הגמל. מנתוני אתר משרד האוצר עולה כי בעוד בתחילת 2013 החזיקו הקופות כ־9 מיליארד שקל באג"ח קונצרניות, נכון לסוף מאי הן החזיקו כבר כ־8.7 מיליארד שקל באג"ח קונצרניות סחירות.

 

 

משמרים גמישות

 

פסגות אינו הגוף היחיד שהספיק לדווח על שינוי מדיניות השקעה באחרונה. גם בית ההשקעות אנליסט, המתמחה בהשקעה באג"ח קונצרניות, דיווח על הקטנת שיעור החשיפה לקונצרניות מ־33% ל־31% בקופת הגמל מסלול כללי ב' לטובת הגדלת רכיב המזומן בתיק.

 

בבית ההשקעות ילין לפידות, המתמחה אף הוא בהשקעות באג"ח קונצרניות, לא דווח על שינוי. שיעור החשיפה הממוצע שעליו דיווחו בתחילת השנה לאג"ח קונצרניות עומד על 35% בטווח של 29%–41%. אך לא מן הנמנע כי בעתיד הקרוב ידווחו גופים נוספים על הורדת הרכיב הקונצרני לטובת רכיב נזילות.

 

שלומי ברכה, מנכ"ל חברת הגמל של פסגות, מסביר את המהלך: "בחודשים האחרונים הפחתנו את החשיפה לאג"ח קונצרניות, בעיקר בדירוגים הגבוהים, והתחלנו להתקרב לרף התחתון שהגדרנו לעצמנו במדיניות ההשקעה (30% - ר"ב) ולכן הודענו על שינוי במדיניות. זו תופעה ידועה שבזמן שהציבור נכנס, המוסדיים יוצאים. אנחנו רוצים שתהיה לנו גמישות להמשיך ולהקטין חשיפה אם נרצה. השוק הקונצרני, בעיקר בדירוגים הגבוהים, הפך לפחות מעניין כשהסיכון לרשום הפסדי הון עלה והסיכוי לרשום רווחי הון בדירוגים הגבוהים מיצה את עצמו. אני מעריך שבחודשים הקרובים האג"ח הקונצרניות בדירוגים הגבוהים ינהגו במתאם דומה לזה של האג"ח הממשלתיות".

 

נגמר הבשר

 

ואמנם, נראה שבהתאם למגמה בשנים קודמות, הציבור מסתער על השוק הקונצרני רק לאחר ש"הבשר" בו כבר נגמר. מנתונים שמפרסם בית ההשקעות דש־מיטב עולה כי בחודש מאי גייסה תעשיית הקרנות 4.4 מיליארד שקל. מדובר בגיוסים של 25.8 מיליארד שקל מתחילת השנה - יותר מכל 2012 שבה גויסו 20 מיליארד שקל. קרנות האג"ח הכלליות והקונצרניות הובילו את הגיוסים לאחר שגייסו במאי 3.25 מיליארד שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x