$
שוק ההון

לאומי קארד: הרווח ברבעון הראשון עלה ב-13% ל-51 מיליון שקל

נראה כי ההאטה במשק לא השפיעה על ביצועי חברת האשראי והיקף לקוחותיה עלה ב-11% בעיקר בתקופת חג הפסח שחל השנה במרץ

שניר הנדלר 15:34 29.05.13

 

הרווח הנקי של לאומי קארד ברבעון הראשון של 2013 עלה ב-13% לעומת הרבעון המקביל ל-51 מיליון שקל. שיעור התשואה על ההון ברבעון הראשון עמד על 17%, בדומה לרבעון הראשון ב-2012.

 

ממוצע שיעור הריבית שגבתה החברה, בניהולו של חגי הלר, מנוטלי אשראי צרכני עמד על 9.9% לעומת שיעור ריבית של 10.5% בסוף דצמבר. בלאומי קארד הסבירו את הירידה בשיעור הריבית בתחרות בשוק האשראי הצרכני.

 

 

קמפיין לאומי קארד.  מפנקת בירידית ריבית לנטלי אשראי צרכני
קמפיין לאומי קארד. מפנקת בירידית ריבית לנטלי אשראי צרכניצילום: יניב אדרי

 

על אף העובדה שנתוני המאקרו מצביעים על האטה במשק, נראה כי נתונים אלו לא משתקפים בביצועי חברת כרטיסי האשראי מקבוצת לאומי. היקף הרכישה שביצעו מחזיקי כרטיס האשראי של לאומי קארד במהלך הרבעון עלה ב-11% במהלך התקופה המדווחת לעומת הרבעון הראשון של 2012 ל-14.5 מיליארד שקל. העלייה החדה מוסברת בעיקר בעלייה בהיקף הרכישות שמבצע הציבור בתקופת חג הפסח שחל השנה בחודש מרץ לעומת שנה שעברה אז החג נפל בחודש אפריל. לכן, לא מן הנמנע שבדו"חות הרבעון השני חברת כרטיסי האשראי תתקשה להציג את רמת הרווחיות שהציגה ברבעון המדווח.

 

הכנסות חברת כרטיסי האשראי הסתכמו במהלך הרבעון הראשון ב-240 מיליון שקל – צמיחה של כ-3%.

 

x