$
בורסת ת"א

אלביט הדמיה: הפועלים מעמיד לפירעון מיידי הלוואה של 214 מיליון שקל

הבנק העמיד את החוב לפירעון מיידי לאחר שהחברה לא עמדה באמות המידה הפיננסיות שכנגדה הועמדה ההלוואה. אלביט הדמיה הודיעה כי תתנגד למהלך

ענת ציפקין 10:0106.06.13

אלביט הדמיה מסרה היום (ה') כי הפועלים מעמיד לפירעון מיידי הלוואה של 214 מיליון שקל.

מהדיווח המיידי של החברה לבורסה עולה כי הבנק דורש כי אלביט הדמיה תשלם את חובה כלפיו תוך שבעה ימים. עוד עולה מהדיווח כי לטענת בנק הפועלים קיימות מספר עילות להגשת הבקשה לפירעון מיידי: הפרת מספר התניות הפיננסיים עליהן חתומה אלביט הדמיה, העובדה שהחברה לא ביצעה תשלום בהיקף של 14.5 מיליון דולר ב-31 במרץ השנה אותו הייתה מחויבת להעביר לבנק והתדרדרות מתמשכת במצבה הפיננסי. בנוסף, הודיע הבנק לאלביט הדמיה כי שיעבד פיקדון בהיקף של 7.9 מיליון דולר של אלביט הדמיה לטובתו כנגד ההלוואה הקיימת. עוד מציין הבנק בהודעתו לאלביט הדמיה כי במידה והתשלום האמור לא יועבר בתוך שבעה ימים, קיימת בידיו האפשרות להגן על זכויותיו ולממש את השעבודים הקיימים בגין הלוואה זו. מדובר בשעבוד מדרגה ראשונה על 86 מליון מניות פלאזה סנטרס בהן מחזיקה אלביט הדמיה, המהוות כ-29% מהונה המונפק של החברה בת. עוד משועבדות כלל אחזקותיה של אלביט הדמיה בחברה הבת אלביט קמעונאות, ותקבולים עתידיים מחטיבת בתי המלון בהיקף כולל של 9.3 מיליון יורו.

 

ברקע, פרסומה אתמול של חוות דעתו של רו"ח רוני אלרואי, המומחה מטעם בית המשפט לבחינת הסדר החוב המתגבש בין אלביט הדמיה למחזיקי אגרות החוב שלה , להם היא חייבת 2.5 מיליארד שקל. מחזיקי אגרות החוב צריכים בקרוב לקבל החלטה באיזה מתווה ברצונם לבחור .

 

על השולחן מונחים שני מתווים. הראשון גובש על ידי החברה יחד עם קרנות יורק ו־DK, המחזיקות ב־35% מהאג"ח של אלביט הדמיה, ואילו המתווה השני גובש על ידי מחזיקי האג"ח הארוכות של החברה. אלרואי בחן את ההבדל בין שני המתווים וכיצד ניתן יהיה לשרת את החוב בצורה הטובה ביותר. לחוות הדעת צורפה גם חוות דעת נוספת מטעם פרופ' אמיר ברנע על חלופת הפירוק של החברה.

 

המתווה של אלביט הדמיה והקרנות הזרות מבוסס על המרת חוב של 2.2 מיליארד שקל למניות של החברה, באופן שיתרת החוב למחזיקי האג"ח אחרי ההסדר תיוותר על 300 מיליון שקל בלבד, לעומת 2.5 מיליארד שקל כיום. באלביט הדמיה טוענים שכדי להשביח את תיק הנכסים כפי שמצופה מחברה יזמית וכדי להימנע ממימושים תחת לחץ, החברה יכולה לשרת חוב למחזיקי האג"ח של עד 300 מיליון שקל. מתווה זה יעניק למחזיקי האג"ח 86% ממניות אלביט הדמיה, כאשר שיעור ההחזר של החוב עומד על 76% ללא המניות.

 

לעומת המתווה של החברה והקרנות הזרות, במתווה של נציגות מחזיקי האג"ח היקף החוב שיומר למניות נקבע על 1.1 מיליארד שקל — מחצית מזה שמציעות אלביט הדמיה והקרנות הזרות. לוחות הסילוקין של שתי הסדרות החדשות שיונפקו, על פי הצעת הנציגות, מביאים בחשבון את היכולת המוגבלת של החברה לשרת את החוב בשנים הראשונות. 

 

מוטי זיסר מוטי זיסר צילום: גיא אסיאג

 

אלביט הדמיה: "‫‫התנהגות הבנק תמוהה, וזאת לאור חוות דעתו הסדורה של מומחה ביהמ"ש, אשר תומכת בריקברי והחזר גבוה לבעלי האג"ח וביכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה לאחר ההסדר. קל וחומר תמוהה התנהגות הבנק, שכן ישנה תמימות דעים מוחלטת, שבכל אחת מחלופות ההסדר הנבחנות, ההלוואה של בנה"פ תשולם כסדרה. משכך, העמדה לפירעון מיידי של ההלוואה במקום לאפשר להסדר לצאת לדרך פירושה נזק לכל הצדדים המעורבים – בעלי האג"ח, נושים אחרים, בעלי המניות של החברה ואף הבנק בעצמו, הן כנושה של החברה והן של בעל השליטה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x